2.5 yasinda cocuk ve pedagog

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.402
8.861
158
Merhaba hanımlar. Hemen konuya girmek istiyorum. 2.5 yaşında bir oğlum var zekasi ve sosyal becerileri yasitlarina gore çok önde ama inanilmaz zor bir yapisi var. Ben artık nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum bu yuzden bir pedagoga başvurmaya karar verdim. Bu konuda deneyimi olanlar varmı olumlu sonuç alabildinizmi? Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba hanımlar. Hemen konuya girmek istiyorum. 2.5 yaşında bir oğlum var zekasi ve sosyal becerileri yasitlarina gore çok önde ama inanilmaz zor bir yapisi var. Ben artık nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum bu yuzden bir pedagoga başvurmaya karar verdim. Bu konuda deneyimi olanlar varmı olumlu sonuç alabildinizmi? Deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
2.5 yaşında kızım var. Zorluk olarak belirttiğiniz şeyler neler biraz bahsedebilir misiniz. Yaşının özelliği mi değil mi bizde ona göre yorum yapabiliriz

bence en onemli terapi sevgi. sarilmak. her koşulda sevgiyi gostermek. sakinlesene kadar sakin sakin sarilmak.

Ben az buçuk anladım ne demek istediğinizi.
Benzer şeyleri yaşadık.
Pedagog bize düşünme hızıyla hareket hızı birbirlerine yetisemeyince ve çocuğun yaşından büyük zekaya sahip olduğunda, yani yapmak istedikleri ve yapabilecekleri arasında fark olduğunda normalden daha fazla öfke ve ağlama krizleri yaşadığını söylemişti.

Pedagoga her durumda gidin, mutlaka yararı oluyor.
Anne babaya güzel yönlendirmeler de bulunuyor mutlaka.
Tabi daha net anlatırsanız daha fazla yorum yapabiliriz ☺

Pedagog değil o bikere tamam mı çocuk psikiyatristi .s .s

Çocuk psikoloğu da olur. Veya pdr/ psikoloji mezunu bir oyun terapisti.

Şimdi bir de masal terapisi diye bir zırt çıkardılar. Halbuki oyun terapisinin içinde bulunan bir şey masallar.

Kısacası insanlar 10 saatlik online kurs alıp terapist oluyor ülkemizde :D

Çok iyi araştırmak lazım. Utanmadan eğitimini, kökenini sorgulayabilmeliyiz karşıdaki uzmanın.

Hele ki çocuk emanet ediyorsak. Kişiliğini hamur şekillendirir gibi şekillendirebilir.

Pedagog” çocuk eğitimcisidir “Çocuk Psikoloğu, Çocuk Psikolojisi Uzmanı” değildir!

Pedagog kelimesi eski yunanca ve latince de: paidagogos’dan gelir. Anlamı ise çocukları, onlara eğitim vermekle görevli öğretmene götürmekle yükümlü köle. Yani pedagog çocuk eğitimcisidir. Çocuklara eğitim verebilir, ailelere çocuk eğitimi alanında danışmanlık sunabilir ama çocukları tedavi edemez. Çocukların psikolojşik problemlerini tedavi etmek çocuk psikiyatristi ve çocuk psikoloğunun görevidir.

Sabahtan beri aklımda
Evet pedegogu bende çocuk tedavi eden hekim zannediyordum

İyi bir hastanede gittik biz de artık sıfatı her neyse çocuk konusunda bize yardımcı olacak birine. Faydasını da gördük, bizim yaşamın içinde normal sandığımız bazı şeyleri değiştirmemiz gerekebiliyor. Bunu dışarıdan bilinçli birinden bilgi almak olarak görün. Neden bu kadar dert ettiniz ki?

Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.

Pedagog” çocuk eğitimcisidir “Çocuk Psikoloğu, Çocuk Psikolojisi Uzmanı” değildir!

Pedagog kelimesi eski yunanca ve latince de: paidagogos’dan gelir. Anlamı ise çocukları, onlara eğitim vermekle görevli öğretmene götürmekle yükümlü köle. Yani pedagog çocuk eğitimcisidir. Çocuklara eğitim verebilir, ailelere çocuk eğitimi alanında danışmanlık sunabilir ama çocukları tedavi edemez. Çocukların psikolojşik problemlerini tedavi etmek çocuk psikiyatristi ve çocuk psikoloğunun görevidir.

Sabahtan beri aklımda
Evet pedegogu bende çocuk tedavi eden hekim zannediyordum
Pedagog ve çocuk psikoloğu arasındaki farkı biliyorum ama yinede teşekkür ederim. Oglumun tedavi edilmesi gereken psikolojik bir sorunu veya travmasi yok çok şükür. Karakter olarak zorlayan bir çocuk olduğu için 'egitimi' hususunda bir uzman yardımı almak istiyorum sadece.

Oğlumun zorlukları şöyle. Herşeye ağlayan bir çocuk her isteğini ağlayarak ve öfke nöbetlerine baş vurarak yaptırmaya çalışıyor. Günümüzün büyük bir kısmı ağlamayla bagirmayla geciyor. Asla kural kaide bilmiyor ne söylesem aksini yapıyor hic bir şekilde uyum sağlamaya birseyleri kabul etmeye yanasmiyor. Yapmaması gereken birşey konusunda uyardigim zaman gözümün içine bakarak inadına yapıyor. Tuvalet eğitimi zamanı geldiği halde sirf aksiligi yüzünden başlamaya cesaret etmiyorum çünkü benimle inatlasacak biliyorum. Hareketli olması yaramaz olması benim için çok sıkıntı değil çocuk neticede ama istisnasiz herşeye aksilik göstermesi herşeyle inatlaşması herşey için ağlaması beni çok yıpratıyor. Zekasını nasıl anlatsam algıları çok açık bir çocuk herşeyin farkında idrak kapasitesi yüksek ve ezber yeteneği kuvvetli. Sosyal becerileride şöyle çok erken konuşmaya başladı tanıdık veya yabancı farketmeksizin herkesle çabuk diyaloğa geçebilen kendini çok rahat ifade edebilen bir çocuk.
2 yaş sendromu ve sosyal çocuk o kadar

Ben az buçuk anladım ne demek istediğinizi.
Benzer şeyleri yaşadık.
Pedagog bize düşünme hızıyla hareket hızı birbirlerine yetisemeyince ve çocuğun yaşından büyük zekaya sahip olduğunda, yani yapmak istedikleri ve yapabilecekleri arasında fark olduğunda normalden daha fazla öfke ve ağlama krizleri yaşadığını söylemişti.

Pedagoga her durumda gidin, mutlaka yararı oluyor.
Anne babaya güzel yönlendirmeler de bulunuyor mutlaka.
Tabi daha net anlatırsanız daha fazla yorum yapabiliriz ☺
Aynen profesyonel bir yönlendirmeye çok ihtiyacım var. Ben bir anne olarak tıkandım çaresiz kaldım. Hangi yolu denediysem olmadi. Suyuna gitmeyi denedim olmadi çocuk bu sınır bilmiyor her konuda musama gostermemede imkan yok. Kısıtlama yi yasak koymayı denedim olmadi iyice hircinlasti. Eşim bir keresinde benim haberim dışında ceza vermeye kalktı odasına götürdü kapıyı kilitledi çocuk nefessiz kaldı yüzü kömür gibi oldu zaten bebekliğinden beri katılma nobetleri oluyor hala geçmedi. Sevgi göstererek dizginlemeye çalıştım oda ise yaramadı illa onun istediği olacak :) kısacası bir anne olarak nasıl davranmam gerektiği konusunda bir bilir kişi desteğine ihtiyacım var.

Back