• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 aylik bebek kilo

Merhaba
Bebegim 3200 doğdu 9 aralıkta
10 ocakta 4500 çıktı kilosu
20 şubat kilosu 6100

Sağlık ocağı ebe çok olduğunu söyledi ve moralim çok bozuldu

Meme ve mama gidiyoruz başından beri doktor tavsiyesi ile. Tek meme emiyor ve doymuyor ilave mama mecbur veriyorum. Çok üzüldün ne yapicam
10 günde 1600 kilo almış bebeğiniz. Mamayı azaltın lütfen. Öğün miktarinida azaltın 60 CC sınır getirin . Ayda 600-1000 gram alması normal. Her agladiginda , ağzını eline götürüyor diye mama vermeyin . Şöyle bir kucaginizda gezdirin etrafa baktırın camdan bakinin, tummytime yaptırın konuşun şarkı söyleyin. Mamayı uyku saatlerine getirin. Günde 2 3 e indirin mama sayısını. Sütünüz yeterli geliyor işte .5-6 aylık doğum kilosunun ikiye katlamalı beklenir bebeklerin sizin bebeginiz 2 aylık katlamış.

Son düzenleme:
10 günde 1600 kilo almış bebeğiniz. Mamayı azaltın lütfen. Öğün miktarinida azaltın 60 CC sınır getirin . Ayda 600-1000 gram alması normal. Her agladiginda , ağzını eline götürüyor diye mama vermeyin . Şöyle bir kucaginizda gezdirin etrafa baktırın camdan bakinin, tummytime yaptırın konuşun şarkı söyleyin. Mamayı uyku saatlerine getirin. Günde 2 3 e indirin mama sayısını. Sütünüz yeterli geliyor işte .5-6 aylık doğum kilosunun ikiye katlamalı beklenir bebeklerin sizin bebeginiz 2 aylık katlamış.
*30 günde

Diğer göğsümden süt gelmiyor maalesef çok uğraştım sağmakla 5 cc anca çıkıyor.
Beni emip bazen 60 bazen 90 bazen 30 cc iciyor. Mememden gelen süte bağlı yani içmesi.
Huzursuzluk ağlamasını anlıyorum ben onun. Açlıktan ağlarken ellerini yiyor
Mantıklı gelmiyor mamanın ölçeği bana göre fazla geliyor. Diğer memeyi sağarak düzenli sütü attırabilirsiniz. Bu aylardan sonra süt azalıyor bol bol emzirip memeyi boşaltmalısınız. Emdiği halde 90 içiyorsa sütünüz azalmıştır. Sütünüzü attırın mamanın ayarlamasını kim yaptı size ?

10 günde 1600 kilo almış bebeğiniz. Mamayı azaltın lütfen. Öğün miktarinida azaltın 60 CC sınır getirin . Ayda 600-1000 gram alması normal. Her agladiginda , ağzını eline götürüyor diye mama vermeyin . Şöyle bir kucaginizda gezdirin etrafa baktırın camdan bakinin, tummytime yaptırın konuşun şarkı söyleyin. Mamayı uyku saatlerine getirin. Günde 2 3 e indirin mama sayısını. Sütünüz yeterli geliyor işte .5-6 aylık doğum kilosunun ikiye katlamalı beklenir bebeklerin sizin bebeginiz 2 aylık

Mantıklı gelmiyor mamanın ölçeği bana göre fazla geliyor. Diğer memeyi sağarak düzenli sütü attırabilirsiniz. Bu aylardan sonra süt azalıyor bol bol emzirip memeyi boşaltmalısınız. Emdiği halde 90 içiyorsa sütünüz azalmıştır. Sütünüzü attırın mamanın ayarlamasını kim yaptı size ?
İlk ayda 30 verdim doktor dedi. 2. Ayda 60 verdim

Mama verdiğiniz öğünlerde sağım yapıp memeyi uyarmanız gerek süt artışı için. Belki de gerçekten yapılı bir çocuktur ama işin içine mama girince şüpheli gelmiştir ebeye. Mamayı azalttıkça sütünüz de artacak sağım miktarına aldanmayın bebek daha fazlasını çekiyor.

Sütünüz yeterli geliyor demek bu mamasizda yeterli kilo alıyor demek. Benimde başıma geldi oyuzden biliyorum. 2. Ay 1700 Gr alınca mamayı azalttım emzirmeyi siklastirdim. Birdahaki ay normal kilo alımı oldu. Yani mamayı azaltın kilosu normal ilerlesin. Emin olun emzirme siklastikca daha fazl akilo alacak. 7-8 aylık bile 700 -800 Gr alıyordu bebeğim. Mamasiz.
Siz günde 8 kere 60 veriyorsanız ilk hafta 4 de sonra 2 ye indirin. Böyle böyle dhaa fazla emecek sütünüz dah açık artacak mamada hayatinizdan çıkacak.

Sütünüz yeterli geliyor demek bu mamasizda yeterli kilo alıyor demek. Benimde başıma geldi oyuzden biliyorum. 2. Ay 1700 Gr alınca mamayı azalttım emzirmeyi siklastirdim. Birdahaki ay normal kilo alımı oldu. Yani mamayı azaltın kilosu normal ilerlesin. Emin olun emzirme siklastikca daha fazl akilo alacak. 7-8 aylık bile 700 -800 Gr alıyordu bebeğim. Mamasiz.
Siz günde 8 kere 60 veriyorsanız ilk hafta 4 de sonra 2 ye indirin. Böyle böyle dhaa fazla emecek sütünüz dah açık artacak mamada hayatinizdan çıkacak.
Ağlıyor açlıktan diyor 😊

Benim çocuklarım doğduktan sonra 1 kilo civarı alıyorlardı, sadece anne sütü ile. Sizin bebeğiniz biraz fazla almış ama dert edecek bir durum yok. Zaten emeklemeye yürümeye başlayınca zayıflıyorlar.

Mama vermemeyi denediğim çok zamanlar oldu. Açlıktan nasıl ağladığını görmeniz lazımdı. Mamayi verdim ve sakinleşti. Az önce beni emdi uyutmaya çalıştım 5 dakika sonra aclik uyanmasiyla uyandı. Nasıl azallttiniz mamayi

Merhaba
Bebegim 3200 doğdu 9 aralıkta
10 ocakta 4500 çıktı kilosu
20 şubat kilosu 6100

Sağlık ocağı ebe çok olduğunu söyledi ve moralim çok bozuldu

Meme ve mama gidiyoruz başından beri doktor tavsiyesi ile. Tek meme emiyor ve doymuyor ilave mama mecbur veriyorum. Çok üzüldün ne yapicam
Mamayı bırakın bence

Midesi büyümesin mamayla gereksiz takviye yapıp ya cok az verin yada kesin sadece anne sütüyle kilo alıyor olsa korkmayın dicem ama mama miktarı bebek içiyor ne de olsa diyip arttırılınca midede genişliyor emzik denediniz mi?

Ben de 13aralikta doğum yaptım , hamileyken hep kilosu öndeydi iri bebek dediler ama erken doğdu kızım. Şuan ben de hep emzirip hem mama veriyorum. Genetikde olabilir sen eşin iriyse. Bana doktor öyle demişti.

Mama vermemeyi denediğim çok zamanlar oldu. Açlıktan nasıl ağladığını görmeniz lazımdı. Mamayi verdim ve sakinleşti. Az önce beni emdi uyutmaya çalıştım 5 dakika sonra aclik uyanmasiyla uyandı. Nasıl azallttiniz mamayi
Emzirdikden sonra 60 veriyorsanız 30 verin tekrar uyandığında gene emzirin uyutun. Uyanık kaldığında bu da 60 ile 75 dk arasında tummytime yaptırın gezdirin evde kucaginizda . Ben 4. Aya kadar kucakta gezdirdim evde uyanık olduğunda anca oyle duruyordu. Yani her ağlaması açlık değil belki uyumak istemiyor . Gazi var belki kaka yapabiliyor mu her gün ? mama aralığını 3 saatte bire indirin. emzirmeyi daha sık her agladiginda yapın. Azaltarak mama bırakılıyor emzirme siklastiriliyor. Emzirme sonrası sağım yapabilirsiniz sütünüzü daha çok arttırmak için. Yani doyurmayin mamayla emzirinki cogalsin sütünüz bebeğinizin istediği kadar.
Mamayı ne ile veriyorsunuz biberonlami kaşık biberonlami ?

Back