- 22 Kasım 2010
- 11.129
- 19.582
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
oğlum 2019 ocak doğumlu. çevresinde hiç akranı yok, anca her gün parka götürüyorum ancak bir süredir enerjisine ayak uyduramadığımı, bilişsel olarak da yeterince destekleyemediğimi fark ettim. evde yaptığımız her türlü etkinlikten sıkılıyor. kitaplarının yüzüne bakmıyor. o yüzden kreş araştırmalarına başladım. aslında öncelikle ebeveynli oyun gruplarıyla sosyalleşmesini sağlamak istiyordum ancak bulunduğum bölgede böyle bir kurum yok. arabayla yarım saat 45 dk uzaklıkta en yakın merkez. ben de evimin yakınlarındaki iki kreşle görüştüm. bir tanesi aklıma yattı. haftada 5 yarım gün olarak göndermeyi planlıyorum. sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini orada yiyecek. yemekten sonra okuldan alacağım. çift dilli eğitim veren, butik bir kurum. oğlum bezli, bezini sadece kendi öğretmeni mahremiyetine özen göstererek değiştirecekmiş, ayrıca çocuk hazır olduğuna dair işaret verdiğinde tuvalet eğitimi de verebileceklerin söylediler. bunlar artı oldu. oğlumun yaş grubunda 3 öğrenci varmış şu anda. oğlum 4.olacak. bu yaş grubunda sınıfta max 5 kişi olur dedi sahibi. ayrıca oryantasyon sürecini de ilk hafta önce 45 dk sonra 1 saat sonra 2 saat gibi kademe kademe vereceklerini söylediler. gene de oğlumun yaşı itibariyle acaba kreş için aceleci mi davranıyorum sorusu var kafamda. çünkü benim hayalimdeki şey 3 hatta 3.5 yaşına kadar ebeveynli veya ebeveynsiz oyun gruplarıyla sosyalleşmesine zemin hazırlayıp sonrasında kreşe vermek vardı. anneanne ve babaanne dönüşümlü bakıyor şu anda. ben öğretmenim, yaz tatilindeyim. acele etmemi gerektirecek bir durum yok. bir de pandemi süreci var tabii ancak pandeminin de kısa sürede biteceği yok. oğlumun gelişimsel açıdan kritik dönemleri verimli geçsin istiyorum. siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? bu yaşta çocuğunu kreşe veren var mı? kurumda özellikle dikkat etmem, sormam gereken şeyler nelerdir? fikirlerinizi bekliyorum.