2.5 yasinda cocuk ve pedagog

Çünkü ağladığında yapıldığını öğrenmiş.
Bizde de vae 2.5 yaşında ve doğduğu andan itibaren bişeye hayır dediysek o hayırdır asla geri dönülmez bunu öğrendi.
Şimdi 2 yaş diye zorluyor tribe giriyor ama hayır dediysem bitti çok diretmez.
Ben hamileliğin ilk haftalarında çok gergin ve mutsuzdum.
Oğlum çok inatçı zor bi çocuk oldu.
Sonra kendimi düzelttim ve düzeldi.
Çocuk annenin aynasıdır. Pedagoglarda genelde anneyi düzeltir zaten çocukta sorun diye bişey olmaz çünkü. 2.5 yaşında bebekte ne sorunu olabilir. Tamamen ebeveyn de bitiyor iş.
Birde çok kısıtlanan çocuk çok inada bindirir.
Gittiğinizse pedagog muhtemelen sizi dinleyecek nasıl bir annesiniz diye ona göre yanlışları söyleyecek.

Anlıyorum o çaresiz halleri 😔
Cook yaşadık.
Mutlaka bir uzmandan yardım alın, en doğru yolu gösterecektir.
Neler yaşadık neler anlatsam roman çıkar 😁

Bizim evde oğlum herhangi bir uyarimizdan bile asla kızıp bağırmak değil, sadece uyaridan bile krize girip evdeki cercevelere kadar yere indirip, bardakları fırlatıp eline ne gelirse kırıp döker biz de mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışırken gelmeee imdat yardım edin diye bağırirdi bir de...

Konu komşudan utanır çok çaresiz kalırdık.
Sabırla sevgiyle hep sakince doğruya yönlendirip ve tabi asla inatlasmamakla geçiyor, yada azalıyor ☺

Ama asla asla odaya kilitlemekle falan olacak iş değil.
Eşinizin yaptığı aşırı uç yanlış bişey, çözüm yolu değil, sadece daha kötü eder.

Siz bir uzmana gidin, ve kafadan dört yaşına kadar zaman verin.
Geçecek inşallah.
Yonlendirmeleriniz çok önemli, sizin tavrınız kişiliğini belirleyecek bunu unutmayın.

Ama şöyle de bir durum var, sizin yaptığınız yanlış bir tutumdan dolayı böyle olmamış olabilir, ben kendimizi çok sucladim, sorguladım.
Elbette hatalarımız da olmuştur, olacaktır, bizde insanız.

Bizden dolayı böyle değildi, iç güdüsel olarak boyleydi, ama bizim tutumumuzla doğruya yönelip düzeldi.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok iyi geldi. Aslına bakarsanız bazı konularda vicdan azabı çekiyorum bazen sabrım çok tükeniyor sesimi yükseltiyorum böyle olunca oğlum daha çok hircinlasiyor. Kısır bir döngüye giriyoruz. Iyi bir yönlendirmeyle onu kazanmak istiyorum daha uysal daha sakin bir çocuk olmasını istiyorum. Hırçınlığı üzerinde kalırsa çok üzülürüm en büyük korkum bu inanın. Insallah duzelir..

Her şeyi abarttığınız gibi kendinizide çok abartmışsınız siz. Araştırma yapmak size mahsus değil. gereksiz evham yaptığınız için uyaranları ciddiye alın kendi iyiliğiniz için. Çin malı oyuncakların zararlarını hepimiz biliyoruz ama yatağın yanındaki çekmecede çin malı oyuncak var diyede ortalığı ayağa kaldırmıyoruz.
Sizin kadar mükemmel bir insan olmadigim için üzgünüm.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok iyi geldi. Aslına bakarsanız bazı konularda vicdan azabı çekiyorum bazen sabrım çok tükeniyor sesimi yükseltiyorum böyle olunca oğlum daha çok hircinlasiyor. Kısır bir döngüye giriyoruz. Iyi bir yönlendirmeyle onu kazanmak istiyorum daha uysal daha sakin bir çocuk olmasını istiyorum. Hırçınlığı üzerinde kalırsa çok üzülürüm en büyük korkum bu inanın. Insallah duzelir..
Oğlum hala çok sakin bir çocuk değildir, hırçınlığı zaman zaman yoklar.
Vurmaya kırmaya evet hep yatkındır, ve engellenmeye tahammülü çok azdır.

Ama asla başkalarına karşı saldırgan değildir, küçüğüne büyüğüne sevgi ve saygılıdır.

Bize pedagog dürtüsel demişti ama bu üç aşağı beş yukarı her çocukta var zaten.
Bir bakın isterseniz durtusellige.

Size tavsiyem kesinlikle ekrana maruz bırakmayın.
Hep tatlı şarkılar ve sevgi dolu çizgi filmler izletin, o da kontrollu tabi ki.

Bol bol doğruları gösteren kitaplar okuyun, enerjisini atsın, mümkün olduğunca gezsin.

Babasıyla falan boks yapsın, guressin.
İçindeki enerjiyi atsın.

Tehlikeli olmayacak hemen hemen hiçbir şeyde kisitlamayin.
Siz anlamisinizdir ne demek istediğimi, kuralsız olsun demiyorum ben.

Ama kendisini zincirlenmiş hissetmesin, öyle oldukça hırçınlığı artıyor.
Oğlum hiperaktiviteye yakın duruyordu.

Şuan çok çok iyi, daha sabırlı, olgun, daha uzlaşmacı oldu.
Bir de mümkünse anlasmaya açık bir konuysa alternatif sunun.
Direk hayir demektense su durum geçene kadar yumuşatarak başka yöne çekin.

Tabi bunlar benim anne olarak tavsiyelerim sadece.
Her çocuk kendine özeldir, siz yine de mutlaka bir uzmana gidin ☺

Üstün zeka, dahi, parlak zeka vb kavramlarını pedagog bizzat kzıım için üstün zekalı bri çocuk farkındalığı çok yüksek dedi diye o kadr cok arastrıdım ki 6yas öncesi test yapılmıyor ülkemizde ha özeller para ile yapıyır fakat yine de hem fikir olunan konu zeka testi için biraz beklemek. (Üstün zeka veya zeki çocuklar için bir sürü alt ve üst maddeler yer alıyor, okumayı öğrenen yazmayı öğrenen, matematik işlemi vs yapabilen.. Bu konu üzerine araştırma yapabilirsiniz..)
Diğer husus için yardım almanız şart bence de.. Çocuğun hırçın olmasının altında ebeveyn tutumları, bakıcısı kim ise onun tutumu vs çok etki ediyor.
Umarım kısa sürede probleminiz hallolur.

Oglumun bir dahi oldugu iddiasında bulunmadım zaten kendinizi bu kadar kasmanıza gerek yok. Pedagoga başvurma sebebim zeki olduğu için değil zaten zor yapisi olduğu için. Zeki dememe niye bu takıldınız anlayamadım :)
Hanimefendi siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Çok üzüldüm sizin için.

Çocuğunuz zeki olabilir ama üstün zekalı değil dedim. Asıl siz biraz gerildiniz. Üstün zekanın ne demek olduğunu biliyor musunuz?

Ya da üstün zekali olmak ile zeki olmak arasındaki farktan haberiniz var mı?? Tabiki yok. Olsaydı bunu yazmazdınız.

Bari sessiz kalın da bilmiyor oluşunuz göze batmasın.

Ben öğretmenim. Izin verin de üstün zekalı çocukları tanıyabileyim.

Sizin çocuğunuzun zeki olması beni gerçekten ilgilendirmiyor.

Ama aslında hata bende...
Çin mali oyuncağa atom bombası muamelesi yapan bir insana yardımcı olmaya çalıştığım için.

Zor mizacı da her istediğini aglayarak yaptırmaya alışmış olmasından. Yani ağlama krizlerini; istediği şeyi yaparak ortadan kaldırmaya çalışmışsınız. Ağlama davranışını pekiştirirseniz tabiki zırt pırt ağlar. Ama tabi kime neyi anlatıyorsam..

Neyse.. size iyi forumlar.

Son düzenleme:
Her annenin çocuğuna zeki demesinden sonra yeni moda çocuğum zeki diyen anneleri yermek herhalde. Kadıncağız ayırt edebiliyordur çevredeki çocuklarla kendi çocuğunu sanıyorum ki. Psikologlar bile test yaparken maşallah hemen iki örnekle forum sakinleri çocuğun zeki olmadığı kanısına varabiliyor üstelik konu bu bile değilken 😂

Hanimefendi siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Çok üzüldüm sizin için.

Çocuğunuz zeki olabilir ama üstün zekalı değil dedim. Asıl siz biraz gerildiniz. Üstün zekanın ne demek olduğunu biliyor musunuz?

Ya da üstün zekali olmak ile zeki olmak arasındaki farktan haberiniz var mı?? Tabiki yok. Olsaydı bunu yazmazdınız.

Bari sessiz kalın da bilmiyor oluşunuz göze batmasın.

Ben öğretmenim. Izin verin de üstün zekalı çocukları tanıyabileyim.

Sizin çocuğunuzun zeki olması beni gerçekten ilgilendirmiyor.

Ama aslında hata bende...
Çin mali oyuncağa atom bombası muamelesi yapan bir insana yardımcı olmaya çalıştığım için.

Size iyi forumlar.
Gözlerinizde bir sorun var sanırım ben hic bir mesajımda çocuğuma üstün zekali ibaresini kullanmadım. Yaşıtlarından daha zeki evet ama geleceğin einstein'ı demedim bu kadar paralamayın kendinizi relax :) Benimde yüzündeki benle ilgili yorum yapıldı diye meseleyi neredeyse kan davasına donusturecek birine laf anlatmaya niyetim yok sizede iyi forumlar.

Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
Sanırım öfkelenmeyi biseyleri ağlayarak yaptırmayı bi koz edinmis kendisine eğer bikaç kere ağlıyo ya da öfke nöbetleri geciriyo diye istediklerini yaptıysanız bunu kullanıyodur..Siz yaptıracağınız şeylerde kararlı olun aglasada bağırsa da kendini yerlere de atsa sakinleşene kadar görmezden gelin ve kurallarınız da net olun.Kendim çocuk gelişimi mezunuyum ve çok hırçın öfkeli bi oğlum var dün kitap okuma etkinliği düsüncemiz vardı erteledi neyse dedim dısarıya cıkmak istediginde 3 sayfa kitap okumasını istedim yapmadığı takdirde çıkmasına izin vermediğimi söyledim ağladı zırladı hopladı zıpladi tehditler havada uçuştu ama kararımda nettim kapıyı kitledim 1 bucuk saatlik öfke krizinden sonra ikna oldu okudu ve dışarıya çıktı eğer ağlayarak istediğini yaptrsaydı bunu kullanacaktı.Çocuklar tahmin edemediğimizden çok zeki ve akıllilar neyi nerde koz olarak kullanacaklarını çok iyi biliyolar yapmamız gereken sabırlı olup kararmızda net olmak. Ağlayarak hırçınlaşarak bizi kullanmalarına izin vermemek.Biraz uzun oldu ama yardimcı olmak istedim..Kolay gelsin :KK68:

Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
bana biraz terrible two gibi geldi.Cok zekasal bır durum goremedım erken konusmus o kadar sankı

Çünkü ağladığında yapıldığını öğrenmiş.
Bizde de vae 2.5 yaşında ve doğduğu andan itibaren bişeye hayır dediysek o hayırdır asla geri dönülmez bunu öğrendi.
Şimdi 2 yaş diye zorluyor tribe giriyor ama hayır dediysem bitti çok diretmez.
Ben hamileliğin ilk haftalarında çok gergin ve mutsuzdum.
Oğlum çok inatçı zor bi çocuk oldu.
Sonra kendimi düzelttim ve düzeldi.
Çocuk annenin aynasıdır. Pedagoglarda genelde anneyi düzeltir zaten çocukta sorun diye bişey olmaz çünkü. 2.5 yaşında bebekte ne sorunu olabilir. Tamamen ebeveyn de bitiyor iş.
Birde çok kısıtlanan çocuk çok inada bindirir.
Gittiğinizse pedagog muhtemelen sizi dinleyecek nasıl bir annesiniz diye ona göre yanlışları söyleyecek.

Mesajınızdaki bir yanlışı düzeltmek istedim. 2.5 yaşındaki bir çocukta sorun olabilir. Ama biz buna sorun değil, davranış problemi demeyi tercih ederiz. sadece annenin aynası değil, bütün sosyal çevrenin aynasıdır çocuk. Ama doğuştan gelen bir mizacı da vardır. Bazı çocuklar zor çocuk olur, bunun için annenin veya babanın problemli olmasına gerek yoktur. Sadece mizacı öyledir.

strawberry_cake strawberry_cake okuyabilcek misin bilmiyorm ama pasif gözüküyorsun.
Bence evdeki gerginlik cocuklara yansıyor.
Evde anneye bütün yükü yıkmıs bi baba var bildiğim kadarıyla.
Yorgun bir anne.
2 yas sendromuysa suan yasadıkların,sana kat kat fazla görünebilir.
Sakin olup,mükemmel anneliğin olmadıgını kabullenmeni tavsiye edebilirim.
Sen dizginlemeye calıstıkca,cocuklar hırcınlasıyor.
Cünkü ortamda yorgun ve gergin bi anne var.
İnan bi cok anne cocuklarının eksiklerini,defolarını söylemediği icin sen seninki bitek öyle sanıyorsun:)
İnanma o söylenenlere:)
Sevgiler..:KK200:

Konu sahibi yardım amaçlı konu açmış içinden bir iki kelimeyi seçip ordan burdan konuyu cekistirmisler. Konunun uzmanı değilim ama bunun iki yaş sendromu olmadığını biliyorum. Ben sizi anladım konu sahibi. Boş yere banlanmissiniz umarım bu sorunu çözersiniz.

Iki yaşındaki bir çocuğa alacağım uzam yardımı ile ilgili bir konu bile ne yapıp edilip polemik haline getirdildi sirf çocuğuma zeki dedim diye. Toplum olarak ne kadar hazimsiz ve haset olduğumuz böylece bir kere daha ispatlanmis oldu. Olumlu yorum yapip yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim. Konumun kapanmasini istiyorum Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Back