2.5 aylık bebeğim hasta

Kızım yeni dogdugunda drdan ates düsürücü yazmasını istemistim.
Yazmadı
Ne yapacagız ates olursa dedim gece falan?
Buraya geleceksiniz dedi.
Yenidoğanda evde hicbir müdahale yapmıyoruz dedi.
En yakın özele götürceksiniz yapacak bisey yok.
Evde müdahale minicik bebekte kalıcı etkiler bırakabilir Allah korusun.

Dr.osman gonulalin videolarini izlemenizi tavsiye ederim,ben hep ondan faydalandim cok iyi bir doktor ayrica burun temizligi videosu var ayrintili anlatiyor ve gosteriyor,gercekten duzenli ve dogru burun temizligi yapildigi zaman hic boyle durumlar yasanmaz..

2 gün önce gittik öksürük yoktu seruö fizyolojik verdi ama işe yaramadı maalesef
Bakın yazdığınız her şey çok anlamsız. Ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. İki gün önce gitmişsiniz doktorun çocuk doktoru olup olmadığı belli değil. Çocuk öksürüyor demek ki enfeksiyon var. O enfeksiyon ciğerlere inip çocuğu hastaneye yatacak hale getirene kadar bekleyecek misiniz? Yoksa o zaman da ne yapabilirim diye bize mi soracaksınız?

Merhaba..
Benzerini yasadik.
Özellikle gece ve sabahları arka arkaya düşündüren öksürük ama gün içinde rahattı.
Ustteki arkadaşın dediği gibi geniz birikintisi sebebiyle de olabilir, çıkaramadığı balgam sebepli de olabilir.

Dediğiniz gibi drlar bu durumda ilac vermiyor. Burnunu fizyolojik serum ile sık sık temizleyin, açık tutun diyorlar. Burun tıkanıklığı uzun süreli devam ederse orta kulak iltihabı ya da ciğere inerek bronşite çevirebilir. Dikkat edilmesi gereken ilk şey burun açıklığı.

Benim rahatlatıcı doğal, bitkisel içerikli kullandiklarimdan bahsetmek istedim. Umarim yardımcı olurum.

1) Gün içinde 4 saatte bir burnunu temizliyorum. Geceleri bas ucuna yarim soğan kesip koyuyorum. Üzerine bir kaç karanfil batırarak. Odasında çarşafına tenine değmeyecek bir yere bir damla coldmix damlatiyorum. Bu rahat nefes alması için.

2) Hırıltısı olduğunda -bu beni çok korkutuyor:KK43: - göğsünü gece yatmadan önce zeytinyağı ile ovup üzerini kağıt havlu ile bir kat çevirip öyle uyutuyorum. Ayaklarının altına limon sürüp çorap giydiriyorum.

3) Pekmez ile tereyağını ocakta cok az ısıtıp ilik ilik bir tatlı kaşığı veriyorum. Bunu sabah aksam yapıyorum öksürük için iyi dedikleri için.

4) Bitkisel içerikli bir şurup var öksürük için. Adı prospan. Evde bulundurmak lazım bence. Öksürüğü hemen kesiyormuş.

Minikler sağlıktan ayrılmasın. Cok geçmiş olsun.

Doktora götürün elbette ama bunun yanında bebeği rahatlatmak adına kendi doğal çözümlerimi paylaşmak istedim.

Bu arada pekmez vs ek gidaya geçtikten sonrasi için. Suan maalesef yapabilecekleriniz sinirli.
Acil şifalar dilerim.

Burnu mutlaka açmanız gerekir, burun içini yumuşatıp nefes ile cekilen aletlerden kullanin. Bebekler agizdan nefes alamadiklari icin beslerken dinlendirirek besleyin aksi halde tikanir nefessiz kalabilir.
Yastiga damlatilan mentollü damlaalrdan kullanabilirsiniz

Burnunu yikayin serum fizyolojiyle ama 2.5 aylık bebeğe evde cok yapılacak bişey yok, nerdesiniz yani hiç mi doktor yok, özel hastane yok,devletin acil yok , hafta sonu hastalanan bebekler doktora gitmiyor mu?

Burnu mutlaka açmanız gerekir, burun içini yumuşatıp nefes ile cekilen aletlerden kullanin. Bebekler agizdan nefes alamadiklari icin beslerken dinlendirirek besleyin aksi halde tikanir nefessiz kalabilir.
Yastiga damlatilan mentollü damlaalrdan kullanabilirsiniz
Burcu sürekli açıyorum ama gece kötü oluyor :KK43: şimdi birde öksürük eklendi

Çocuğu çocuk doktoruna götürmeniz lazım. Acilde pratisyen Dr bakar. Buruna damla şeklinde olan serumfizyolojik sıkıp sonra emzirin. Öksürük geri akıntı nedeniyle olabilir. Kusarak yada kaka ile balgamı atması gerekir. Bebeğiniz çok küçük mutlaka çocuk doktoru görsün lütfen

Burcu sürekli açıyorum ama gece kötü oluyor :KK43: şimdi birde öksürük eklendi
Öksürük için, ayağın altına sarımsakli yağ sürün. Mümkünse organik sarımsagi (organik yoksa çin sarımsağı olmamasina dikkat edin.) iyice ezin. Üzerine hakiki zeytinyağı koyun. Ne kadar beklerse o kadar iyi ama yarım saat sonra sadece yağ kısmından ayak altına sürüp çorap giydirin. Hem ateş hem öksürük için. Ama arada kontrol edin ve çok uzun tutmayın sarımsak tahriş etmesin. Gece yatarken daha etkili olur.
Yine öksürük için göğse sabun, ve sujok yöntemi var, özelden görsel atacağım

Eklentiler

• IMG_20210731_122557.jpg
    IMG_20210731_122557.jpg
    127,5 KB · Görüntüleme: 115
  • IMG_20210731_122529.jpg
    IMG_20210731_122529.jpg
    53,3 KB · Görüntüleme: 97
Büyük bir devlet hastanesi varsa acilden gidip çocuk doktoru sorun. Özele ekonomik sebeplerden gidemediğinizi varsayarak söylüyorum bunu.
1 hafta olmuş geleli, çocuk ne zaman hastalandı bilmiyorum ama 2 gün önce daha iyiymiş, şimdi daha kötü. Başka bir hastalığı da olabilir, 2,5 aylık bebek o daha, Pazartesi’yi bekleyecek kadar rahat olmayın!

Geçmiş olsun.
Bebeğiniz daha büyük olsa bir tık daha rahat olabilirsiniz.
Ama çok küçük.
40i daha yeni çıkmış.
Bir şekilde çocuk de u görsün.
Evde burun açıp emzirirsiniz ancak ama yeterli olmayabilir.

X