2.5 yasinda cocuk ve pedagog

Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
Lisans eğitimi psikoloji ya da PDR olan, oyun terapisi eğitimi almış gerçekten yetkin birine gitmenizi öneririm.
Bir de şunları eklemek istiyorum, "inatçı, kuralsız gibi" tanımlamak çok uygun değil. Bebekler özellikle ilk 2 yıl alt beyin ile hareket eder ki üst beynin gelişimi 20 li yaşlara kadar devam.eder. bebeklerin özellikle ilk yıllarında mümkün olduğunca keşfetmelerine izin vermek gerekir. Hayir kelimesini sadece tehlikeli durumlar için kullanmak, bunu da açıklayarak tabi ki. Acaba başindan beri kuralları olması konusunda kendinize baskı yapmış olabilir misiniz

O kadar değil malesef. Oğlumun bu huyları yeni çıkmadı ortaya doğdu doğalı zor bir çocuktu. Geçici bir sendrom olsaydi geçmesini beklerdim ama mizaci böyle.
Siz konuyu çocuğunuzun zeka ve sosyal becerileri çok önde diye açtınız şimdi inatçı mizacı bu diyorsunuz. Neyse kreş eğitir cocugunuzu. Orda her şey kural dahilindedir çünkü evde kuralları kendi belirliyor

Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
Bu yazdıklarınız öyle normal ki. Şu an iki yaş sendromunu yaşıyorsunuz. O aylarda benim oğlum da inanılmaz sinirli, her şeyi ağlayan, sinirlenince bana vuran bir çocuktu. Hani ailede bağıran kıran döken de yok görüp yapıyor desek diye üzülürdüm. İki yaş sendromuymuş. Çocuk kendi sınırlarını öğreniyor ama kontrol edemiyormuş.
Üç yaşından bir kaç ay sonra biraz daha sakinleşti. Hala melek gibi diyemem ama o çıldırır gibi ağlamalar azaldı, kendini sakinleştirmeyi öğreniyor yavaş yavaş.
Normal bir süreçtesiniz yani.

İyi bir hastanede gittik biz de artık sıfatı her neyse çocuk konusunda bize yardımcı olacak birine. Faydasını da gördük, bizim yaşamın içinde normal sandığımız bazı şeyleri değiştirmemiz gerekebiliyor. Bunu dışarıdan bilinçli birinden bilgi almak olarak görün. Neden bu kadar dert ettiniz ki?
Tesekkur ederim yorumunuz için. Olumlu sonuç almaniza sevindin :)

Üstün zekalı gibi durmuyor burdan bakınca.

Çocuklar çok kolay ezber yapabilir, gördüklerini unutmazlar ve anlamayacağını zannettiğimiz çoğu şeyi anlar.

Zeki olabilir. Bunu bilemem
Ama üstün zekalı değil.

Zaten akli basında olan hiçbir ebeveyn üstün zekalı çocuğun eğitimi ile uğraşmak istemez.

Diger konuda da tabiatı aykırı bir çocuk olabilir. Baş kaldırmak,inat etmek gibi özellikler bu yaşlardaki çocuklarda çok görülür. Çünkü kendisinin de birtakim kararları verebildiğini göstermek istiyordur.

Bana anormal bir durum var gibi gelmedi. Ben öğretmenim. Ama yine de bir bilene sormak içinizi rahatlatacaktır.

Sizi hatırlıyorum çünkü. Aşırı evhamlı panik bir annesiniz. Çin malı oyuncak konunuzu unutamıyorum
Ve unutamayacağım .Arada bulup okurum ordaki yorumları 😂

Forumdaki en efsane konulardan biriydi.

Siz konuyu çocuğunuzun zeka ve sosyal becerileri çok önde diye açtınız şimdi inatçı mizacı bu diyorsunuz. Neyse kreş eğitir cocugunuzu. Orda her şey kural dahilindedir çünkü evde kuralları kendi belirliyor
Konuyu çocuğumun zekasını on plana çıkarmak için açmadım. Bunu anlamakta bu kadar zorlandıysanız kendinizi daha fazla zorlayıp konuma cevap yazmamanızı rica edeceğim.

Son düzenleme:
Cocugunuz bana gayet normal bir cocuk gibi geldi
Ama sizin cocuga karsi yaklasiminizda destek almaniz gerektigini dusunuyorum , iyi bir pedagogla gorusun size nasil davranmaniz gerektigi konusunda yardimci olacaktir
Ben iki yas sendromunu ve kizimin 2 yasinda yasadigi travmayi pedagog esligindr atlattim

Çocuklar çok kolay ezber yapabilir, gördüklerini unutmazlar ve anlamayacağını zannettiğimiz çoğu şeyi anlar.

Ama üstün zekalı değil.

Zaten akli basında olan hiçbir ebeveyn üstün zekalı çocuğun eğitimi ile uğraşmak istemez.

Diger konuda da tabiatı aykırı bir çocuk olabilir. Baş kaldırmak,inat etmek gibi özellikler bu yaşlardaki çocuklarda çok görülür. Çünkü kendisinin de birtakim kararları verebildiğini göstermek istiyordur.

Bana anormal bir durum var gibi gelmedi. Ben öğretmenim. Ama yine de bir bilene sormak içinizi rahatlatacaktır.

Sizi hatırlıyorum çünkü. Aşırı evhamlı panik bir annesiniz. Çin malı oyuncak konunuzu unutamıyorum

Bu üye o üye mi
Hım şimdi biraz oturdu konu

Cocugunuz bana gayet normal bir cocuk gibi geldi
Ama sizin cocuga karsi yaklasiminizda destek almaniz gerektigini dusunuyorum , iyi bir pedagogla gorusun size nasil davranmaniz gerektigi konusunda yardimci olacaktir
Ben iki yas sendromunu ve kizimin 2 yasinda yasadigi travmayi pedagog esligindr atlattim

bak hala pedagog diyon :KK70:
güncel konu takibi yapsan böyle olmazdı:KK70:

Ama üstün zekalı değil.

Oglumun bir dahi oldugu iddiasında bulunmadım zaten kendinizi bu kadar kasmanıza gerek yok. Pedagoga başvurma sebebim zeki olduğu için değil zaten zor yapisi olduğu için. Zeki dememe niye bu takıldınız anlayamadım :)

Konuyu çocuğumun zekasını on plana çıkarmak için açmadım. Bunu anlamakta bu kadar zorlandıysanız kendinizi daha fazla zorlayıp konuma cevap yaşamanızı rica edeceğim.
Ben okuduğumu anlayan biriyim de siz yazdığınız konuyu bir açıp okuyun. Yaşıtlarından zeka ve sosyal beceri olarak çok önde yazdınız herkes örnek istedi. Bekledim ki kendi kendine okumayı öğrendi ya da yabancı çizgi filmden İngilizceyi öğrendi vs. Verdiğiniz örnek çok inatci,ağlıyor mizacı bu!

Ben okuduğumu anlayan biriyim de siz yazdığınız konuyu bir açıp okuyun. Yaşıtlarından zeka ve sosyal beceri olarak çok önde yazdınız herkes örnek istedi. Bekledim ki kendi kendine okumayı öğrendi ya da yabancı çizgi filmden İngilizceyi öğrendi vs. Verdiğiniz örnek çok inatci,ağlıyor mizacı bu!
Konumu boş mesajlarınızla bulandırmazsanız sevinirim.

O ne demek yahu ??

Pedagoji bölümü yıllaaar yıllar önce olanama yıllar yıllar öncr kapanan bir bölüm. Eğer gittiğiniz kişi kendine pedagogum diyorsa ya yaşlı olmalı ki zamanında bu unvanı almış olsun ya da büyük ihtimalle şarlatandır ya da unvanını bilmiyordur

Şöyle söyleyeyim benim önlisans yani 2 yıl okuyan çocuk gelişimi öğrencilerim bile hemen kendilerine pedagog diyor. Haberlerde bile kaç kez yer aldı sahte psikolog sahte pedagog diye.

Çocuklarla ilgili 2 saatlik kursa giden kendini pedagog ilan ediyor. Psikoloji ve tıp okumuş olsa bile pedagog unvanı alamazlar çünkü o unvanı vermek için öğrenci yetiştiren bölümler kapatıldı. artık ülkemizde bulunmuyor.

Pedagog ve çocuk psikoloğu arasındaki farkı biliyorum ama yinede teşekkür ederim. Oglumun tedavi edilmesi gereken psikolojik bir sorunu veya travmasi yok çok şükür. Karakter olarak zorlayan bir çocuk olduğu için 'egitimi' hususunda bir uzman yardımı almak istiyorum sadece.

Bu eğitimi siz ailede vermek istiyorsanız yine bir çocuk psikoloğu veya bu konuda uzman birine götürmelisiniz. Üstelik çocuğun travması olup olmadığına siz karar veremezsiniz. Haberiniz bile olmadan bir şey travma etkisi oluşturmuş olabilir. Bunu alandan biri olarak söylüyorum. Diğer türlü eğitimi kastediyorsanız bir okul öncesi eğitim kurumuna yazdırmalısınız.

Back