- 15 Nisan 2017
- 3.402
- 8.861
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
O kadar değil malesef. Oğlumun bu huyları yeni çıkmadı ortaya doğdu doğalı zor bir çocuktu. Geçici bir sendrom olsaydi geçmesini beklerdim ama mizaci böyle.2 yaş sendromu ve sosyal çocuk o kadar
Lisans eğitimi psikoloji ya da PDR olan, oyun terapisi eğitimi almış gerçekten yetkin birine gitmenizi öneririm.Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
Siz konuyu çocuğunuzun zeka ve sosyal becerileri çok önde diye açtınız şimdi inatçı mizacı bu diyorsunuz. Neyse kreş eğitir cocugunuzu. Orda her şey kural dahilindedir çünkü evde kuralları kendi belirliyorO kadar değil malesef. Oğlumun bu huyları yeni çıkmadı ortaya doğdu doğalı zor bir çocuktu. Geçici bir sendrom olsaydi geçmesini beklerdim ama mizaci böyle.
Bu yazdıklarınız öyle normal ki. Şu an iki yaş sendromunu yaşıyorsunuz. O aylarda benim oğlum da inanılmaz sinirli, her şeyi ağlayan, sinirlenince bana vuran bir çocuktu. Hani ailede bağıran kıran döken de yok görüp yapıyor desek diye üzülürdüm. İki yaş sendromuymuş. Çocuk kendi sınırlarını öğreniyor ama kontrol edemiyormuş.Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
Tesekkur ederim yorumunuz için. Olumlu sonuç almaniza sevindin :)İyi bir hastanede gittik biz de artık sıfatı her neyse çocuk konusunda bize yardımcı olacak birine. Faydasını da gördük, bizim yaşamın içinde normal sandığımız bazı şeyleri değiştirmemiz gerekebiliyor. Bunu dışarıdan bilinçli birinden bilgi almak olarak görün. Neden bu kadar dert ettiniz ki?
O ne demek yahu ??Türkiye de pedagog unvanı yok.
Pedagogum diyen şarlatanlara para kaptırmayın
Üstün zekalı gibi durmuyor burdan bakınca.Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
Konuyu çocuğumun zekasını on plana çıkarmak için açmadım. Bunu anlamakta bu kadar zorlandıysanız kendinizi daha fazla zorlayıp konuma cevap yazmamanızı rica edeceğim.Siz konuyu çocuğunuzun zeka ve sosyal becerileri çok önde diye açtınız şimdi inatçı mizacı bu diyorsunuz. Neyse kreş eğitir cocugunuzu. Orda her şey kural dahilindedir çünkü evde kuralları kendi belirliyor
Bu üye o üye miÜstün zekalı gibi durmuyor burdan bakınca.
Çocuklar çok kolay ezber yapabilir, gördüklerini unutmazlar ve anlamayacağını zannettiğimiz çoğu şeyi anlar.
Zeki olabilir. Bunu bilemem
Ama üstün zekalı değil.
Zaten akli basında olan hiçbir ebeveyn üstün zekalı çocuğun eğitimi ile uğraşmak istemez.
Diger konuda da tabiatı aykırı bir çocuk olabilir. Baş kaldırmak,inat etmek gibi özellikler bu yaşlardaki çocuklarda çok görülür. Çünkü kendisinin de birtakim kararları verebildiğini göstermek istiyordur.
Bana anormal bir durum var gibi gelmedi. Ben öğretmenim. Ama yine de bir bilene sormak içinizi rahatlatacaktır.
Sizi hatırlıyorum çünkü. Aşırı evhamlı panik bir annesiniz. Çin malı oyuncak konunuzu unutamıyorum
Ve unutamayacağım .Arada bulup okurum ordaki yorumları
Forumdaki en efsane konulardan biriydi.
Cocugunuz bana gayet normal bir cocuk gibi geldi
Ama sizin cocuga karsi yaklasiminizda destek almaniz gerektigini dusunuyorum , iyi bir pedagogla gorusun size nasil davranmaniz gerektigi konusunda yardimci olacaktir
Ben iki yas sendromunu ve kizimin 2 yasinda yasadigi travmayi pedagog esligindr atlattim
Valla anlamadim bu pedagog mevzusunubak hala pedagog diyon
güncel konu takibi yapsan böyle olmazdı
Oglumun bir dahi oldugu iddiasında bulunmadım zaten kendinizi bu kadar kasmanıza gerek yok. Pedagoga başvurma sebebim zeki olduğu için değil zaten zor yapisi olduğu için. Zeki dememe niye bu takıldınız anlayamadım :)Üstün zekalı gibi durmuyor burdan bakınca.
Çocuklar çok kolay ezber yapabilir, gördüklerini unutmazlar ve anlamayacağını zannettiğimiz çoğu şeyi anlar.
Zeki olabilir. Bunu bilemem
Ama üstün zekalı değil.
Zaten akli basında olan hiçbir ebeveyn üstün zekalı çocuğun eğitimi ile uğraşmak istemez.
Diger konuda da tabiatı aykırı bir çocuk olabilir. Baş kaldırmak,inat etmek gibi özellikler bu yaşlardaki çocuklarda çok görülür. Çünkü kendisinin de birtakim kararları verebildiğini göstermek istiyordur.
Bana anormal bir durum var gibi gelmedi. Ben öğretmenim. Ama yine de bir bilene sormak içinizi rahatlatacaktır.
Sizi hatırlıyorum çünkü. Aşırı evhamlı panik bir annesiniz. Çin malı oyuncak konunuzu unutamıyorum
Ve unutamayacağım .Arada bulup okurum ordaki yorumları
Forumdaki en efsane konulardan biriydi.
Ben okuduğumu anlayan biriyim de siz yazdığınız konuyu bir açıp okuyun. Yaşıtlarından zeka ve sosyal beceri olarak çok önde yazdınız herkes örnek istedi. Bekledim ki kendi kendine okumayı öğrendi ya da yabancı çizgi filmden İngilizceyi öğrendi vs. Verdiğiniz örnek çok inatci,ağlıyor mizacı bu!Konuyu çocuğumun zekasını on plana çıkarmak için açmadım. Bunu anlamakta bu kadar zorlandıysanız kendinizi daha fazla zorlayıp konuma cevap yaşamanızı rica edeceğim.
Konumu boş mesajlarınızla bulandırmazsanız sevinirim.Ben okuduğumu anlayan biriyim de siz yazdığınız konuyu bir açıp okuyun. Yaşıtlarından zeka ve sosyal beceri olarak çok önde yazdınız herkes örnek istedi. Bekledim ki kendi kendine okumayı öğrendi ya da yabancı çizgi filmden İngilizceyi öğrendi vs. Verdiğiniz örnek çok inatci,ağlıyor mizacı bu!
O ne demek yahu ??
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Evet pedagog yok artık.Uzman psikologlar var çocuklar için oyun terapisi veriyorlar.
Ben götürdüm çok memnun kaldım ama götüreceğiniz kişiyi iyi seçin.Oyun terapisi eğitimi almış uzman psikolog olmalı.
Pedagog ve çocuk psikoloğu arasındaki farkı biliyorum ama yinede teşekkür ederim. Oglumun tedavi edilmesi gereken psikolojik bir sorunu veya travmasi yok çok şükür. Karakter olarak zorlayan bir çocuk olduğu için 'egitimi' hususunda bir uzman yardımı almak istiyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?