2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

valla canım sen bilirsin tabiki kimseye laf düşmez aslında ama bide o çocukların açısından düşün ileride biri seslenince acaba hangimiz diye karıştırmaları var..yada çook yüksek ihtimal sana kızmaları var niye aynı ismi koydun diye.. bi başka ihtimal de reşit olunca isim bile değiştirmek isteyebilirler sen birbirlerine bağlıcam derken iyice kopmasınlar da..sen bilirsin tabi ne diyim. ama ben yapmam böle bişe

25 aylik kizim digeri bir yasinda

ikinci kizima hamile kaldigimda doguma kadar
acaba berfin gibi sevemezsem hissedermi
diye dusunuyordum
ya sevemezsem diyede dusundum

her ikisi bir olsada benim icin kucugum diye sevmek
cok daha farkli geliyor :) kucukler daha baska seviliyo sanki ama
coskulu sevecegim zaman buyugunun uyumasini bekliyorum
yoksa ikisi beraberken hep esit seviyorum

Vallah dedenin ismi, nenenin ismi, amcanin,teyzenin,halanin,ölen birinin, hatta daha önce kaybetmis olunan bi evladin ismini, babanin kendi ismini koymasini duymustumda, kardeslere ayni ismi koymayi düsüneni ilk defa görüyorum, sen cok yasa emi.... Bu saydiklarimida hep sacma bulmusumdur zaten, hepsine göre sebeplerim var ama saymayim simdi uzun sürer... Herkesin kendi bilcegi is cocuk senin cocugun sonucta ama bence abes kacar evet... Yani ben senin ikinci cocugun olsam ilerde derdim, anne hicmi istemedin beni baska bi isim bulmakta bile zahmet etmemissin, sen istedigin kadar bana aciklama yap tatmin olmazdim heralde....ilk cocugun olsam ilerde aklim erince heleki kücük kardesime sinir oldugum anlarda elime süper bi koz gecer, ne diyon sen beee daha kendine ait ismin bile yok, benim ismimle yasiyon falan diye...arkadaslarinin dalga konularina girmiyom bile, cocuklar gercekten cok acimasiz olabiliyor... Eger bag olayini düsünüyosaniz, inanin harfiyen ayni isim,ayni gün dogsalar,ayni burc olsalar,siz ayni sekil yetistirseniz bile onlar ayri insanlar ve ayri karakterler, tabiiki aile cok önemli bag icin ama sirf isimleri ayni diye süper bi baglari olmaz, bu icten gelen bisey... Benim cocuklarimin isimleri hiiiiccc uyusmuyo ama Ilerde baglari bu yüzden kopuk olcak diyede bi kaygim yok... Bence baska bi isim bulun,ilkine nasil özen gösterip sectiyseniz,bunada öyle yapin ki ilerde size sorduklarinda anlata bilesiniz, böylece ikiside kendilerini özel hissedecektirler... Kiziniz olursada denizle alakali baska isim bulun bence, mesela derya, yada derin ne bileyim takilmayin fazla denize var zaten elinizde bitane... Allah saglikli kucaginiza almayi nasip etsin... Isim konusunuda iyi düsünün derim...

Son düzenleme:
benım cocuklar hayata tutunan cocuklar
ılkı 3 .tüp bebek denemesi sonunda zorla getirilmiş bir bebek yata yata buyur mısalı dogurdugum bır cocuk

bu ise tek atıs ve gol olarak gelen ama gelın gorunkı yaklasık 3 haftadır agır kanamalarla devam eden benı hastanelık eden uzuntuden yatakların ıcıne boguldugum bır gebelık aslında her ıkısınınde adı daha hayata baglı bısey olabılırdı ne bileyim demir filan :27:

şaka tabiki ben en başından beri hep içimde şuı düşüncem vardı Allahım acaba ege kadar sevebilirmiyim diye hep düşündümderken kanamalar başladı egedeki gebelıkten daha zor gecen bır gebelıgım var ve tabiki kıymetli her ikiside bana ne kadar baksalar ben yaşlandıgımda herhalde anca haklarımı öderler zira yataga ikinci baglanışım şaka bi yana ıkı erkek annesi olmak beni cok mutlu eder evet ama rahat bır gebelıkle olsaydı keske zaman saat kavramını iyice anlamını yitirdi benim için 18 gündur yatakta 8 gundur banyo olmadan gecırıyorum gunlerımı
Hayırlısıyla tamamlasaydık bıtırsekdıık bu kotu gunlerı sanırım cogunuz artık benı az cok anladıysanızda bu bebegın adınnda Denız Ege olacagını anlamıstır bu duygu fırtınasından sonra

neyse dualarınıza gercekten ıhtıyacım var

İlk bebeğimi deli gibi isteyerek,tedavi sonucu 3 yıllık evliyken hamile kaldım. 32. gebelik haftasında erken doğumla bebeğimi kaybettim...Erkekti bebeğim...Adı bile belliydi oğlumun.
2.hamileliğim 14 ay sonra gerçekleşti.bebeğim yine erkekti.3 aylık hamileyken rahim ağzına konulan dikişlerle,ya yine aynı şeyleri yaşarsam korkusuyla,serumlarla yatağa bağlı geçti.Bu nedenle endişelerini çok çok iyi anlıyorum.Laf olsun diye değil gerçekten anlıyorum.Allah yardımcın olsun.
Ancak 2 bebeğine de aynı ismi vermek istemeni anlamadım gerçekten.Zor hamile kalmak,yataga bağımlı geçirmek ile isim arasında ne gibi bir bağlantı var ? Aynı ismi vermek herhalde şimdi 3. bir gebelik geçirsem yine de aklıma gelmez doğrusu.İlerde çocukların birçok konuda zorlanabileceğini, neler yaşayacaklarını hiç düşündün mü bilmiyorum yoksa sadece kendi isteğin doğrultusunda hareket etmemelisin bence...Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Ayni ismi koymaya karar vermissiniz galiba.
Bu cocuklarin psikolojisine yazik olacak, her konuda. Ev icindeki karisikliktan tut, bir arkadasimizin da dedigi gibi birbirlerini asagilamaya kalkmalarina kadar, arkadaslari arasinda alay konusu olmaya kadar bir suru sorun ve soruyla karsilasacaklarini dusunuyorum. Size ve onlara omur boyu "alla alla niye ayni koymus/koymussun ki" diye sorup garipseyecekler. Allahima bin sukurler olsun ki annemin boyle fantazileri yokmus, kizkardesimle isimlerimiz cok farkli. o isimleri tasiyan kardeslerin yerine koyunca gercekten cok sinir bozucu bir durum. Bence kendi keyfinizin yaninda bir de cocuklarinizin psikolojisini dusunup tekrar karar verin. Ilerde ne iyi etmissin anne demeyecekleri kesin. Tam tersi size kizabilir, ilerde isimlerini degistirmek bile isteyebilirler. Kusura bakmayin ama bunun adi bencillik bana kalirsa.
:ssz:

Bence ne istiyorsan o ismi koy. Fikrini önemseyeceğim tek kişi eşin olsun. Insanların dediğine aldırış etme. Onlar senin çocukların.. Bu senin hayatın..

Egenin adi ege deniz
Denizin adi insallah deniz ege
Ikili olarak seslenmedigim icin yeni bebegede deniz ege demeyecegim
Deniz sadece buyugunede sadece ege
Bence hala fikrim cok duygusal ancak yatarak hamilelik gecirmemle hic alakasi yok bunu gecmis sayfalarda ifade etmistim
Birinin ilk otekinin ikinci nufustaki isimleri olacak digerininde ikinci ismi otekinin ilk ismi yani seslendigimiz isim
Bence onlar neden boyle yaptigimi anlayacak duyarlikta olacaklar diye dusunuyorum herseye ragmen

Bir yaşıma daha girdim, ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Çok tuhaf iki kardeşe aynı isim konması :26:

Saçmalardan Seçmeler :6: Başka İsim Yok Galiba Tüm İsimleri Tükettik Türkiyecek :1:

Çağırdın Çocuğu Deniz Ege Diye Karışacak İkisi Aynı Anda Gelecek Pöfff Neyse Yorumum Bu Kadar:27:

Egenin adi ege deniz
Denizin adi insallah deniz ege
Ikili olarak seslenmedigim icin yeni bebegede deniz ege demeyecegim
Deniz sadece buyugunede sadece ege
Bence hala fikrim cok duygusal ancak yatarak hamilelik gecirmemle hic alakasi yok bunu gecmis sayfalarda ifade etmistim
Birinin ilk otekinin ikinci nufustaki isimleri olacak digerininde ikinci ismi otekinin ilk ismi yani seslendigimiz isim
Bence onlar neden boyle yaptigimi anlayacak duyarlikta olacaklar diye dusunuyorum herseye ragmen

sadece deniz ya da sadece efe diye seslenmek tamamen sizin ev hayatınıza özgü.Yarın okula başladığında yoklamada iki isim birden okunacak.siz ikinci ismi sadece anlamlı diye koyup ilkiyle hitap etme kararını seçmişsiniz ama birinci sınıftan onikinci sınıfa her ders o yoklama alınıyor.Günde en en az bir kez Ege Deniz XYD diye okuyacaklar adını,üniversitede imza kağıdında ege deniz yazıp imzalayacak,sınavlara öyle girecek...Yani her ikisi de iki isimle haşırneşir olacaklar,bugünkü gibi kalmayacak...
bu arada,büyük tehlike: sınıfta birden çok efe varsa sizinkine otomatik olarak "deniz" diyecekler.Girdiğim anaokulunda aynı sınıfta iki Ecrin vardı.Birine Ecrin derdik ötekine ikinci ismi olan Nisa'yı kullanırdık.Yoklama olmasa kızın iki isimli olduğunu bile bilmeceyek durumdaydık,o derece yani.
bence karmaşık bi durum...Yapmamanızdan yanayım...
bu arada soyadı konusunda bildiğim bişey var ki eşler karşıdakinin çocuğunu evlatlık alabiliyorlar.Bir yakınımda da buna benzer bir sorun vardı,o zamanlar araştırmıştım kendi çapımda:
Medeni Kanun 306 uyarınca eşler bir diğerinin çocuğunu en az iki yıl evli olmaları veya otuz yaşını doldurmuş olması şartı ile evlat edinebilir. Bunun için Aile mahkemesinde evlatlığa izin davası açabilir eşiniz çocuğun babasının haklı görülebilecek bir itirazı varsa değerlendirilir ve karar verilir. Dava dilekçesinde baba adı ve soyadınında değiştirilmesi talep edilirse çocuğun baba adı ve soyadı değişebilir.

Son düzenleme:
Kardesleri birbirine bagliyim derken daha cok birbine gicik edicekmissiniz gibi geliyor bana. Cok iyi dusunmek lazim. Birakin birbirlerine kanlariyla, gonulleriyle baglansinlar diyorum son olarak.

kusura bakmayın ama ben güldüm biraz. Eminim bu ismi koyduğunuzda diğer insanlar da çaktırmadan güleceklerdir. Yapmayın, etmeyin...

Bir de çocukların isimleri çift isim ikiside aynı, biri Deniz Ege diğeri Ege Deniz değil mi? Bari Deniz ya da Ege ikisinden biri farklı olsaydı, benim kafam karıştı :111:

Son düzenleme:
Aslında hoş geliyor kulağa ama ilerde çocuklarınız bu durumdan rahatsız olabilir :)

valla anam babam bana kıtlık varmış gibi gelip ablamın ismini koysaydı ikisine de içten içe gıcık gitmem muhtemeldi

yahu her bireyin kendi benliği olur

ne demek birbirine bağlansın öyle şey mi olur

büyüdüklerinde soracaklar niye aynı isim diye birbirinize bağlanın diye yavrum mu diyeceksiniz

hey Allahım :1::1:

Son düzenleme:
Ne alaka arada bağ kurmayla...? İsim mi kalmadı yazık çocuklara....benim ailem bunu yapsaydı çok ama çok sinirlenirdim ,,,ne o serinin devamı gibi.... :19:

Back
X