Merhaba..
Benzerini yasadik.
Özellikle gece ve sabahları arka arkaya düşündüren öksürük ama gün içinde rahattı.
Ustteki arkadaşın dediği gibi geniz birikintisi sebebiyle de olabilir, çıkaramadığı balgam sebepli de olabilir.
Dediğiniz gibi drlar bu durumda ilac vermiyor. Burnunu fizyolojik serum ile sık sık temizleyin, açık tutun diyorlar. Burun tıkanıklığı uzun süreli devam ederse orta kulak iltihabı ya da ciğere inerek bronşite çevirebilir. Dikkat edilmesi gereken ilk şey burun açıklığı.
Benim rahatlatıcı doğal, bitkisel içerikli kullandiklarimdan bahsetmek istedim. Umarim yardımcı olurum.
1) Gün içinde 4 saatte bir burnunu temizliyorum. Geceleri bas ucuna yarim soğan kesip koyuyorum. Üzerine bir kaç karanfil batırarak. Odasında çarşafına tenine değmeyecek bir yere bir damla coldmix damlatiyorum. Bu rahat nefes alması için.
2) Hırıltısı olduğunda -bu beni çok korkutuyor
- göğsünü gece yatmadan önce zeytinyağı ile ovup üzerini kağıt havlu ile bir kat çevirip öyle uyutuyorum. Ayaklarının altına limon sürüp çorap giydiriyorum.
3) Pekmez ile tereyağını ocakta cok az ısıtıp ilik ilik bir tatlı kaşığı veriyorum. Bunu sabah aksam yapıyorum öksürük için iyi dedikleri için.
4) Bitkisel içerikli bir şurup var öksürük için. Adı prospan. Evde bulundurmak lazım bence. Öksürüğü hemen kesiyormuş.
Minikler sağlıktan ayrılmasın. Cok geçmiş olsun.