• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebeğimle psikolojim

cilekliturtam

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2024
58
12
3
28
Herkese selam 2 aylık bebeğim var bazen çok yoruluyorum aşırı bunalıyorum birinin ihtiyaçlarıno gidermenin verdiği sorumluluğu taşıyamıyorum alışamadım sanki bazen diyorum birden 2 yaşında olsa psikolojim çok bozuldu halbuki bu bebeği çok bekledim hemen hamile kalamamıştım ne yapmalıyım kaldıramıyorum sanki

Herkese selam 2 aylık bebeğim var bazen çok yoruluyorum aşırı bunalıyorum birinin ihtiyaçlarıno gidermenin verdiği sorumluluğu taşıyamıyorum alışamadım sanki bazen diyorum birden 2 yaşında olsa psikolojim çok bozuldu halbuki bu bebeği çok bekledim hemen hamile kalamamıştım ne yapmalıyım kaldıramıyorum sanki
Merhaba. Bunların normal olduğunu bilin öncelikle. Ben anne olduğumu ilk, kızım daha 8-9 aylikken fark etmiştim. 2 yaşında olduğunda da krizleri olacak bu arada.
Mama içiyorsa arada atın babasına. Bu dönem icin verebilecegim tavsiye bu. İlerisi için de; Ek gidaya gecince de verin yine babasına. Desteksiz oturmaya başladığında da parka götürmesini isteyin. Salıncakta falan sallar biraz.3 yasinda kizim var. Su an yazmami engelliyor, beni cekistiriyor, telefona vuruyor. Odaklanamıyorum ben de yazmaya. Büyüyünce de cok rahatlamiyorsunuz yani.

Yaşadıklarınız hissettikleriniz çok normal bebek büyüdükçe bağımsızlaştıkça rahatlayacaksınız.
Bence şu an sorunumuz artık çok bireysel yaşıyoruz ve çok yalnızız sosyalleşemiyoruz. Yeni doğum yapmış anneler hep yalnız kalıyoruz evlerimizde bebekle. Baba da işte akşamdan akşama geliyor.
Arada imkan varsa annenize kaçın. Uyuyun yürüyüşe çıkın. Bana anne jokeri bayağı iyi gelmişti:)

Merak etmeyin, sakin olmaya çalışın. Yardıma gelebilecek biri varsa yardım isteyin. 2. Ay koliklerin başladığı aylardı, şimdi hatırlayınca o kadar uzak geliyor ki saatlerce uyumayıp ağlardı sadece ağlardı. Geçiyor merak etmeyin. Gaz damlaları var doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz. İlerisi mükemmel her şey bitiyor asla değil buna kendinizi hazırlayın. Her anının kendine has bir zorluğu var ama bebeğinizin sizinle etkileşimi giderek arttıkça çok tatlılaşıyor. Bana hiç kimse onun gibi bakmadı ömrümde:KK200:. İnanın zor ama bir o kadar güzel bir duygu. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Merhaba öncekile. Çocuk bakmak o kadar büyük sorumlulukki. Şuan en güzel dönemleriniz kıymet bilin demeye geldim 😊 2.5 yaşımda bir kızım var ve dün sinirden 2saat ağladım helen daha sinirliyim sakinleşemiyorum 😀 çocuk sahibi olmak delilik gerçekten. Sevgisi bambaşka ama insanın bügün psikolojisini alt üst eden bir şey.

Hepinize çok teşekkür ederim ama 2 aya kadar sanki 2 ay geçti ömrümden bi tek bende böyle oldu sanıyordum hiç iyi değilim

Selamlar, benimde 7 haftalık oldu bebeğim.. Isteyerek oldu ama bu kadar zorlanacağımı bende hiç tahmin etmemiştim, hâla daha tam alışabilmiş değillm ve hamilelik dönemini özlüyorum.. Eşinizden ve ailenizden destek alın, bol bol dışarı çıkın, ben öyle yapıyorum..

O kadar normal ki bu hisleriniz. Anne de olsak hepimiz bireyiz ve bireyselliğe çok ihtiyacımız var. Ama emin olun geçecek. Her ayın ve yaşın kendine göre zorlukları var ama alışıyorsunuz keyif almaya başlayacaksınız. Destek alıyor musunuz aileden birinden? Havalar da ısındı bol bol dışarı çıkın eşinize annenize 1 saat de olsa bırakın bebeğinizi yürüyüş yapın.

Bu duygular normal.bebegin büyümüş bebek araban varsa ince bi battaniyeyle çıkar,biraz hava alın yürüyün. Eve kapanıp kalmayın ayrıca stres yapmamaya çalış bebekler hisseder daha da huzursuz olur

Selamlar, benimde 7 haftalık oldu bebeğim.. Isteyerek oldu ama bu kadar zorlanacağımı bende hiç tahmin etmemiştim, hâla daha tam alışabilmiş değillm ve hamilelik dönemini özlüyorum.. Eşinizden ve ailenizden destek alın, bol bol dışarı çıkın, ben öyle yapıyorum..
Bende hamilelik dönemlerimi özlüyorum kimseden bağımsız hareket ediyordum sorumluluk kısmı bana zor geldi sanırım bebeğimin üstünü değiştirirken biyerini acıtırım diye korkup nefesimi tutuyorum karnımı sıkıyorum değişik duygular içindeyim

Hamilelik hallerini özleyenler toplanın 😄 Kızımın ilk 1 senesini de özlüyorum 😁 1 ay sonra 3 yaşına girecek herşey daha zor... Büyüdükçe sorumluluk artıyor. Resmen evde her gün bir savaş var 🤦‍♀️ Annelik deliliktir😵‍💫

ya benim bu durum için hep paylaştığım bir fotoğraf var ama sizi iyice üzecek gibi geldi ondan paylaşmıcam 😁 bugünlerin tadını çıkarın dert etmeyin kendi isteklerini dile getirdiğinde hayat daha zor adaptasyon sürecindesiniz yakında alışırsınız yeni hayatınıza üzülmeyin

Merhaba beni düşünün :))) ben ikizlerim doğduklarindan beri tek başıma bakıyorum suanda 20 aylıklar inanın büyüdüğü zaman daha zorlaşıyor. Mesela ikisinden birisi uyuyunca oh diyorum azcık dinleneyim Allah evlatlarimiza uzun ömürler versin sabırlı olun bunalmaniz çok normal sizden başka kimsesi yok size sığınıyor bebeginiz öyle düşünün benimde bazen yeter dediğim anlar oluyor fakat bakıyorum yine bana koşuyorlar tüm annelere sabırlar diliyorum

İşte çevremden bu şekilde hisseden güzel annelerimizi görünce çocuk yapma isteğim gittikçe azalıyor yerini iyice korkuya bırakıyor. Sizin yaşadıklarınızı yaşamaya korkuyorum hanımlar. Allah yardımcınız olsun herhalde ben çocuk yapmayanlardan olucam. Sadece eşime üzülüyorum baba olma hissini yaşamak istiyor. Büyük kararsızlıktayım :)

Bu hisler çok normal Ben de içten içe niye doğurdum diye hissetmiştim.Bi de herkes bunlar yine iyi günlerim dedikçe psikolojim bozulmuştu.ama büyüdükçe rahatladim ben.Esim dışında bı yardimcim yok bu arada.Hep parka götürdüm dışarı çıktım.1.5 yaşında şimdi parkta çok rahat ediyorum.gunde 2 kez çıkarıyorum.gezdiriyorum.uykulari da düzeldi.

Demem o ki geçecek bu günler.Sabredin.4-5 çocuğu olanları düşünün ,rahatlayın.Şaka saka.Ama kendini ifade edip oyun oynayabildiginizde daha rahat bana göre

İşte çevremden bu şekilde hisseden güzel annelerimizi görünce çocuk yapma isteğim gittikçe azalıyor yerini iyice korkuya bırakıyor. Sizin yaşadıklarınızı yaşamaya korkuyorum hanımlar. Allah yardımcınız olsun herhalde ben çocuk yapmayanlardan olucam. Sadece eşime üzülüyorum baba olma hissini yaşamak istiyor. Büyük kararsızlıktayım :)
Kararsizliktaydaniz yaparsınız:)))Amaaan herkes aynı mi olacak diyip giriverirsiniz bu yola.Saka bir yana herşey gönlünüzce olsun.yasiniz kaç

Oğlum 3.5 yaşında şuan ve ben onu tam anlamıyla 9aylıkken falan kabullenmiştim.
Hele ilk 3ay neden böyle bir karar aldım diye düşünüp durmuştum hep🥲
Geçiyor. Sonra bir alışıyorsunuz birbirinize, nefes bile alamıyorsunuz yokken🥹

Yardım alın mutlaka. Eşiniz, anneniz yakınınızda kim varsa bu alışma sürecinde size yardımcı olsunlar ki sizde çabucak atlatın bu süreci.
Ve bu duyguları yaşayan tek siz değilsiniz unutmayın💐

Kararsizliktaydaniz yaparsınız:)))Amaaan herkes aynı mi olacak diyip giriverirsiniz bu yola.Saka bir yana herşey gönlünüzce olsun.yasiniz kaç
Valla zamanım daralıyor aslında 34 yaşındayım o yüzden iyice korku bastırmış olabilir. Eskiden daha düşünecek zamanım var acelem yok gençliğimi evliliğimi yaşayım diyordum şimdi artık baskılar da arttı ne yapıcam bilmiyorum.

Valla zamanım daralıyor aslında 34 yaşındayım o yüzden iyice korku bastırmış olabilir. Eskiden daha düşünecek zamanım var acelem yok gençliğimi evliliğimi yaşayım diyordum şimdi artık baskılar da arttı ne yapıcam bilmiyorum.
Ben de bu yaşta bu duygulara kapılıp, kapımın onunde 6 yavrusunu emziren siyah bir kedinin gazına gelip,37 de doğurdum 😅 Türkiye'de olmasam iyi ki doğurdum derdim...Kendi iç sesinizi dinleyin

Back