- 10 Ağustos 2020
- 5.376
- 26.949
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Nasıl içi dışı mı var?İçi dışı mı var bunun. Su yani bu. Hijyen sağlamak için yıkanır ve içine de su gider.Sudan da birşey olmaz bence. Saçma geldi bana suyun sakıncalı olması.
Neyse.. Teşekkürler size
Ve evli olduğu halde bunu bilmeyen, halı yıkar gibi vajina yıkayan çok insan var.Dış kısmı değil baya baya içeriyi. Yıkayan mı var derseniz, duş başlığını çıkarıp içeriyi yıkayanları birebir duydu kulaklarım.
Eğitim şart.
Ya ben eğitim şart dedim ama cinsel korunma, yoksa üni. Okumuş koca koca insanlar, ellerinde teknolojiyle ulaşabilecekleri uçsuz bucaksız bir bilgi ağı varken, geri çekilmeyle doğum kontrol yöntemi uyguluyorlar/ uygaladıklarını sanıyorlar.Ve evli olduğu halde bunu bilmeyen, halı yıkar gibi vajina yıkayan çok insan var.
Önceden twitterda "türkiye cinselliğin afrikası" denildiğinde kızardım, bu siteye takılmaya başladığımdan beri neden söylediklerine emin oldum. O kadar haklısınız ki, cinselliği sadece girdi-çıktı-hamileyim olarak gören üniversite mezunu insanlar var. Doğum kontrol hapının kısırlığa sebep olduğunu düşünen bir sürü eğitimli kadın var. Keşke ilkokuldan itibaren eğirim verilse de artık bu konu tabu olmasa.Ya ben eğitim şart dedim ama cinsel korunma, yoksa üni. Okumuş koca koca insanlar, ellerinde teknolojiyle ulaşabilecekleri uçsuz bucaksız bir bilgi ağı varken, geri çekilmeyle doğum kontrol yöntemi uyguluyorlar/ uygaladıklarını sanıyorlar.
Ay hiç öyle demeyin annem benim doğmumdan sonra 40 çıktığında hamile kaldı..Bebeğiniz çok küçük, sıkça da emziriyorsunuzdur, henüz regl de olmadınız hamile kalmanız kolay değil zaten.
Ben bir kere korunmasız ilişki yaşadım. Koşa koşa gittim haldır şaldır yıkadım. Ama ne yıkamak cillop oldu. Sonuç; pozitifOlivia bende araştırmadım doğrudur.
Görümcem hemşire o demişti bana yıka ama sadece su, sabun ya da başka temizleyici kullanma diye.
Bende korunurken öyle yaptım hiç sorun yaşamadım.
Ondan yazmıştım :)
Hem sezeryan olduğum içim sağlıksal sebeplerden hem lohusa iken yaşadıklarımdan dolayı eşimin ailesi görgüsüzlükleriyle beni başka çocuk fikrinden sonsuza kadar soğuttu oysa ilk bebeğimi kaybedince bir hamile kalayım doğurunca peşinden bir tane daha yapacağım diyordum lafta kaldı... hem de 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne vurdum kan pıhtılaşmam olduğu için beni çok yordu 9 ayımın her günü ayrı evhamla geçti.1 saat hareket hissetmesem delirecek gibi oldum varis sorunum çıktı derken zordu yani.Allah aratmasın ama en azından 7 8 yıl istemiyorum.Şimdi korunma konusu çok kafamı kurcalıyor pıhtılaşma dolayısıyla doğum kontrol hapı,aylık 3 aylık iğne ve spiral yasak dedi doktorum.Eş korunmasını tavsiye etti keza öyle oluyor her seferinde kontrol ediyoruz yırtık delik olmasın diye ama yanlışlık olmasından korkuyorum rüyalarıma giriyor test yapıyorum pozitif çıkıyor terleyerek uyanıyorum tekrar aynılarını yaşayacağımı düşündükçe uykularım kaçıyor lohusalık dönemimi hatırlamak istemiyorum eş korunmasıyla(kondom) senelerce korunup hamile kalmayan kaza bela yaşamayan var mı aranızda ? moral olsun bana.Emziriyorum adet de olmadım bu arada çevremden uyarı üstüne uyarı alıyorum süt korumaz dikkat et kalırsın diye ekstra ekstra alacağım bir önlem var mı uzak durmak dışında ?
Adet olmadığım için o günleri de bilemiyorum ki
Valla benim eşim 2 senedir kondomla korunuyor bence bu korunma hem sağlıklı en azından diğerleri gibi hormonları bozmuyor. İlişkinin başında takarsa eşin hiçbir sorun olmazHem sezeryan olduğum içim sağlıksal sebeplerden hem lohusa iken yaşadıklarımdan dolayı eşimin ailesi görgüsüzlükleriyle beni başka çocuk fikrinden sonsuza kadar soğuttu oysa ilk bebeğimi kaybedince bir hamile kalayım doğurunca peşinden bir tane daha yapacağım diyordum lafta kaldı... hem de 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne vurdum kan pıhtılaşmam olduğu için beni çok yordu 9 ayımın her günü ayrı evhamla geçti.1 saat hareket hissetmesem delirecek gibi oldum varis sorunum çıktı derken zordu yani.Allah aratmasın ama en azından 7 8 yıl istemiyorum.Şimdi korunma konusu çok kafamı kurcalıyor pıhtılaşma dolayısıyla doğum kontrol hapı,aylık 3 aylık iğne ve spiral yasak dedi doktorum.Eş korunmasını tavsiye etti keza öyle oluyor her seferinde kontrol ediyoruz yırtık delik olmasın diye ama yanlışlık olmasından korkuyorum rüyalarıma giriyor test yapıyorum pozitif çıkıyor terleyerek uyanıyorum tekrar aynılarını yaşayacağımı düşündükçe uykularım kaçıyor lohusalık dönemimi hatırlamak istemiyorum eş korunmasıyla(kondom) senelerce korunup hamile kalmayan kaza bela yaşamayan var mı aranızda ? moral olsun bana.Emziriyorum adet de olmadım bu arada çevremden uyarı üstüne uyarı alıyorum süt korumaz dikkat et kalırsın diye ekstra ekstra alacağım bir önlem var mı uzak durmak dışında ?
Ben bir kere korunmasız ilişki yaşadım. Koşa koşa gittim haldır şaldır yıkadım. Ama ne yıkamak cillop oldu. Sonuç; pozitif
Normalde kondom kullanıyorduk da, o ilişkide galeyana gelip takmamazlık yaptıkNumnum sana resmen milli piyango şansı vurmuş
Neyle korunuyordun ki yakalandın ?
Haldır şaldır
Normalde kondom kullanıyorduk da, o ilişkide galeyana gelip takmamazlık yaptık
Aman iyi olmuş bana kalsa daha kaç yıl çocuk yapmazdım, şimdi kucağımda dünya güzeli
En güzeli vallaÖzel bir sebebi yok. Hayatımız bu şekilde güzel olduğu için, birlikte mutlu olduğumuz için ve çocuk çok fazla sorumluluk ve endişe getirdiği için düşünmedik. Yaşlarımız daha genç sayılır. Belki 2-3 yıl sonra çocuk istemeye başlarsak evlat edineceğiz.