2 aylık hamileyim oruç tutmalı mıyım

Bende 11+5 günlük hamileyim inşallah yarın baslicam allahım sonuna kadar tutmayi nasip etsin iftardan sahura kadar su meyve falan bol bol yeyip içmeyi düşünüyorum

Reactions: Wre
Ben 6 aylik hamileydim ramazan geldiginde doktorum tutma dedi ve tutmadim. Doktoruna danis tutma derse zsten arkadaslar da soylrmis dinimjz kolaylik dini. Emzirme surecinj soran bi arkadas olmus kizim 8 aylikti ek gidaya yeni alistigi donemlrrdi ben tuttum zorlanmadim, sutum de azalmadi bi sonraki sene de tuttum 2 yas a kadar da emzirdim . Ama benimkj azalmadi seninkide azalmaz diyemem tabiki. Benim aksine cogalmisti bile sasirmistim. Herkese hayirli ramazanlar bu arada

Benim doktorum tutabilirsin 3 aydan sonrası beslenme önemli dedi benim ablam da 4 aylık hamileyken orucu tuttu gayet de sağlıklı doğdu ama herkesin bünyesi aynı değil tabi benim çok şükür vücudum dirençli bir sıkıntı olmadı bugüne kadar

Kişiden kişiye değişir. Ben ilk 4 ay zaten hiçbir şey yiyemedim bulantıdan. Yediğimi de kustum. Bu bebeğimi etkilemedi. Çünkü bebek parmak kadar bile değil o zamanlar. İlerleyen aylarda önemli tabi. İkinci kızımda da 8 aylıkkrn bile tutmuştum(emsal olmasın kimseye) Önemli olan annenin ruh sağlığı.ben kendimi öyle iyi hissetmiştim. Ama ilk kızımda 6 aylık emzirirken oruç tumuştum. Sütüm azalmıştı. Bebeğim de ben de sıkıntı çekmiştim. Sonradan çok pişman oldum. Din izin vermiş neden zorlamışım ki kendimi. İkinci kızımda tutmadım. Sonradan kaza edeceğim inşallah. Bu sene kızım 15 aylık. Artık ek gıda alıyor, doyuyor. Bu sene tutacağım inşllah. Abimin çocuğu ise 18aylıkken hiçbir şey yemiyor sadece annesini emiyordu.annesi tutmadı. Demem o ki herkes kendini doktor dan daha iyi bilir. Bu işler kişiye göre değişir. Hiçbir doktor da oruç tut diyip sorumluluk almaz.

Aynen canım allah sabrını verir

Sağol canım Allah razı olsun hepimize sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah Rabbim.
Benim annem de Kayinvalidem de bu bırakma tut diyenler arasında ama dediğim gibi vücudumu ben tanıyorum ben biliyorum o yüzden kimseye kulak asamam eşim bile sen cok naifsin normalde ramazanda halsizlesiyorsun hemen şimdi 2caninla daha zorlanirsin ben tutmani istemiyorum Allah nasip etsin seneye bebeğimiz dogunca iyi hissettigim vakitlerde tutarsin kazalarini biri birşey derse ben sustururum kimseyi düşünme sakın, kendini ve bebeğimizi düşün dinimiz kolaylık dini dedi az önce de.
Hatta şu an vücudum o kadar halsiz yorgun ki sanki hasta olacak gibiyim Allah korusun benim hastalığım da kolay gecmiyor cok bitkin bırakıyor beni bunu bile bile nasıl yapabilirim ki orucu zaten.
Rabbim kolaylık vermiş çok şükür kendimizi zorlamamızın anlamı yok diye düşünüyorum.

Cok sey geliyo agzima o bilmislik taslayip yargilayan insanlarada rabbim bildigi gibi yapsin benim.esimde bes vakit namazini kilar ama.agzindan duymadimki tut sen kendini biliyosun der ama.digerleri bana bu sene kizim büyüdüğü icin bakalim.bu sene bahanen ne olacak dedi neymis kendi gelini hamileykende dogumdan sonrada tutmus tmm o onunum.gelini ben benim diyorum ama susmuyolar iki yil bu iki.yil geri.gelmiycek canim emzirme birdaha olmayacak oglumdada mastitten sutum tikandi kesildi simdi.cok.cabaladim ve kizim.hasta sadece emiyo su icmekten tuvaletten cikamiyorum dinlenmek uyku zaten yok esim polis geldi geceden nasil bak.diyeyim 15saat calismis adama seninle.yazosinca biraz rahatladim hani insan.sanki destege ihtiyaci varmis gibi hissediyo.dedim.ya icim rahat ama o konusanlar yuzunden ufaktanda sorguluyi insan.kendini sende dikkat et hamilesin ilacda alamazsin zaten agir.geciyo diyosun rabbime.emanet olun canim

Canim benimde sikintim su kizim.ek.gida aliyo ama.aldigi doyurmjyo oyleki bazen on dk sonra yemekten gogsume yapisiyi birde guclu çektiğinden bosaltiyo bazen meme ucum.aciyo hani 16aylik kesilirsede kesilsin diyorum ama gonlumde 2yasina kadar emmesi cunku normal sut İçmez suan atesli hasta yedigini kusuyo birtek.meme tutsam.azalsa korkuyorum cesaret.edemiyorum ama.borçlarımda var yenisi eklensinde.istemiyorum

Kalbini gönlünü ferah tut bacım, dediğim gibi sen biliyorsun kendini kimseyi takma kafana benim fikrim, benim inancım ve benim kararım kimseye laf demek düşmez de.
Cok mu büyük maharet doğumdan sonra oruç tutmuş herkesin bünyesi kendine ne cok biliyorlar gerçekten sanki günah işliyoruz bile bile bir onlar zeki gerisi gerizekalı.
Paylaşmak güzeldir azcik da olsa rahatladiysan ne mutlu bana

Cok cok.haklisin cok dogru orucluyken giybet yapsinlar elestirsinler yargilasinlar inancimiza.laf etsinler sonra oruc tutuyolar biz yanlis onlar dogru hayir emegide gecmis insanlar ben annesiz büyüdüm evlenirken falan manevi degerleri var ses edemiyorum cok artik tutuyorum diyecem ne yapem :) Allah razi olsun canim iyi.gelmezmi daha dun esime birilerindn birseyler duysam sanki buna ihtiyacim var dedim gece konuya denk geldim sagolsin cok tesekkur ediyorum

Hamileligin ilk ve son 3 ayinda oruc tutulmamasi gerektigini cogu doktorun yazisinda okumustum aksini soyleyende vardir tabi ama bu durumda ben tedbir almam gerektigini dusunup oruc tutmadim cok uzun bir sure cunku aksam 8 de neredeyse oruclar aciliyor ne ara sivi alinacak yeteri kadar gune yaymak lazim tum besin ihtiyaclarini

Ne ayıp bunu da kendilerine hak görüyorlar demek ki.
Sen de tatlı tatlı laflarını sok canım bosverr gitsin Rabbim biliyor icimizi dışımızı çok şükür.
Ne güzel tevafuk olmuş konuya denk gelmişsin bak Rabbim kolaylığını önüne çıkarmış işte canım

Alttan alttan desemde sikintimi.anlatsamda anlayam yokki hala diyo gel.namaza baslayalim hayir bende kilan kuran okuyan biriydim bi zamanlar baskilarla bıraktım inadina biraktim geceden beri kizim.ayağımda yemek yedirdim kustu sadece emiyo bunlari goren yok dedigimdede birsey olmaz sutun daha artar rabbim.verir.rizkini diyo :) sen kac aylik hamilesin canim ilk.bebis mi

Sen en iyisi ağızlarına kürekle vur önce sonra da japon yapıştırıcısı ile yapıştı ağızlarını
Sevaba girelim derken daha cok gunaha giriyorlar farkında degiller işte cok yazik.
Evet ilk bebiş Allah'ım sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah, 19+6 günlük hamileyim.

Allahim sana geliyorum. Şu her konu hakkinda fikri olan komsu teyzeler. Acaba ayetlerdn haberleri varmi. Abimin karisi butun hamileliklerinde tuttu ama kadini etkilemiyor. Sizi etkiliyorsa tutmayin. Can tasiyorsunuz

Sizin durumunuz oruç tutmaya müsait değil zaten bence de tutmayın

Ayy sen cok yasa emi güldüm kuregi okuyunca :)guzel fikir ama masallah yarilamissin cinsiyeti ne minigimin

Bebeğin beyin ve organ gelişimi için ilk 3 ay çok önemli deniyor . Eee ilk 3 ayda düzgün beslenmezsen bebeğim beyin gelişimi nasıl olacak ? Eğer benim beslenmemle ilgili değilse o zaman neden günde ceviz badem süt yoğurt yumurta yiyoruz acaba bunu düşünüyorum . En basiti düzgün su içilmezse idrar yolu enfeksiyonu olunuyor düşüğe bile sürüklüyor yengem bu şekilde düşük yaptı . Sabah kalkıyorum midem kazınıyor oluyor ağzıma biraz birşey almasam kuru kuru midem bulanıyor öğürüp duruyorum . Herşeyi geçin bebek kanınızla besleniyor kemiklerinizden dişlerinizden yiyor siz sağlıklı olmazsanız o bebek nasıl doğar nasıl büyür ? İlla bebek doğuracağız diye vücudumuzdan birşeyler kaybetmek zorunda değiliz . Dinimiz kolaylık dini daha sonra kaza olarak tutulur hırpalanmanın alemi yokki

Bende 6 haftalık hamile bir anne adayıyım pembe akintim var bunun üzerine tutmayacam çok korkuyorum birşey olur diye ama tutmayacam sitede vicdan azabı çekiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…