- 11 Mart 2019
- 34
- 7
- 1
- 29
- Konu Sahibi Songulkpln
-
Her evrede bebeğin farklı şekilde gelişiyor. Ben şuan 3.5 aylık hamileyim tutmayı düşünmüyorum zaten pek aç da duramıyorum. Bunu siz ve doktorunuz bilir ama çok da tutmak isterseniz bir gün deneyin sonrasına kadar verin . Hem Rabbim bize kaza etme imkanı da vermiş ben eşime sahur ve iftar hazirlicam Allah izin verirseİyi akşamlar hanımlar. Ben 9 hafta 2 günlük hamileyim. Ramazan ayı için herkes farklı yönlendiriyor. Bu durumda oruç tutmam bebeğim için sakıncalı olur mu. Lütfen bilgisi olan fikrini söylesin
Emziren anneler de daha sonra kaza olarak tutmadığı günleri tutabiliyor canim, sana bağlı tutup tutmamak.Arkadaslar peki emziren anneler sizler ne.yapacaksınız kizim 16aylik ek.gida var ama c ok.su icmeme ragmen.sutum yetmedigi zamanlar oluyo azalirmi daha küçük degil sonucta ama azalirda birakirmi memeyi yada biraksami artik ne dersiniz benide aydınlatırsaniz sevinirim
Emziren anneler de daha sonra kaza olarak tutmadığı günleri tutabiliyor canim, sana bağlı tutup tutmamak.
Emziren anneler de daha sonra kaza olarak tutmadığı günleri tutabiliyor canim, sana bağlı tutup tutmamak.
Sagolasin canim gecen yil tutmadim.kucuk diye bu yil buyuk ek gida falan var ama daha cok memeci emincede bosaltiyo resmen birikme payi bile bazen kalmıyor cevreden buyuk daha birsey olmaz dediklerinden insan etkileniyo yoksa kendimi biliyorum sabah 6da uyanan iki cocukla gece 12-1arasi yatan sabaha kadarda saatte bir.kalkan biriyim yorgunluk uykusuzluk ustune yemeyince sütüm.etkilenir biliyorum.ama yinede kararsızim
Bebek anneden besleniyor dogru annenin rezervlerinden. Peki anne nasil beslenecek? Sonra kemik erimesi bel agriai kansizlik kramplar? Anne kendine yetemeyince 6 aydan sonra bebek nasil beslenecek? Dr lar bu kadar vitamin kan degerine neden bakiyor o zaman? Neden protein ve kalsiyum ozellikle ilk 3 ayda cok onemli? Din bile zorunlu kilmamis. Kimseyi bu riske suruklemeyelim. Herkes riskleri bilerek yapsin. Nasil bir yere uzanmak dusun sebebi aslinda degilse ama risk tasiyor diye uzanmiyorsak bunu da dikkate almaliyiz. Sahsen kendim adina ara ogun atladigimda bile nasil kotu oluyorum.Bebeğin gelişimi şuan yediklerinize bağlı değil daha küçük 3 aylık olmamış çünkü 6 haftadan sonrası beslenme önemlidir oruç tutulur ve hatta daha da sağlıklı olur çünkü Allah yardım ediyor ben 2 aylık hamileyim kanamam olmasına rağmen tutuyorum şuana kadar kaza tuttum inşallah pazartesi de ramazan orucu başlıyor sıkıntı olmuyor çocuğa herhangi bir zararı da olmuyor
byzglm bana da bi gün tut 2 gün tutma ara da bir tut bari baskısı yapanlar var maalesef.
Ama benim bünyem cok zayıf cabuk hastalanan biriyim, normalde yemek yemeyi sevmeyen ben öyle cok acıkıyorum ki dün 1 saat bir şey yemedim midem resmen kazanıyordu ağrı giriyordu az daha mutfağa koştu. Vitaminlerim de düşük ama işte dinen tutsan cok sevap diyenlerin baskısı beni de cok etkiliyor ama Rabbim bunun icin bize kolaylık tanımış kazasını tutma imkanı vermiş neden bu baskıhic bilmiyorum.
Sen içine nasıl siniyorsa onu yap arkadaşım kendini en iyi sen tanıyorsan başına neler gelir diye ona göre tut ya da tutma.
Ben mesela 31yasindayim ilk okuldan beri hic bırakmadım hatta ara ara kandillerde bile tutan biriydim durumum el verdiğince ama şimdi hamileyim direncim gercekten normala göre düşük en ufak seyde hasta olan biriydim tamam cocuk depolardan besleniyor Rabbim yardim edecek ama günler cok uzun 8i geciyor ezanın okunması o kadar açlığa dayanamam sanırm bu kadar acıkmaya sonra cabuk kilo veren biriyim de direncim düşse vicdan azabı yaparım bana da cocuguma da birsey olursa.
Rabbime sığındım ben niyetimi biliyor günler kısa olsa yine tutardım umursamazdim ama 18saat mi fazla mı ne oruc tutuluyor 2canla guvenemiyorum ilerleyen dönemime o yüzden kendimi en iyi bilen biri olarak Rabbimin kolaylığından yararlanıp Allah'ın izni ile kazalarını tutacağım...
Sende kimseye değil kendine bak arkadasim.
Bende bunu anlatmak istedim. Boyle bir riski kabul ediyorsaniz tutun. Ama ben size koru korune tutun diyip vebal alamam.Lütfen tutmayın, etrafın ne dediğini de boşverin.. Doktorum sakın ara öğünlerini atlama bulantı kusma kısır döngüsüne girmeyelim dedi bana, siz beslenmeyi kestiğiniz zaman bebeğin hareketleri bile yavaşlıyacak nasıl etkilenmiyormuş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?