Konuşma Problemleri 2,5 yaşında kızım yaşıtları kadar konuşmuyor:(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
bir de size 3 tavsiyem var.
-nete bebek eşleştirme kartları yazın. 30 liraya alisveris sitelerinde hayvan; meyve; araba vs minik kartlar var. sağolsun bi arkadaşım önermişti. almistim. bizde cok ise yaradı. mesela minik elma kartının yanina elma getiriyordum.
-hikaye kitapları bol resimli olsun. kucaginiza alıp bu kedi bu kus vs diye görüntüyle öğreniyorlar. dikkat etmiyorlar gibi vs ama kayda aliyorlar. bi sure sonra farkediyorsunuz ki öğrenmiş.
-meyveleri elime alıyordum elma dilimlerken bu elma, al hadi elmayı diye tekrar ediyordum. 10 gün sonra tezgahta elma görünce emaaa demisti :))
Çok teşekkür ederim bende aldım fiil nesne eşleştirme kartı daha yeni aldım ama yavaş yavaş başladık dediğiniz gibi o an anlamıyor bakmıyor gibi geliyor o zamanda insanın hevesi kaçıyor ama sanırım onlar hafızaya alıyor bu tecrübeler çok önemli Cok sağ olun yapmaya devam o zaman :)

Benim oğlumda 3 yaşına kadar öyleydi,kelime dağarcığı gayet iyi olduğu halde bıcır bıcır bi konuşması yoktu.Nerdeyse bütün nesnelerin adını bilirdi ama konuşmazdı yani.Hatta buraya konu açmıştım.Bir ara çok kafaya taktım sizin gibi.Neden akıcı konuşmuyor,yaşıtları hatta daha küçükler bile net konuşuyor diye.Şu an 3 buçuk yaşında baya baya sohbet ediyoruz.Zamanı gelince siz de sohbet edeceksiniz endişe etmeyin.

Çok teşekkür ederim bende aldım fiil nesne eşleştirme kartı daha yeni aldım ama yavaş yavaş başladık dediğiniz gibi o an anlamıyor bakmıyor gibi geliyor o zamanda insanın hevesi kaçıyor ama sanırım onlar hafızaya alıyor bu tecrübeler çok önemli Cok sağ olun yapmaya devam o zaman :)
iştahsız benim oğlum, yemek yerken çizgi film açıyorum ama hayvanları ogreten mesela, kus kedi tavuk vs . sesli anlatımlı.
bi de kıyaslamayın diger cocuklarla. bunu farketmeden yapiyoruz bazen.
bu hem size stres hem de onlara geçiyor. ben zaman var demek ki diyorum
biraz akışa birakin...

Benim oğlumda 3 yaşına kadar öyleydi,kelime dağarcığı gayet iyi olduğu halde bıcır bıcır bi konuşması yoktu.Nerdeyse bütün nesnelerin adını bilirdi ama konuşmazdı yani.Hatta buraya konu açmıştım.Bir ara çok kafaya taktım sizin gibi.Neden akıcı konuşmuyor,yaşıtları hatta daha küçükler bile net konuşuyor diye.Şu an 3 buçuk yaşında baya baya sohbet ediyoruz.Zamanı gelince siz de sohbet edeceksiniz endişe etmeyin.
Ay Allah razı olsun güzel güzel konussun oğlunuz darısı inşallah kiziminda başına bende inşallah sizin gibi bir gün buraya konuşuyoruz muhabbet ediyoruz diye yazarım dualarınızı bizler içinde eksik etmeyin Allah hepimizin sağlığını korusun hayırlı gelecekler versin

iştahsız benim oğlum, yemek yerken çizgi film açıyorum ama hayvanları ogreten mesela, kus kedi tavuk vs . sesli anlatımlı.
bi de kıyaslamayın diger cocuklarla. bunu farketmeden yapiyoruz bazen.
bu hem size stres hem de onlara geçiyor. ben zaman var demek ki diyorum
biraz akışa birakin...
Aynen öyle elimizden geleni yapıp zamana bırakmak lazım sorunları olmadığı sürece zeka vs gibi beklemek lazım Allah'ın izniyle hepsi konuşsun çocukların istahlari da açılsın inşallah bizimkisi de bazen az yiyor ama şuan konuşmaya daha çok odaklandım sanırım

Danistigim birçok insan doktor ve psikolog konuşması var olduğu için tam olmasada tabiki, algısı açık olduğu için göz teması isime tepki olduğu için daha goturmemi tavsiye etmediler bende pek götürmek istemiyorum niyeyse insan çekiniyor mu bilmiyorum:KK43: aslında profesyonel yardım eminim bambaşkadır haklısınız ama iste insan bekliyor evde kendimce yapmaya çalışıyorum onların yaptığı çalışmalardan çok teşekkür ederim ayrıca yazdıklarıniz için bende teyzeyim ve teyze olmak harika birşey değil mi :)
Öyle düşünmeyin neden çekiniceksiniz onlar profösyönel daha çabuklaştırıyolar çünkü tekniği biliyolar ayrıca götürdüğümüz nöroloji doktoru konuşma kaslarının gelişimi için amerikadan ilaç getirtti onuda kullandık bizimki şuan maşallah çene fenaaa ;) darısı size inşAllah teyze olmak muhteşem bişey ,baktınız sizin desteğinizle olmuyor çok geç kalmadan götürün gerçekten kendini ifade edemeyen çocuk çok hırçın sorunlu oluyo ama konuşup anlatınca herşey geçiyo ..!

Öyle düşünmeyin neden çekiniceksiniz onlar profösyönel daha çabuklaştırıyolar çünkü tekniği biliyolar ayrıca götürdüğümüz nöroloji doktoru konuşma kaslarının gelişimi için amerikadan ilaç getirtti onuda kullandık bizimki şuan maşallah çene fenaaa :KK66: darısı size inşAllah teyze olmak muhteşem bişey ,baktınız sizin desteğinizle olmuyor çok geç kalmadan götürün gerçekten kendini ifade edemeyen çocuk çok hırçın sorunlu oluyo ama konuşup anlatınca herşey geçiyo ..!
Çok doğru hem iki yaş sendromu hemde konuşamamak iyice hırçın yapıyor dediğinizde de çok haklısınız şimdi tanıdık doktorla konuşmamıza göre 3 yaşına kadar daha bekleyeceğiz hem bu süreçte yazlığa gidip deniz kum bahçe vs haşır neşir olacak hemde kuzenler dedeler teyzeler halalar vs Lee olacak belki kalabalık da iyi gelecek sonrası olmadı sizinde dediğiniz gibi doktora muhakkak gidilmesi lazım bu arada eczacı bir arkadasimin oğlu da bu şekilde onun hatta daha büyük oğlu o da bana B6 vitamini önerdi beynin konuşma ile ilgili kısmı için faydalı olduğunu söyledi zaten yan etkisi olan birşey değil gıda takviyesi oluyor ama tek satilmadigi için multivitamin içinde var öyle kullanmaya başladık sizin kullandığınız ilacın ismi içeriği neydi bilginiz var mı ?

Kitap okuyun birlikte ve her sayfa üzerinde sohbet edin, fikrinizi söyleyin, cevap veremeyecek olsa da fazla soru cümlesine boğmadan fikrini sorun. Zamanla çözülür dili mutlaka.

Kendinizi konuşkan, yaratıcı buluyorsanız tübitak yayınlarının denizde bir gün, karlı bir gün, yağmurlu bir gün, rüzgarlı bir gün, gölde, kelebek kitaplarını tavsiye ederim. Metin çok çok az ama zaten bu kitaplarda metne bağlı kalmıyorsunuz, çocuğun ilgilerine göre her sayfaya kendiniz açıklama yaparak hikaye uydurabilirsiniz, resmi yorumlayabilirsiniz, tiyatral denemeler yapabilirsiniz. Ben bu seriyi kızıma 1 yaşındayken okumaya başladım, bir yıl hiç elinden düşürmedi. Bir buçuk yaşında is bankası yayınlarının ciftlik oykuleri serisini okumaya başladık. Bu seride koyde yasayan iki kardeşin farklı maceralari isleniyor. Cocukla konuşacak bir sey bulamıyorum diyorsaniz bu seri çok iyi, tamamen metne bağlı kalsaniz da cocuk icin yeterli olur. Yine is bankası yayınlarından kusursuz piknik ve su yaramaz tavşanlar kitapları abartili canlandırma yaparak okumak için çok uygun. Nerdeyse 2 senedir okuyorum, kızım hala heyecanla, hala kıpır kıpır takip ediyor sayfaları.
Sabahın 5 inde kitap siparişi veren psikopat anne 😂🤣 ramazandan kalma geç yatma ve kafaya takma sonrası bu saatte Tübitak yayınlarından 6-7 kitap sipariş verdim hadi bakalım hayırlısı 🥰

Çok doğru hem iki yaş sendromu hemde konuşamamak iyice hırçın yapıyor dediğinizde de çok haklısınız şimdi tanıdık doktorla konuşmamıza göre 3 yaşına kadar daha bekleyeceğiz hem bu süreçte yazlığa gidip deniz kum bahçe vs haşır neşir olacak hemde kuzenler dedeler teyzeler halalar vs Lee olacak belki kalabalık da iyi gelecek sonrası olmadı sizinde dediğiniz gibi doktora muhakkak gidilmesi lazım bu arada eczacı bir arkadasimin oğlu da bu şekilde onun hatta daha büyük oğlu o da bana B6 vitamini önerdi beynin konuşma ile ilgili kısmı için faydalı olduğunu söyledi zaten yan etkisi olan birşey değil gıda takviyesi oluyor ama tek satilmadigi için multivitamin içinde var öyle kullanmaya başladık sizin kullandığınız ilacın ismi içeriği neydi bilginiz var mı ?
Evet kalabalığın çok iyi etkisi olur bizim ilacımız takviyeydi doğru 50 tane kapsüldü yiyeceğinin içine günde bir döküyoduk ama isim vermem doğru olmaz doktorumuz çocuk nöroloji prof dr burak tatlı

Evet kalabalığın çok iyi etkisi olur bizim ilacımız takviyeydi doğru 50 tane kapsüldü yiyeceğinin içine günde bir döküyoduk ama isim vermem doğru olmaz doktorumuz çocuk nöroloji prof dr burak tatlı
Haklısınız Doğru olma ben zaten daha çok içeriği merak ettim muhtemelen sizinkkside dediğiniz gibi vitamin takviyesiydi :) kalabalık candır :)

Kızlar bugün ablamın kızının yani yeğenimin doktoru ile telefonda konuştuk ya o kadar iyi bir kadın ki beni öyle rahatlattı ki anlatamam yapabildiklerini söyleyebildiklerini vs anlattım her çocuk bir değil gelişim farklı olabilir bence gayet cin gibi çocuk dedi ve siz konuşmasına baskı yaptıkça konuşmaz çünkü bu sefer ben düzgün konuşamıyorum diyerek hiç konusmak istemez dedi TV telefon bahsettim onu bile abartmadan izleyebilir çünkü bunlar artık uzay çağına hazırlanan çocuklar dedi tamamen uzak kalmaları çok zor dedi oyun oynamanız bile yeter akışına bırakın dedi 3 yaş dolunca pandemi de azalırsa isterseniz yarım gün kreşe verirsiniz dedi akışına bırakın herşey düzelir dedi siz kasinca hisseder yanında sakın konuşmuyor diye bahsetmeyin dedi ve öğleden beri rahatım sanki daha çok konuşuyor hahaha

Bu arada bir arkadaşım var o da video istedi pedagog arkadaşına gösterip ve durumu anlatıp bana dönüş yapacak yani online muayene :) ay bizimle aynı durumda olan varsa onlara da umut olsun haydi kızlar yazismaya dwcam :)

Bol bol oyun, kitap okuma olmali. Tv telefon olmamali. Benimde kizim 27 aylik kelimelere başladi 2.5 yaşından sonra 2 3 kelimeli cumleler baslamisti

Kesinlikle haklısınız ! Benim kızım 33 haftada doğdu ama 6. Ayından itibaren kitap okuyup asla TV tablet 2 yaşına dek olmadığı için dir dir konuşurdu 🤭🤭🤭🤭

Kesinlikle haklısınız ! Benim kızım 33 haftada doğdu ama 6. Ayından itibaren kitap okuyup asla TV tablet 2 yaşına dek olmadığı için dir dir konuşurdu 🤭🤭🤭🤭
Maşallah ne kadar güzel ben hep fiziksel yöne odaklandım ve anneliğin tadını da çıkaramadım hiç öyle şeyler gelmedi aklıma bizimkiside su ara daha bir açıldı gibi hergun hemen hemen yeni kelime geliyor 3 kelimeli cümleler çoğaldı anlamadığım cümleler konuşmalar oluyor onlarda ilerleyecek gibi inşallah Geç oldu ama artık bizde kitap oyun vs yapiyoruz aktivite işi bıraktıktan sonra iyi oldu

Maşallah ne kadar güzel ben hep fiziksel yöne odaklandım ve anneliğin tadını da çıkaramadım hiç öyle şeyler gelmedi aklıma bizimkiside su ara daha bir açıldı gibi hergun hemen hemen yeni kelime geliyor 3 kelimeli cümleler çoğaldı anlamadığım cümleler konuşmalar oluyor onlarda ilerleyecek gibi inşallah Geç oldu ama artık bizde kitap oyun vs yapiyoruz aktivite işi bıraktıktan sonra iyi oldu
Ah ah erken doğumların derdi bitmiyor bende 6 ay neler neler çektim birde çoklu gıda alerjiniz vardı ☹️ Hdolsun birşeyi yoksa elbet konuşur takmayın inşallah

Ah ah erken doğumların derdi bitmiyor bende 6 ay neler neler çektim birde çoklu gıda alerjiniz vardı ☹️ Hdolsun birşeyi yoksa elbet konuşur takmayın inşallah
Geçmiş olsun size de erken doğumlarda olabiliyormuş çoklu gıda alerjisi hatta yıllar sonra bile çıkabiliyormus nasıl peki şuan bu çoklu gıda alerjisi için Instagram'da barış muslu var takip edip bir bakın isterseniz çoğu insan uygulayıp başarılı oluyor bende konuşma ile ilgili yapmak istiyorum bir türlü imkan olmadı

Geçmiş olsun size de erken doğumlarda olabiliyormuş çoklu gıda alerjisi hatta yıllar sonra bile çıkabiliyormus nasıl peki şuan bu çoklu gıda alerjisi için Instagram'da barış muslu var takip edip bir bakın isterseniz çoğu insan uygulayıp başarılı oluyor bende konuşma ile ilgili yapmak istiyorum bir türlü imkan olmadı
Bana biraz saçma geliyor o adam çoğunu aştık gıdaların amaa alerjik rinit kaldı🤷

Bana biraz saçma geliyor o adam çoğunu aştık gıdaların amaa alerjik rinit kaldı🤷
Bende kendisinden pek ikna olamıyorum ondan daha yapamadım galiba ama bizim gibi yapan insanlar paylaşınca acaba mi diyorum birde umut fakirin ekmeği konuşsun diye bir umut hahaha :) bu arada çok sevindim umarım o da geçer

Bende kendisinden pek ikna olamıyorum ondan daha yapamadım galiba ama bizim gibi yapan insanlar paylaşınca acaba mi diyorum birde umut fakirin ekmeği konuşsun diye bir umut hahaha :) bu arada çok sevindim umarım o da geçer
Öyle canım ama o hastalıklar genetik genellikle ben inanmıyorum o yüzden. Babası ben ve buyukbabalari hep rinit yani ihtimal düşük.

Ama panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklara takıntılara etkili olabilir👍

Back