• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 2 Ay Sonra Tekrar Başa Dönüyoruz Galiba

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

PembePanter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
1.565
16
116
41
Muğla
slm kızlar.oğlum 2,5 yaşında 2 ay önce çok rahatlıkla çiş ve kaka eğitimi vedim ve hemen 5 günde alıştı.ama şimdi 2 gündür sanki hiç çiş eğitimi almamış gibi olduğu yere çiş yapmaya başladı.ilk bişey demedim ama baktım bilerek yapıyor kızmaya başladım.bu seferde özür dilerim anne bi daha yapmıcam anne söz anne diyor.ama tekrar yaptı.napıcam ben şimdi sil baştan tekrarmı başlıcam? kaka da bi sorunumuz yok hatta çişten daha kolay oldu.

Çocuğum yok ama çocukların tuvalet alışkanlığını kazanırken ara ara geri dönüşler yaşayabileceklerini okumuştum.
Veya bu geri dönüşleri tetikleyen şeyler de olabilir.En yaygın örnekleri;kardeş kıskançlığı,bulunduğu ortamın değişmesi gibi.
Keza erkek çocuklarının bu alşkanlığının tamamlanması biraz daha zaman alırmış.

Çocuk tuvalet alışkanlığını kazandıktan sonra ve her şey normal giderken geri dönüşler yaşanabilir. Bu durumda ortamdaki stres faktörleri gözden geçirilmeli ve sorunun nerden kaynaklandığı doğru saptanmalıdır. Bazen, ortada hiçbir neden yokken olabilen bu geri dönüşler çocuğun ilgi çekme ihtiyacından veya anneye daha yakın olma isteğinden kaynaklanabilir.

Bence hemen pes etmeyn sabırla devamm.. Ara ara böyle şeyler bazı çocukalrda yaşanabilirmiş.. Sakın oalki beze dönüş yapmayın.. Düzlecektir eminimki..

teşekkür ederim kızlar.bugün 2 gün oldu henüz yeni bir kaza yaşanmadı.çişim gelince söylücem anne diyor ve söylüyor.

Back