2 Aydır Adet Olamıyorum Yardım🙏🏻

merakliminnos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
207
129
31
Merhaba arkadaşlar. Ben en son 25 şubatta adet oldum ve hala adet görmedim. Bekarım hamilelik riski vs yok o yüzden. Daha öncelerde adetimde bazen düzensizlikler oluyordu ancak hiç bu kadar uzun sürmemişti. Önceki düzensizlikler içinde gittiğimde doktora herhangi bir kist vs görememiş kan değerlerim normal çıkmıştı. Ancak hormonlarıma bakamamıştı adet olduğumda giderim dedim gidemedim işte. Böyle bir durum yaşayan var mı ? Neden adet olamıyorum aklıma takılıp duruyor. Önerisi olan varsa yazsın lütfen

Merhaba canım benim de böyle bir sorunum vardı genç kızlığımdan beri adet düzensizliğim vardı. Ultrasonla bakıldığında kist filan yoktu temizdim hep değerlerim hormonlarım hep normaldi ama düzensiz adet olurdum. Aralıkta olmuştum Ocak başı kendi kendime yine oldum ama şubatta bir türlü olamadım. Şubat sonu geldi doktora gittim ultrasonla baktı hiçbişey yok dedi geçmiş adet düzenimi de söyleyince adet söktürücü verdi gönderdi. Genç kızlığımda pek düzenimi takip etmiyordum ama evlendim şuan o yüzden ediyorum . Şubat sonu olunca Mart sonu yine bekledim olamadım nisan oldu olmadım . Nisanın 17 si gibi geçen gün yani doktora gittim alttan baktırdım bu sefer ilk defa polikistik oversin dedi. Kilo verebilirsin dedi aslında kilo problemim çok yok ama evlendikten sonra biraz 6-7 kilo almıştım onları vereceğim inşallah. Senin de kilo problemin varsa vermeni öneririm. Ayrıca evlenmeden önce daha zayıftım ve spora gidiyordum o yüzden adetim ozamanları lise zamanı kadar düzensiz değildi daha düzenli adet oluyprdum. Doktor polikistik deyince doğum kontrol hapı ve adet söktürücü verdi adet söktürücüden bi sabah bi akşam içtim ve adetim direk geldi. Devamını kullanmama gerek kalmadı. Doğum kontrol hapı kullanmayı düşünmüyorum şuanlık biraz kilo verip spor yapmayı düşünüyorum sonra da bebek istiyorum inşallah Allah nasip eder. Doktora sordum çocuk sahibi olmamda bi problem olur mu diye hayır kesinlikle olmaz dedi ama nette çok korkunç şeyler okudum kaç gün ağladım bilmiyorum. Mesajında kendimi gördüm sanki ondan yazmak istedim

Çok teşekkür ederim Allah sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah istediğiniz zamanda Daha önce bende birkaç kez gittim kist yok dedi ama görememiştir belkide alttan muayne olmadığı için. Ben adet olmayı bekliyorum şimdi. 2.günü hormon testi yaptırmak için. Umarım bir şey çıkmaz çok korkuyorum. Bende evlenmek üzereyim ne bilim çocuğu etkiler filan diye bende korkuyorum. Ama sen doktora güven senin için tehlikeli bir durum olsa mutlaka uyarır önlem alırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…