Kitap okuyun birlikte ve her sayfa üzerinde sohbet edin, fikrinizi söyleyin, cevap veremeyecek olsa da fazla soru cümlesine boğmadan fikrini sorun. Zamanla çözülür dili mutlaka.
Kendinizi konuşkan, yaratıcı buluyorsanız tübitak yayınlarının denizde bir gün, karlı bir gün, yağmurlu bir gün, rüzgarlı bir gün, gölde, kelebek kitaplarını tavsiye ederim. Metin çok çok az ama zaten bu kitaplarda metne bağlı kalmıyorsunuz, çocuğun ilgilerine göre her sayfaya kendiniz açıklama yaparak hikaye uydurabilirsiniz, resmi yorumlayabilirsiniz, tiyatral denemeler yapabilirsiniz. Ben bu seriyi kızıma 1 yaşındayken okumaya başladım, bir yıl hiç elinden düşürmedi. Bir buçuk yaşında is bankası yayınlarının ciftlik oykuleri serisini okumaya başladık. Bu seride koyde yasayan iki kardeşin farklı maceralari isleniyor. Cocukla konuşacak bir sey bulamıyorum diyorsaniz bu seri çok iyi, tamamen metne bağlı kalsaniz da cocuk icin yeterli olur. Yine is bankası yayınlarından kusursuz piknik ve su yaramaz tavşanlar kitapları abartili canlandırma yaparak okumak için çok uygun. Nerdeyse 2 senedir okuyorum, kızım hala heyecanla, hala kıpır kıpır takip ediyor sayfaları.