2. bebek konusu...

lolalucy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
1.328
493
44
kızlar şu anda 28 aylık bir oğlum var ve ben 2. bebek konusunda düşünceliyim. bir kardeş olsun istiyorum ama zamanı konusunda yardıma ihtiyacım var. bazıları arayı açma diyor... ben de zorlanır mıyım diye korular yaşıyorum. oğlum büyüyünce yani ilkokul çağına gelince doğursam da zor gelecek diye düşünüyorum. bana bir akıl verin ne olur. deneyimleri olanlar paylaşırsa sevinirim....

Canim bana gore kardeslerin yas aralari 4-5 olmasi daha iyi ben 3. dogumu yaptim. bebegimin kiizmla arasi 7 yas ama kizimla abiisnin arasi 3 yas. simdi bakiyorumda yas farki az olmasi digerinle en iyi sekilde ilgilenmem zor oluyor. simdi bu bebegim de diger 2 cocuklarim buyuk olduklari için ne hamileligim de nede bebek dogduktan sonra zor gelmedi bana.

Son düzenleme:
3 yaş 3 aylık bir kızım var... Ve şimdi 5,5 aylık hamileyim... Planlı bir hamilelikti... Kardeşler arasında 3,5 yaş olacak inşallah... Benim kriterlerim; kızımın artık çoğu işini tek başına yapabilmesi, merdivenleri tek başına çıkabilmesi, gece uykularının iyice düzene girmiş olması ve kardeş olayını bilinçli bir şekilde kabullenebilmesiydi... Hepsi de oldu... Bence 3,5 yaş çok ideal... Ama senin oğlun biraz daha küçük... Bana kalırsa az daha bekle derim... 3 yaşından sonra göreceksin, çok rahatlayacaksın... ıkinci çocuğa karar vermekte çok zorlanmadık... Tek istediğim kızımın yalnız kalmaması idi... Allah gücünü verir inşallah... Takdir Allah'ın... Hakkınızda hayırlısı olsun...

cnm benimde 25 aylık bi oğlum var ve şu anda 3 aylık hamileyim.aslında planlı bi hamilelikti ama benim için çok zor oldu bu 3 ay.çünkü hiç bişey tahmin ettiğim gibi olmadı.oğlumda hamileliğim çok rahat ve sorunsuz geçti hiç aşermedim mide bulantım olmadı doğuma bile sancım olmadan girdim.herşey kusursuzdu.buda öle olacak sandım.ama daha günüm geçer geçmez aşırı mide bulantıları aşermeleri çekmeye başladım çok hızlı kilo kaybettim benim başka bi rahatsızlığım daha var oda aktivasyona girdi ve ben hastanelik oldum kaç hafta hstnde yattım serumlarla kanlarla ayağa kalkabildim.kortizon tedavisine başlandı üstelik düşün daha 2 ya daha kullanıcam.o kadar üzgünümki.en çokta oğlum arada perişan oldu kaynanamlar baktı ona.çok iyi baktılar ama o daha ana kuzusu olduğu için ve benden hiç ayrılmadığ için bunalımlara girdi.psikolojisi bozuldu.geçe sayıklamaları aşırı herşeyden korku aşırı sinir halleri kendi yüzünü yırtmalar başkalarına saldırmalara başladı beni bi snaiye yalız bıraskmıyo tuvalete bile birlikte gidiyoruz kucağımda oturuyo gece sabaha kadar eli koynumda uyuyo.düşün artık aşırı psikolojisi bozuldu.şu an oğlumun durumu açısından çok pişmanım.bence sen biraz daha bekle.oğlun büyüsün en azından anaokuluna gitsin öle düşün derim.yinede karar senin tatlım

benım kızım 4yasında bırde oglum olacak bana gore aralarında 3_4yas olmalı ama zor oluyor hamılesın dustumu kucagına almanı ıstıyor alamıyorsun cunku ılk 3ay dusuk tehlıkesı gecırdım kayınvalıdem baktı zorlandık mıgde bulantılar uyku halsızlık onunla ılgılenmeyı ısteyen oyun oynamak ısteyen cocuk sen yapamıyorsun bırde benım seker cıktı sınır yaptı bende cocuga kızmalar bagırmalar ve bebek gelıyor dıye daha hırcınlastı herseye yuksek sesle cıglık cıglıga aglıyor anlata anlata bazen kızarak bazen guzelce anlatarak 9aylık olduk ama dogunca napıcak bılmıyorum 4yasında olması bırazdaha bılınclı en azından yapma olmaz oyle dedımı anlıyor yapmıyor cok sabır ve guc ısteyen bırsey ama alısıyorlar daha sonrakaydirigubbakcemile ılk okula basladıgı zamanda daha zor onun derslerıylemı ılgılenceksın bebeklemı kıtabını defterını yırtcak kıyamet kopcak erken veya gec her cocuk kıskanıyor nasıl olsa kardes olucak en ıyısı 3 4 yas bence

Son düzenleme:
benimde bir oğlum var 31 aralıkta 3 yaşını dolduracak ve 31+2 günlük hamileyim ilk bebeğimi olduğu gibi ikinci bebeğimide planlı olarak yaptık araları 3 yıl 1 ay olacak bence gayet ideal tam istediğim gibi oldu.
zaten iki çocuk istiyordum arasını pek uzatmak istemedim benim kardeşimle aram 8 yaş ve büyürken çok problemler yaşadık yaşadım.
tabi sırf planlarımda olduğuiçin değil eşimin her konuda desteği, oğlumun akıllı uslu olmasıda önemli bir etken.
hamileliklerimde çok şükür rahat geçer ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz.

hepinize kolay gelsin arkadaşlar

kızlar herkese teşekkür ederim. şu durumda galiba 4 yaşını doldurmasını bekleyeceğim. herşeyin hayırlısı olsun. hamişler, allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin. umarım doğumdan sonra da hamilelikte de sorun yaşamazsınız.

akimera başına gelenlerden dolayı inanılmaz üzüldüm. canım umarım bundan sonrası sorunsuz geçer...

ali_ye canım sana da üzüldüm , çocuklar gerçekten insana ne yapacağını şaşırtıyor. umarım herşey daha güzel olur hepimiz için.......

X