Davranış Bozuklukları 2.5 yaşındaki oğlum banyo yapmıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
123
Ankara
Sevgili anneler benim oğlum 2.5 yaşında sorunumuz bir türlü banyo yapmaya ikna edememek bir de saçlarını da kestirmek istemiyor.Ne yapacağımızı şaşırdık uzun zamandır böyle çok fazla üzerine gitmek istemiyorum ama bu sorunu nasıl çözeriz gerçekten hiç bilemiyorum.
 
slm benım kızımda 2 yasında 2-3 ay oncesıne kadar bızde banyo yaptıramıyorduk kısın salonda kuvetınde yıkıyoduk sonra havalar ısınca banyoya gecınce cok agladı ıstemedı kuvetını bızde kuvetı kaldırp beraber gırdık dusa oyun oynarak banyo yapıyor 2-3 ay oncesınde aglayıp banyo yapmak ıstemeyen kızım sımdı hergun banyo yapmak ıstıor sen de bır kac sevdıgı ouyncagınla beraber (ordek mesela) beraber yapmayı deneyın umarım ıse yarar..
 
banyoyu onun için daha keyifli hale getirebilirsiniz,arkadaşın da dediği gibi en sevdiği oyuncaklarla doldurabilirsiniz küvetini.ya da ödüllendirme yöntemi de işe yarayabilir,banyo yaptığı takdirde onu mutlu edecek bir şeylerle ödüllendireceğinizi söyleyebilirsiniz..belli ki banyo onun için tamamen olumsuz bir uyarıcı,size düşense banyoyu ödüllerle daha keyifli bir hale getirmek..
 
Bu oyle bir donem sanirim. Benim oglum yeni uc yasinda girdi. Iki bucuk yasina kadar banyoya bayilirdi. sonra cocugu sokamaz olduk. Iki hafta falan yikamadigimiz zaman oldu. Agliyor, kiyameti kopariyor. Simdi yeni yeni sevmeye basladi tekrar. Oh be!

Birincisi, kisin sanirim biraz usuyordu. Kuvetteyken degil de, giysilerini ilk cikardigimizda, ve sudan cikinca insan urperir ya. O benim ogluma cok geliyordu sanirim :) Bu tahminim. Cunku sadece o siralarda agliyor. Bir sekilde kuvete girince sorun yoktu. Simdi havalar isininca mi daha iyi oldu acaba diyoruz. Biz bir de banyoya ufak isitici koyduk. boyle hamam gibi yaptik icerisini resmen, o zamanlar daha kolay olmustu.

Ikincisi de oyuncaklar. Bizimkinin en sevdigi boyalar. Normal suluboyasini sadece banyoda yaptiriyoruz. Fircayla suyla boya yapiyor. Kagit yok, zaten istemiyor da. O sadece fircayla boyalara baniyor, bir de kucuk plastik bardagi var, orada fircayi temizliyor falan filan oyalaniyor. Belki sizin de isinize yarar.
 
20 aylık oğlum banyo yapmaktan çok korkuyor ve ayrıca balkonda falan suyla oynamaktan çok korkuyor,konuşamadığı için ödüllendirme vs. gibi şeylerde yapamıyoruz.Acaba duşa beraber girmeyi denesek bir faydası olur mu? O kadar bağırıyor kiii,herşeye gülmemeize bile çığlık çığlığa bağırıyor, susturamam diye korkuyorum ve o yoluda denemek içimden gelmiyorrrr.. Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.:43:
Saygılar
 
Sevgili anneler benim oğlum 2.5 yaşında sorunumuz bir türlü banyo yapmaya ikna edememek bir de saçlarını da kestirmek istemiyor.Ne yapacağımızı şaşırdık uzun zamandır böyle çok fazla üzerine gitmek istemiyorum ama bu sorunu nasıl çözeriz gerçekten hiç bilemiyorum.

Arkadaşım, benim oğlum geçen ayın başına kadar banyo yapmaktan nefret ederdi. Banyoya girmezdi yıkanma korkusu ile. Her banyomuz bağrış çığırış geçiyordu, en çok da kayıp düşmesinden korkuyordum elimizden.

Öncelikle banyoyu sevdirmek için en harika zamandayız, havalar sıcak olduğu için işin kolay onu söyliyeyim.

İlk olarak çeşmenin önüne oturtup su ile oynamasına izin ver bırak üstü ıslansın yerler ıslansın hiç dert etme. İstemezse zorlama. Ben bir de şişme havuz aldım balkonuma sığacak kadar.Banyoda değil balkona koydum, içine su doldurdum ve yere oturup suyla oynadım .Havuzun içine pet şişeler koydum su doldurup boşaltarak başladı oynamaya ama havuza girmedi.Sonra sonra şişesine uzanmak için ufak ufak adımlar atarak suya girmeye başladı.Bir süre sonra da suya oturmaya da ikna oldu. Üçüncü suyla oynayışı için havuzunu banyoya hazırladım.orda da oynadı .O oynarken şampuanla sırtını kollarını bacaklarını yıkamaya başladım köpükleri gösterdim.azar azar su dökerek de saçlarrını yıkadım.Ve derin bir oh çektim.çok şükür dedim bugünleri de görmek varmış.Okuyan biri başka derdi de yokmuş diyecek biliyorum ama yok işte yaşayan biliyor anneler sıkıntı yapıyor.

Şimdi ki durumu ise normal küvetimizin içine çamaşır sepeti koyuyorum ayakları kaymasın diye orda duş başlığı ile oynamasına izin vererek yıkıyorum.Hala saçlarının yıkanmasına kızıyor ama bu kadar yol aldık ya yeter bana.Şimdi hergün banyodayız.Altını açtığımda da yıkıyorum hoşuna gidiyor ve serinliyor.

Biliyorum çok uzattım ama paylaşmak istedim.Allah kolaylık versin ve bol bol sabır.

Oğlum 20 aylık bu arada. sevgiler :):emir_bebek:
 
benim oğlum 3 buçuk yaşında ve doğduğundandır banyo yapmaktan nefret ediyor.havuzu,suyla oynamayı seviyor ama yüzüne kafasına su değdimi basıyor çığlığı ve çırpınmaya başlıyor. oyuncak,küvet ve değişik banyo oyunları denedim ama sonuç değişmedi.tek çare çaktırmadan dikkatini başka yöne çekerek yıkamak oluyor.mesela vücut bitmiş sıra kafayı yıkamaya geldiğinde ' aa bi kedi mi gördüm:53:,faremi kovalıyor:27: ,kapı çaldı sanki ,kuzular mı geçiyor:27:..' diye diye kafasını köpürtüp yüzüne gelmeyecek sekilde durulamaya çalışıyorum .bi bu yöntem birz işe yaradı:34:
 
Back