• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 2,5 aylık bebeğim kabız 😞

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pembeseviyorsamdemek

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2016
29
18
88
34
Merhaba arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık 12 gündür kakasını yapmıyor😞 kulak çubuğuyla makatını uyardım fitil verdim yapmadı doktora götürdüm doktor bağırsak düzenleyici şurup verdi ama yine yapamadı evde lavman mı yapayım ne önerirsiniz😞

Baska doktora da git canim. Benim kizimin biri 16 gunde bir kaka yapiyodu. Digeri de dogdugundan beri 10gunde bir yapiyodu. Birkac ay sonra ikisi de kendiliginden duzeldi.
Çok rahatlattınız gerçekten çok teşekkür ederim sadece anne sütü alıyor kabız nasıl olur anlayamadım doktorda sağolsun baştan savdı ilk bebeğim bnde acemiyim uzun da zaman geçince endişelendim🙏

Çok rahatlattınız gerçekten çok teşekkür ederim sadece anne sütü alıyor kabız nasıl olur anlayamadım doktorda sağolsun baştan savdı ilk bebeğim bnde acemiyim uzun da zaman geçince endişelendim🙏
Sakın makatına sabun mabun koymayın yakar mahveder bebeği.tahriş eder acı çeker çocuk.ayrıca kulak çubuğuyla da uyarmayın.makatında çatlak oluşur.10 güne kadar yapmaması normal.anne sütü alan bebek kabız olmaZ asla.eğer hala yapmazsa bebekler gazlı kaka yaptıkları içim makatında çatlak olmuş olabilir.ondan tutuyor olabilir kakasını.doktora götürün makatına baksın

Eğer sadece anne sütü alıyorsa telaşlanacak bir şey yok. Büyükler bazen ellerine ekmek falan veriyor müsaade etmeyin. Dizleri bükük iken ayaklarından tutup karnına doğru hafif hafif ittirebirsiniz, karnına hafif masaj yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık 12 gündür kakasını yapmıyor😞 kulak çubuğuyla makatını uyardım fitil verdim yapmadı doktora götürdüm doktor bağırsak düzenleyici şurup verdi ama yine yapamadı evde lavman mı yapayım ne önerirsiniz😞
Alerjisi olabilir bebeginiz
Beslenme uzmani na gitmenizi tavsiye ederim
Süt ve süt ürünleri tükettiginiz için alerjisi olabilir bu da belirti olarak kabız olur bebekler
Anne sütü alsa bile

Sakın makatına sabun mabun koymayın yakar mahveder bebeği.tahriş eder acı çeker çocuk.ayrıca kulak çubuğuyla da uyarmayın.makatında çatlak oluşur.10 güne kadar yapmaması normal.anne sütü alan bebek kabız olmaZ asla.eğer hala yapmazsa bebekler gazlı kaka yaptıkları içim makatında çatlak olmuş olabilir.ondan tutuyor olabilir kakasını.doktora götürün makatına baksın
Yok o şekilde birşey sabun filan koymadım sadece zeytinyağı ile uyardım onuda doktor söylediği için doktora götürdüm hiç makatına bakmadı bile ilgilenmedi yarın inşallah tekrar başka bir hekime gidicem teşekkür ederim

Eğer sadece anne sütü alıyorsa telaşlanacak bir şey yok. Büyükler bazen ellerine ekmek falan veriyor müsaade etmeyin. Dizleri bükük iken ayaklarından tutup karnına doğru hafif hafif ittirebirsiniz, karnına hafif masaj yapabilirsiniz.
2,5 aylık daha o şekilde ekmek filan vermedi kimse eline sürekli yanındayım bebeğin anne sütü alıyor sadece masajda yapıyorum sürekli bir işe yaramadı

Alerjisi olabilir bebeginiz
Beslenme uzmani na gitmenizi tavsiye ederim
Süt ve süt ürünleri tükettiginiz için alerjisi olabilir bu da belirti olarak kabız olur bebekler
Anne sütü alsa bile
Hmm bunu hiç düşünmedim doğru olabilir yarın tekrar bir doktora gidicem bakalım inşallah düzelicek teşekkür ederim

Anne sütü alan çocukta sınır 10 gün diye biliyorum.
Bir yöntem duydum, uygulamadım ama araştırın isterseniz.
Pekmezi bayağı kaynatıp ağda kıvamına getirip, çok küçük toplar yapıp makata fitil gibi bir ya da duruma göre birkaç tane vermek.

Ama süre çok uzun geldi bana, tehlikeli olabilir.

Hmm bunu hiç düşünmedim doğru olabilir yarın tekrar bir doktora gidicem bakalım inşallah düzelicek teşekkür ederim
Benim bebegimde de inek sütü alerjisi vardi ve ishal olurdu sürekli
Alerji belirtileri arasinda hem ishal hem de kabiz olmak var maalesef
Isterseniz süt ve süt ürünleri.diyeti yapabilirsiniz 15 gün kadar böylelikle anlarsiniz alerjisi olup olmadigini

Anne sütü alan çocukta sınır 10 gün diye biliyorum.
Bir yöntem duydum, uygulamadım ama araştırın isterseniz.
Pekmezi bayağı kaynatıp ağda kıvamına getirip, çok küçük toplar yapıp makata fitil gibi bir ya da duruma göre birkaç tane vermek.

Ama süre çok uzun geldi bana, tehlikeli olabilir.
Uzun zaman oldu yapmaması benide endişelendiriyor ama bebeğimde herhangi bir huzursuzluk ağlama karında şişlik gibi belirtiler yok inşallah kötü birşey yoktur 😞

45 günlük bebeğim kabız oldu konusunu açmıştım gelir gelmez kk ya aklıma geldi

Anne sütünün değişimi ile birlikte bebeğin kakası da değişiyor maalesef sebep buymuş yani ilk bilinen sebep

Anne sütünün yağsız olması da sebep

Karnına tatlı badem yağı veya zeyntinyag ile masaj yapın ...

Tatlı badem yağını bazı doktorlar öneriyor bebeğe çay kaşığı ucu ile vermeyi siz yine de doktora danışın :))

Benim bebegimde de inek sütü alerjisi vardi ve ishal olurdu sürekli
Alerji belirtileri arasinda hem ishal hem de kabiz olmak var maalesef
Isterseniz süt ve süt ürünleri.diyeti yapabilirsiniz 15 gün kadar böylelikle anlarsiniz alerjisi olup olmadigini
Doğrudur Yapıcam birde o yönden deneyeyim bakalım değişiklik olacakmı

Uzun zaman oldu yapmaması benide endişelendiriyor ama bebeğimde herhangi bir huzursuzluk ağlama karında şişlik gibi belirtiler yok inşallah kötü birşey yoktur 😞
Küçük oğlum 8 gün yapmamıştı, o zaman doktoru 10 gün sınır, yapamazsa mecbur lavman diyordu.
Bilgim oradan.
Aynı zamanda bağırsak düğümlenmesi çocuklarda çok yaygın, onu da biliyorum.
Zeytiyağı içirdiniz mi hiç?
1 çay kaşığı yeter ve zararı olmaz.

Küçük oğlum 8 gün yapmamıştı, o zaman doktoru 10 gün sınır, yapamazsa mecbur lavman diyordu.
Bilgim oradan.
Aynı zamanda bağırsak düğümlenmesi çocuklarda çok yaygın, onu da biliyorum.
Zeytiyağı içirdiniz mi hiç?
1 çay kaşığı yeter ve zararı olmaz.
Lavman yapsaydı doktor en azından rahatlardı biraz zeytinyağı içirmedim çok küçük olunca vermekten çekiniyorum açıkçası

Back
X