2 aylık bebeğim gece uyumuyor, gündüz uyuyor. Gündüz nasıl uyandırabilirim?

derend

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
26
7
25
Merhabalar bebeğim 2 aylık İlk doğduğu günden beri hiç uyku problemi yaşamamıştım taki 2 hafta öncesine kadar sürekli uyurdu hiç ağlamazdı karnını doyururduk uyurdu altını değiştirirken bile uyanmazdı emziğini takardım kendi kendine uyurdu. Bazen birlikte vakit geçiremediğimiz, etkinlikler yapamadığımız için bile üzülürdüm şuanda gece gündüz kavramı yok gündüzleri çok uyuyor bayılıyor resmen asla uyandıramıyorum. Bazı geceler o kadar zor geçiyorki uykusu olmasına rağmen bir türlü uyuyamıyor. O gecelerin sabahlarında beraber uyuyorum onunla bir defasında 5,5 saat uyudu. Sorduğum kişiler hep 4 aylık olana kadar uyku eğitimi verme kendi ne zaman uyumak isterse o zaman uyusun uyansın diyorlar. Özellikle eve birileri geldiği zaman yada akşam bir yere gitmemiz gerektiği zaman iyice düzen bozuluyor gibi hissediyorum. Tek başımayım gündüzde gecede eşim çok yoğun çalışıyor sadece akşam geldiğinde ilgileniyor. Tecrübeli annelerden yardım istiyorum nasıl yapabilirim ileride rahat etmek istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz, daha çok büyüdükçe zorlaşacak gibime geliyor alışması.

Bebeklerin olayı rutin sanırım. Dışarı çıkmanız, misafirler etkiliyordur mutlaka uyku düzenini.
Benimki sizinkinden biraz büyük. Bazen çok iyi, bazen de kötü gece uykuları. Gaz, ağrı, etraftan uyaran değiştiriyor durumu. Gerçekten veremezsiniz uyku eğitimi şu anda. Ama gündüz aktivitelerini yüksek tutabilirsiniz. Uyaranı çok olabilir. Gece de sakin, sessiz ortam, loş ışık, kokunuz, banyo vs.
Gezmeye gitmeyin, misafir ağırlamayın diyor bebeler 😊

Şuanda bebeğe ayak uydurmaniz gerekiyor eğitim şuanda verilemiyor. Sabahları daha çok konusup ses ayna ,hisirtili kitaplar,çıngırak, oyun halısinda tutma gibi aktiviteler günde bir kere de olsa soğuk değilse tabi disari çıkmak yeterli olur. Gecede tam tersi ışıksız sessiz bir ortam vererek gece gündüz kavramını vermeniz kafi. Uyutmadan önce rutinler yapın yani banyo masaj,pijama , emzirme gibi gibi size uyan rutin yapıp her uyutma öncesi yaparsanız büyüdüğünde rahat edersiniz.

Benim bebeğim 1,5 aylık normalde akşam 9da uykuya geçerdi, bir gün gaz vurdu o saatlerde onu çıkartalım diye 12ye kadar uğraştık o günden beri 12de yatıyor. Sanırım bir kere bozulması bile etkiliyor durumu artık bunu düşünmeye başladım. En başta da bunu alacak bir bebekti bu arada başka anneler beni yanlış anlamasın da, gece gündüz ayrımı yaptırmak için gece sessiz ağlasa bile sessizce öperek vs sakinleştiriyordum. Kayınvalidem kaldı 20 gün, sağolsun bütün rutini bozmuştu. Bir de dalga gecer gibi sosyal medyadan gece gündüz rutin videoları atıyordu :). O gittikten sonra rutine girdi mesela bizim evimiz. Ama bir misafir durumu da bizi bozuyor şuan maalesef

Son düzenleme:
X