• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 aylik bebek kilo

Sütünüz yeterli geliyor demek bu mamasizda yeterli kilo alıyor demek. Benimde başıma geldi oyuzden biliyorum. 2. Ay 1700 Gr alınca mamayı azalttım emzirmeyi siklastirdim. Birdahaki ay normal kilo alımı oldu. Yani mamayı azaltın kilosu normal ilerlesin. Emin olun emzirme siklastikca daha fazl akilo alacak. 7-8 aylık bile 700 -800 Gr alıyordu bebeğim. Mamasiz.
Siz günde 8 kere 60 veriyorsanız ilk hafta 4 de sonra 2 ye indirin. Böyle böyle dhaa fazla emecek sütünüz dah açık artacak mamada hayatinizdan çıkacak.
Merhabalar bebeğim 6 aylık emerken bazen sinirleniyor bazen mutlu ayrılıyor kilo alımı iyi acaba doymadığı an mı kızıyor mememe çözemedim. Boşaltıyor mememi sizin bu aylara nasıldı ☺️

Pat diye bırakamıyorsanız 60 ml hazırladığınızda 5-10 ml azaltın, o aç kalmayacak. Aradaki açığı sütle kapatacak önce psikolojik olarak sizin inanmanız gerek.

Merhaba
Bebegim 3200 doğdu 9 aralıkta
10 ocakta 4500 çıktı kilosu
20 şubat kilosu 6100

Sağlık ocağı ebe çok olduğunu söyledi ve moralim çok bozuldu

Meme ve mama gidiyoruz başından beri doktor tavsiyesi ile. Tek meme emiyor ve doymuyor ilave mama mecbur veriyorum. Çok üzüldün ne yapicam
Bence hiç canını sıkma. Asm doktorları ve ebeleri bazen ilginç oluyor. Bir kişi beta hgc vermiş burda okudum kadına demiş sağlıklı değil gebeliğin. Sanki kadın doğum doktoru. Ebe ye göre benim kız da açlıktan ölmek üzere mesela. 2.100 gram doğdu zaten hastaneden 1800 çıktı. Şuan 7 aylık 7.800 gram. Ebe vah vah diye diye aşı yapıyor çocuğa. Ama yiyor ve doyuyor çocuk ne yapıcam zorla mı tıkıcam ağzından burnundan.

Seninde bebeğin nasıl doyuyorsa en iyisini annesisin sen bilirsin. He doktorun bir öneri sunar mamayı kes yada arttır gibi onu bilemem. Ama benim doktoruma sorduğumda bazen bebeğinin doktoru sen olmalısın demişti bence çok doğru

Emzirdikden sonra 60 veriyorsanız 30 verin tekrar uyandığında gene emzirin uyutun. Uyanık kaldığında bu da 60 ile 75 dk arasında tummytime yaptırın gezdirin evde kucaginizda . Ben 4. Aya kadar kucakta gezdirdim evde uyanık olduğunda anca oyle duruyordu. Yani her ağlaması açlık değil belki uyumak istemiyor . Gazi var belki kaka yapabiliyor mu her gün ? mama aralığını 3 saatte bire indirin. emzirmeyi daha sık her agladiginda yapın. Azaltarak mama bırakılıyor emzirme siklastiriliyor. Emzirme sonrası sağım yapabilirsiniz sütünüzü daha çok arttırmak için. Yani doyurmayin mamayla emzirinki cogalsin sütünüz bebeğinizin istediği kadar.
Mamayı ne ile veriyorsunuz biberonlami kaşık biberonlami ?

Merhabalar bebeğim 6 aylık emerken bazen sinirleniyor bazen mutlu ayrılıyor kilo alımı iyi acaba doymadığı an mı kızıyor mememe çözemedim. Boşaltıyor mememi sizin bu aylara nasıldı ☺️
Bazen süt akışı yavaşlar sonra bianda süt iner yutkunma hızlanır. Ha işte bebkler o anı çok sever ve hep öyle olsun ister doysada ☺️zaten ek gidayada baslamişindır benimde tam bu aylarda artık doyuyormu acaba larım bitmişti. Her ne kada her ay 700-800 alsada 🫣 Kafam rahattı ne zamn kafam rahatladı bebeğim daha mutlu olmaya ve kilo almaya başladı. Sizde mutlu emzirmeler en tatlı zamanları bir yandan emerken bır yandan size bakması elini ağzınıza burnunuza sokmaya çalışması "teşekkür ediyor demek" böyle yapınca çok güzel zamnlardi.
Konu sahibinide anlıyorum hepimiz geçtik o zamanlardan doyuyormu aç mı uyuyor dur uyandirim az emsin yada uyusa daha mı iyi ? Bir sürü dusunce geçiyor kafasından. Hepsi geçiyor oda geçecek .

Pat diye nasıl bırakayım çocuk uyumuyor acliktan
Ama mama takviyesi olduğu sürece sütünüz çoğalmaz ki. Şuan ihtiyaç kadar üretiyor göğüsleriniz. Bol su içerek süt üretimine destek olup güzel de yiyip içip aynı zamanda da sağım yaparak anne sütüne dönseniz doyar aslında.
Açlıktan ağlasaydı çocuk hızlı kilo almazdı.
Bence siz mama ile şişirdiniz sütüm yetmiyor diye psikolojik olarak.
Sert çıkmanıza gerek yok.
“Ne yapıcam” diye sormuşsunuz ben de fikir söyledim.
Karar sizin.

takılmayın benim kızıma da aynısını dediler sadece emzirdiğim halde doğum kilosu çok güzel maşallah 3.500 doğdu benim de kızım..emmeyi sınırla dediler..mantık almadı..hesaba göre bebeğiniz son ayında günlük 53 gr almış..kızım da aynı aylar da 62 gram çıkıyordu

Merhaba
Bebegim 3200 doğdu 9 aralıkta
10 ocakta 4500 çıktı kilosu
20 şubat kilosu 6100

Sağlık ocağı ebe çok olduğunu söyledi ve moralim çok bozuldu

Meme ve mama gidiyoruz başından beri doktor tavsiyesi ile. Tek meme emiyor ve doymuyor ilave mama mecbur veriyorum. Çok üzüldün ne yapicam
canım kızım 28 kasım dogumlu 2900 hastane cıkıs kılomuzdu. suan 5700 cıvarı boyuda 60 a yakın sanırım. sadece anne sütü emıyor. bence dert yapacagınız bırsey yok aıle hekımının yanndakı ebelerın dedıklerıne cok ıtımat etmeyın sız.

Diğer göğsümden süt gelmiyor maalesef çok uğraştım sağmakla 5 cc anca çıkıyor.
Beni emip bazen 60 bazen 90 bazen 30 cc iciyor. Mememden gelen süte bağlı yani içmesi.
Huzursuzluk ağlamasını anlıyorum ben onun. Açlıktan ağlarken ellerini yiyor
Benim ikizilerim var ve onlar da 2.5 aylikken 30-60 cc bandinda mama veriyordum. Yani emiyorlardi ama sutum ikisine yetmiyordu. Mama ile takviye yapiyordum. Benim kizimda boy ve kilo persentilinde 75 teydi. Yani 75% kiz cocugundan daha uzun boylu ve kilolu. Oglum 50% persentildeydi o donemler.
Ben yurtdisindayim. Bu boy kilo konusunu sorunca her cocuk farkli diyip gectiler bana. Benim arkadasimin oglu var. 10 aylik 9 kilo mesela ve sadece emiyor annesini ama cocugun annesi, babasi da iri mesela.
2.5 aylik bebek ya acliktan ya da gazdan aglar. Gazdan agladiginda da emzik verdiginizde genelde sakinler biraz. Acliktan agliyorsa da bebeginiz, ya emzireceksiniz ya da mama vereceksiniz. Bence cok endiselenmeyin. Ama yine de isterseniz doktora goturun. Olcumlerinize gore bence hersey normal ama ben doktor degilim.
Simdi sut konusuda cok ilginc. Herkes su icin falan filan diyor da sut hormonunuza baktirdiniz mi? Bazi annelerde gercekten cok az salgilandigi icin sut uretimi olmayabiliyor. Sut gelen gogsunuzden ne kadar geliyor ki?

Bazen süt akışı yavaşlar sonra bianda süt iner yutkunma hızlanır. Ha işte bebkler o anı çok sever ve hep öyle olsun ister doysada ☺️zaten ek gidayada baslamişindır benimde tam bu aylarda artık doyuyormu acaba larım bitmişti. Her ne kada her ay 700-800 alsada 🫣 Kafam rahattı ne zamn kafam rahatladı bebeğim daha mutlu olmaya ve kilo almaya başladı. Sizde mutlu emzirmeler en tatlı zamanları bir yandan emerken bır yandan size bakması elini ağzınıza burnunuza sokmaya çalışması "teşekkür ediyor demek" böyle yapınca çok güzel zamnlardi.
Konu sahibinide anlıyorum hepimiz geçtik o zamanlardan doyuyormu aç mı uyuyor dur uyandirim az emsin yada uyusa daha mı iyi ? Bir sürü dusunce geçiyor kafasından. Hepsi geçiyor oda geçecek .
Geçmedim canım bebeğim 700 gram almış doktor bu ayda anne sütü alsın dedi 7 de geçeriz dedi. O yüzden sürekli sıvı çocukta sıkıldı akşama doğru kızıyor mememe😂

.
Emzirdikden sonra 60 veriyorsanız 30 verin tekrar uyandığında gene emzirin uyutun. Uyanık kaldığında bu da 60 ile 75 dk arasında tummytime yaptırın gezdirin evde kucaginizda . Ben 4. Aya kadar kucakta gezdirdim evde uyanık olduğunda anca oyle duruyordu. Yani her ağlaması açlık değil belki uyumak istemiyor . Gazi var belki kaka yapabiliyor mu her gün ? mama aralığını 3 saatte bire indirin. emzirmeyi daha sık her agladiginda yapın. Azaltarak mama bırakılıyor emzirme siklastiriliyor. Emzirme sonrası sağım yapabilirsiniz sütünüzü daha çok arttırmak için. Yani doyurmayin mamayla emzirinki cogalsin sütünüz bebeğinizin istediği kadar.
Mamayı ne ile veriyorsunuz biberonlami kaşık biberonlami ?
30 verdiğimde asla aglamasi susmuyor gezdiriyor vs yok.
Benim ikizilerim var ve onlar da 2.5 aylikken 30-60 cc bandinda mama veriyordum. Yani emiyorlardi ama sutum ikisine yetmiyordu. Mama ile takviye yapiyordum. Benim kizimda boy ve kilo persentilinde 75 teydi. Yani 75% kiz cocugundan daha uzun boylu ve kilolu. Oglum 50% persentildeydi o donemler.
Ben yurtdisindayim. Bu boy kilo konusunu sorunca her cocuk farkli diyip gectiler bana. Benim arkadasimin oglu var. 10 aylik 9 kilo mesela ve sadece emiyor annesini ama cocugun annesi, babasi da iri mesela.
2.5 aylik bebek ya acliktan ya da gazdan aglar. Gazdan agladiginda da emzik verdiginizde genelde sakinler biraz. Acliktan agliyorsa da bebeginiz, ya emzireceksiniz ya da mama vereceksiniz. Bence cok endiselenmeyin. Ama yine de isterseniz doktora goturun. Olcumlerinize gore bence hersey normal ama ben doktor degilim.
Simdi sut konusuda cok ilginc. Herkes su icin falan filan diyor da sut hormonunuza baktirdiniz mi? Bazi annelerde gercekten cok az salgilandigi icin sut uretimi olmayabiliyor. Sut gelen gogsunuzden ne kadar geliyor ki?
Merhaba. Süt gelen göğsümden en fazla 30 cc çıktığını gördüm o da 1er saat arayla sandım anca o şekilde çıktı.
Doktora götürdüm bugün yaşıtların göre evet kilo ve boyu biraz fazla ama bu sorun teşkil edecek boyutta değil. Kilosu boyuna göre iyi dedi. Takipli gidelim haftaya bir daha gelin bakalım kilosuna dedi

takılmayın benim kızıma da aynısını dediler sadece emzirdiğim halde doğum kilosu çok güzel maşallah 3.500 doğdu benim de kızım..emmeyi sınırla dediler..mantık almadı..hesaba göre bebeğiniz son ayında günlük 53 gr almış..kızım da aynı aylar da 62 gram çıkıyordu
Bugün doktora götürdüm. Yaşıtların göre evet boy ve kilo biraz önde ama boyuna göre kilosuna baktığımızda normal dedi. Takipli gideceğiz bakalım

Bugün doktora götürdüm. Yaşıtların göre evet boy ve kilo biraz önde ama boyuna göre kilosuna baktığımızda normal dedi. Takipli gideceğiz bakalım
iyi demiş,diş çıkarma emekleme dönemin de zaten giden gidiyor,şimdi ne alırlarsa kâr,kızım şuan 11 aylık olmak üzere 9 aylıkken 11 kiloydu hafif tombul bir bebeğiniz oluyor başka birşey olmuyor 😄ek gıdaya geçene kadar ki iştahlı bebeklerin de ek gıda sürecinde anneyi zorlamadığı düşüncesine sahibim nedense

Back