- 27 Mayıs 2020
- 3.400
- 5.961
- 88
- Konu Sahibi melodiyennn
-
Selamlar peki doktor pedagog vs görüştünüz mü ne gibi şeyler Yaptınız konuşması için yanıtlarsanız çok sevinirimBenim kızım 4.5yaşında konuştu...gel,git,anne şu gibi basit şeyler söylerdi.dedikleri anlaşılmazdı. Ancak 4.5 yaşından sonra dedikleri anlaşılır oldu
Birde sormayı unuttum kusura bakmayın iki buçuk yaşında nasıldı konuşması cümle vs var mıydıSelamlar peki doktor pedagog vs görüştünüz mü ne gibi şeyler Yaptınız konuşması için yanıtlarsanız çok sevinirim
Çocuk psikiyatristine götürdüm.test yaptılar normal dediler.bazı harfleri 6_7 yaşına geldiğinde söyler denildi.mesela R gibi...basit kelimeler söylerdi.gel,git,anne,baba su ,anne bebek gibi.uzun cümle kursa da anlaşılmazdı. Anlamsız konuşurdu..doktor kreşe gitsin,yaşıtlarıyla olsun dedi...2 yıl kreş gitti..şimdi 7.5 yaşında..derdini anlatır.normal konuşur.konuştuğu anlaşılır..üzülmeyin..inşallah kızınız da konuşur.Selamlar peki doktor pedagog vs görüştünüz mü ne gibi şeyler Yaptınız konuşması için yanıtlarsanız çok sevinirim
Çok sağ olun inşallah bende heyecanla bekliyorum vakti var sanırım bizde de sıkıntı yok pedagog doktor ve psikolog ile görüştük sorun yok ama zamanı var galiba bende şuan elimden geldiğince ilgilenip dışarı vs çıkarmaya çalışıyorum umarım yararlı olur en kısa zamandaÇocuk psikiyatristine götürdüm.test yaptılar normal dediler.bazı harfleri 6_7 yaşına geldiğinde söyler denildi.mesela R gibi...basit kelimeler söylerdi.gel,git,anne,baba su ,anne bebek gibi.uzun cümle kursa da anlaşılmazdı. Anlamsız konuşurdu..doktor kreşe gitsin,yaşıtlarıyla olsun dedi...2 yıl kreş gitti..şimdi 7.5 yaşında..derdini anlatır.normal konuşur.konuştuğu anlaşılır..üzülmeyin..inşallah kızınız da konuşur.
Bazi cocuklar gec konusuyor. Kizimda oyle su an bazi harfleri cikaramiyor 5 yasina girdi ama telase etmeyin her cocuk asla bir degil. Gec konusan çocuklar eskiden de var di Simdi de varMerhaba herkese umarım bu başlıkta güzel paylaşımlar olur kızım 7 aylık dünyaya geldi şuan doğum tarihine göre 2,5 yaşında fakat kelimeleri iki kelimeleri bazende 3 kelimeli cümleleri var ama yaşıtları bildiğiniz sizin benim gibi konuşuyor şarkılar söylüyor ama bizimkisin de yokçok üzülüyorum kafaya taktım resmen bizimle aynı durumda olan ya da daha önce atlatan varsa tecrübeleriniz bana umut olacaktir şimdiden teşekkürler
2-3 kelimelik cümle kuruyor demişsiniz. Yani zihinsel bir problem yok. Tam da olması gereken yerde çocuğunuz. Panik yapmaya gerek yok. Ben Türkçe öğretmeniyim.Çok sağ olun inşallah bende heyecanla bekliyorum vakti var sanırım bizde de sıkıntı yok pedagog doktor ve psikolog ile görüştük sorun yok ama zamanı var galiba bende şuan elimden geldiğince ilgilenip dışarı vs çıkarmaya çalışıyorum umarım yararlı olur en kısa zamanda
Öncelikle bir doktordan fikir almanızı öneririm.gerekiyorsa bir pedagog yada konuşma terapistine yönlendirir sizi. Bu her çocuğa özel bir durum. Sizinki için normal olan benimki için anormal olabilir.Merhaba herkese umarım bu başlıkta güzel paylaşımlar olur kızım 7 aylık dünyaya geldi şuan doğum tarihine göre 2,5 yaşında fakat kelimeleri iki kelimeleri bazende 3 kelimeli cümleleri var ama yaşıtları bildiğiniz sizin benim gibi konuşuyor şarkılar söylüyor ama bizimkisin de yokçok üzülüyorum kafaya taktım resmen bizimle aynı durumda olan ya da daha önce atlatan varsa tecrübeleriniz bana umut olacaktir şimdiden teşekkürler
Bence çok yanlış düşünüyor ve yapıyorsunuz.Danistigim birçok insan doktor ve psikolog konuşması var olduğu için tam olmasada tabiki, algısı açık olduğu için göz teması isime tepki olduğu için daha goturmemi tavsiye etmediler bende pek götürmek istemiyorum niyeyse insan çekiniyor mu bilmiyorumaslında profesyonel yardım eminim bambaşkadır haklısınız ama iste insan bekliyor evde kendimce yapmaya çalışıyorum onların yaptığı çalışmalardan çok teşekkür ederim ayrıca yazdıklarıniz için bende teyzeyim ve teyze olmak harika birşey değil mi :)
Haklısınız her zaman vardı ama şimdi herkes daha üzerine düşüyor çocukların ve sanırım eskiden bu kadar bir ortama girince kıyaslama yapılıyordu şuan herkes birşey söylüyor soruyor kıyaslamalar oluyor ve insanın psikolojisi bozuluyorBazi cocuklar gec konusuyor. Kizimda oyle su an bazi harfleri cikaramiyor 5 yasina girdi ama telase etmeyin her cocuk asla bir degil. Gec konusan çocuklar eskiden de var di Simdi de var
Çok teşekkür ederim evet doktor ve pedagog da o şekilde söyledi ama insan işte sabırsız2-3 kelimelik cümle kuruyor demişsiniz. Yani zihinsel bir problem yok. Tam da olması gereken yerde çocuğunuz. Panik yapmaya gerek yok. Ben Türkçe öğretmeniyim.
Ekrandan uzak tutun.
Kitap okuyun. ( Kitaplardaki seslendirmeleri ilgisini çekecek şekilde yapmaya çalışın)
Bir de ekstra konuşmalar yapın. Ekstra konuşmalardan kastım şu: hoş bir şey gördüğünüzde, dışarı çıktığınızda, bir şey yediğinizde yapacağınız yorumlar.
Dondurmanın vanilya tadına bayıldım, hava biraz serin ama hiç üşütmüyor, çok güzel bir akşam, kitaptaki renklerin uyumuna bakar mısın vb. yorumlar Ekstra konuşmaların da dil gelişimindeki yeri önemli
Çok sağ olun demek ki sizde yeğeninizde aynı süreçlerden geçtiniz ben doktor psikolog ve pedagog la telefon üzerinden görüştüm onlara videolar çekip gönderdim bir sürü hepsi de sıkıntı olmadığını söyledi sadece Zaman verin kullandığı kelimeler cümleler de olduğu için zamanla olur dediler ama insan sabredemiyor stres kesinlikle yansıyor benim kendi psikolojimi düzeltmem lazım önce çok haklısınız inşallah bir an önce daha da çok konuşur zaten baya baya soru soruyor şu sıra iyice sormaya başladı anlatıyorum kelimeleri söylüyorum şuan hafızaya alıyor demek ki siz ve yegeniniz kaç yaşında konuştunuz acaba Süreç sizdede bu şekilde miydi yani 2-3 kelimeli cümleler var mıydı sonra bir anda mi açıldı nasıl ilerledi acaba yanıt verirseniz çok sevinirimÖncelikle bir doktordan fikir almanızı öneririm.gerekiyorsa bir pedagog yada konuşma terapistine yönlendirir sizi. Bu her çocuğa özel bir durum. Sizinki için normal olan benimki için anormal olabilir.
Benim bu konuda bir tecrübem oldu: yeğenim 7 aylık doğdu, bende 7 aylık doğdum. Zamanında doktorum benim için 2 ay erken doğduğu için o iki ayı doğduktan sonra telafi edecek dermiş. Geç konuşmuşum geç yürümüşüm....yeğenimde de doktor aynı şeyi söyledi, geç konuşur geç yürür bezden daha geç ayrılır uykusu daha geç düzene girer.hatta okuma yazmayı yabancı dili daha geç öğrenir.boyu kilosu kemik yapısı daha geç ilerler demişti.tabii bunlar kesin bilgiler değil ihtimaller. Yeğenim çok erken bezi bıraktı, geç konuştu,normal zamanda yürüdü.boyu çok kısa kilosu çok geride,doktor ergenlik çağında atak yapabilir diyor.
Ama işte neye göre kime göre geç yada erken? Bunu ancak çocuğunuzun fiziksel ve duygusal gelişimi belirliyor.
bunda kafaya takıp üzüleceğiniz birşey yok.bir problemden kaynaklı değilse konuşası gelmemiştir :) Bir problemden kaynaklanıyorsa da gerekeni yapar evladınızla sohbet edersiniz :). Rahat olun sizin kafanıza taktığınız herşey bir şekilde evladınıza yansıyor ve ters tepiyor.
Üç kelimeli cümleleri de basite almayın, demekki konuşabiliyor, ben zamanla toparlayacağını düşünüyorum
Zaten doktor psikolog ve pedagog ile görüntülü konuştum çocuğun uzun uzun birçok videosunu yolladım izlediler çok ileri değil evet konuşması ama fiziksel veya zihinsel bir sorun olmadığını söylediler sadece kitap okuma vs tavsiye ettiler ama isterdim ki şuana kadar bidir bidir konuşsun algısı maşallah yerinde diyelim ki havuç demiyor ama ben göstermeden mutfaktan havuç getir dediğimde getiriyor ama ismen söylemiyor yani örnek olsun diye yazıyorum demek ki havuç ne biliyor birde dile dokse bildikleriniBence çok yanlış düşünüyor ve yapıyorsunuz.
O sizin çocuğunuz, içinize sinmeyen bir durum varsa huzursuzsanız milletin lafına bakmayıp hemen bir doktora götürün. Kimse uzman değil, doktorlar dışında.
Ben oğlumu hiçbir problemi olmamasına rağmen pedagoga götürüyorum yılda bir kez. Pedagog oğlumla sohbet ediyor,oyun oynuyor,onu izliyor. Ve bize gelişimi hakkında bilgi veriyor. Bizim onunla olan ilişkimizi diyaloğumuzu gözlemleyip doğru ve yanlışlarımızı söylüyor. Önümüzdeki dönemde çocuğumuzda ne gibi değişimler gelişimler olacağını anlatıyor, olası problem ihtimallerini ve bu durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini anlatıyor.
Evladınız ve kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri bu bence.
Ay harika bir tabir olmuş aslında evet bizim doktorumuzda buna benzer birşey söyledi ama beklemek zor işte destekleriniz ve mesajlarınız için çok teşekkürlerBizim doktorumuz o geç konuştu bu erken konuştu gibi durumlar için çok güzel bir örnek vermişti: bir elma ağacı düşünün, bir sürü elma var, hepsi aynı anda mı olgunlaşıyor
Benim ablamın kızı da 2,5 yasını geçti anne baba tarzı basit şeyler dışında bişey demiyor benim de dikkatimi cekmişti doktora götürmüş oda kitap okuyun demiş galiba her çocuk farklı şimdi ablam biraz çocuklarla vakit geçirmesini sağlıyor onlarla biraz daha kelime öğrendi galiba biraz zaman her çocuk aynı olmuyorHaklısınız ama maalesef insan kıyaslama yapıyor oysaki yanlışbiz büyükler bile her yönümüz farklı iken kimisi sporda iyidir kimisi şiir yazmada aslında çocuklarda öyle mesela kızım fiziksel olarak aktif birçok şeyi yaşından erken bile yaptı yürüme vs gibi belki de o yönü daha ileri olduğu için konuşma geri kaldı bilemiyorum şuan onunla elimden geldigince muhabbet ediyorum soru soruyorum sonra bilmediği kelime ise ben yanitliyorum bunları çoğaltarak yaptığımda iyi olacak
Yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşından sonra konuştuk.Çok sağ olun demek ki sizde yeğeninizde aynı süreçlerden geçtiniz ben doktor psikolog ve pedagog la telefon üzerinden görüştüm onlara videolar çekip gönderdim bir sürü hepsi de sıkıntı olmadığını söyledi sadece Zaman verin kullandığı kelimeler cümleler de olduğu için zamanla olur dediler ama insan sabredemiyor stres kesinlikle yansıyor benim kendi psikolojimi düzeltmem lazım önce çok haklısınız inşallah bir an önce daha da çok konuşur zaten baya baya soru soruyor şu sıra iyice sormaya başladı anlatıyorum kelimeleri söylüyorum şuan hafızaya alıyor demek ki siz ve yegeniniz kaç yaşında konuştunuz acaba Süreç sizdede bu şekilde miydi yani 2-3 kelimeli cümleler var mıydı sonra bir anda mi açıldı nasıl ilerledi acaba yanıt verirseniz çok sevinirim
Yanıtınız için çok teşekkür ederim insanın yalnız olmadığını bilmesi bile iyi geliyor ama keşke tüm yavrularımız çabuk çabuk konuşsa ki kendi kızım için dua ederken bütün aynı sıkıntıyı yaşayan tüm evlatlar içinde dua ediyorum yani inşallah hepsi başlar bıcır bıcır konuşmaya demek ki yeğeninizde de bir sorun yok kızım gibi Desteklememiz gerekiyor bende aldım bir sürü kitap konuşma kartları aldım gün gün az da olsa ilerleme kaydediyoruz sizde arada oluşan farklılıkları yazarsanız bana da umut olur tekrar teşekkürler yeğeninizde kızımda inşallah bülbül gibi konuşur ve tüm bunu bekleyen annelerin evlatlarıBenim ablamın kızı da 2,5 yasını geçti anne baba tarzı basit şeyler dışında bişey demiyor benim de dikkatimi cekmişti doktora götürmüş oda kitap okuyun demiş galiba her çocuk farklı şimdi ablam biraz çocuklarla vakit geçirmesini sağlıyor onlarla biraz daha kelime öğrendi galiba biraz zaman her çocuk aynı olmuyor
Yaşına uygun şeyler alın. Örneğin 12 aylık bebeğe 18 aylık bir eğitim seti almayın. Yada 12 aylık bir bebeğe 10 aylık bir eğitim seti almayın.Yanıtınız için çok teşekkür ederim insanın yalnız olmadığını bilmesi bile iyi geliyor ama keşke tüm yavrularımız çabuk çabuk konuşsa ki kendi kızım için dua ederken bütün aynı sıkıntıyı yaşayan tüm evlatlar içinde dua ediyorum yani inşallah hepsi başlar bıcır bıcır konuşmaya demek ki yeğeninizde de bir sorun yok kızım gibi Desteklememiz gerekiyor bende aldım bir sürü kitap konuşma kartları aldım gün gün az da olsa ilerleme kaydediyoruz sizde arada oluşan farklılıkları yazarsanız bana da umut olur tekrar teşekkürler yeğeninizde kızımda inşallah bülbül gibi konuşur ve tüm bunu bekleyen annelerin evlatları
Çalışıyor musunuz belki evde konuşan yoktur diye böyledir.Merhaba herkese umarım bu başlıkta güzel paylaşımlar olur kızım 7 aylık dünyaya geldi şuan doğum tarihine göre 2,5 yaşında fakat kelimeleri iki kelimeleri bazende 3 kelimeli cümleleri var ama yaşıtları bildiğiniz sizin benim gibi konuşuyor şarkılar söylüyor ama bizimkisin de yokçok üzülüyorum kafaya taktım resmen bizimle aynı durumda olan ya da daha önce atlatan varsa tecrübeleriniz bana umut olacaktir şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?