• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2.5 Aylık Bebeğim Hakkinda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sendemibrutus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
2.108
1.900
333
İstanbul
Kızlar merhaba,
Umarım doğru yere açmışımdır konuyu.Kizlar 2.5 aylik bebegim var rahat gündüz uykusu fena değil. Son birkaç gündür gece 00.00 gibi yatıp bazen 6.00 gibi yahut 08.00 gibi kalkıyor.Sizce normal mi? Gece deliksiz uyuyor.1 hafta önce gece en az 1 kez kalkardı.Uykusu mu oturuyor dersiniz. Ben ac kalır diye düşünüyorum ama açıksa uyanır diyorum.

6 saat aclik kucuk bebek icin cok uzun bi sure.o uyanmasa da siz en gec 3-4 saate alarm kurup kalkip emzirin mutlaka.aciktigi halde uyanamayabiliyor bebekler kan sekerleri dustugu icin.

Kızlar merhaba,
Umarım doğru yere açmışımdır konuyu.Kizlar 2.5 aylik bebegim var rahat gündüz uykusu fena değil. Son birkaç gündür gece 00.00 gibi yatıp bazen 6.00 gibi yahut 08.00 gibi kalkıyor.Sizce normal mi? Gece deliksiz uyuyor.1 hafta önce gece en az 1 kez kalkardı.Uykusu mu oturuyor dersiniz. Ben ac kalır diye düşünüyorum ama açıksa uyanır diyorum.

Benim oğlum 3 aylık akşam 9 9 buçuk gibi yatar bazen gece 4 de bazen sabah 6 da uyanır. Bu düzen 40 çıktığından beri böyle oldu. Mamayla besleniyor. Doktorumuza sordum ben gece kalkıp mama vereyim mi diye sarılık riskini atlattı artık düzeni oturuyor o acıkınca uyanır kilo alımı iyi bi sorun yok dedi.

Kızlar merhaba,
Çok uzun bir süreçmiş ben 4 saatte bir emziriyorum.Benimki de uykudan kalkmıyor baya uykucu oldu ama açlığı ne bilsin uykuda korkuyorum sağlığını etkiler diye.

Kızlar merhaba,
Benim doktorum 1 aydan sonra bebek gece uyuyorsa uyandırma demişti demekki gün içinde aldığı süt yeterli geliyorki sabaha kadar uyuyor demişti.Gerçi benimki en fazla 4 saat uyuyor sonra emmek istiyor ama 6 saat uyanmadan uyumuşluğuda var kilo alımı da gayet iyi ama siz yine de bi doktorunuza sorun içiniz rahat etsin

Bence uyandırma çünkü diş çıkarınca bu uyku düzeni zaten değişecek. Uyku da büyümesi için en az süt kadar gerekli.

Kızlar merhaba,
uyandirmayin derim.besin kadar uyku da onemli buyumesi icin.kendi kendine uyku duzeni kuruyor olabilir.bazi bebekler gece beslenmesini kendileri kesiyorlar.uyku duzenleri degisecek zaten.kilosunda bir sorun yoksa duzenini bozmayin.

Benim iki kızımda 1 aydan itibaren gece deliksiz uyurlardı, doktorumuzun kaldır emzir demesine rağmen ben hiç uyandırmadım.Çünkü annenin uykusunu alması da önemli.Uyandırma uyusundan o iyice acıkınca kendi uyanır zaten.Kendi elinizle bebeğinizin uyku düzenini bozmayın.

Benim oğlumda doğduğundan 6. Ayına kadar uyku düzeni güzeldi akşam 12 gibi yatıp sabah ezanına kadar uyurdu ezanda kalkıp emer bidaha uyurdu kilosuda iyiydi ama nezaman diş çıkarmaya başladı ilallah ettirdi bizi :) karnı acıksa kalkar merak etme bırak uyusun sende uyu diş çıkarmaya başlayınca özlersin bu günleri :))

Kilosu ıyıyse bencede uyandırmayan
Kızımda 3 aylık anne sütü alıyor sadece akşam 8 gıbı iyice emip uyur ben 11 günü yatıyorum yatmadan alıp bır daha emziriyorum sonra 4 ila 6 aradı uyanır bir daha emziririm altını değiştiririm yıne uyur gündüzleri iyi uyumuyor bizimki gece iyi

Back
X