2-3 yaş sendromu bilenler

Birinsann

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2021
1.473
774
73
Kızlar bı kızımvar 2bucuk yasinda ama doğdu doğalı sürekli huzursuz ağlama ve uykusuzluk problemi vardı ama bu yaş oldu olalı sürekli herşeye bagirarak agliyo ya saatlerce sürüyor ne yaptikysak duzeltemedik hatta sahada kötüye giduyo gece kalkıp dışarı gitmek için saatlerce agliyo ne yapmam laizm

2.5 yaş sendromu atlattık..Saatlerce dısarda dolasmamıza ragmen apartman gırısınde krıze gırıyordu eve gırmemek ıcın...Güzelce anlattık falan fistan ama tabi ki o çılgın aglaması bıtmıyorduSonuç kucaklayıp soktuk her defasında hemde ...

Siz de güzelce anlatın hala devam ediyorsa sakinleşmesi için bırakın..Ağlamak onun ikna gücü,konuşma şekli çünkü..Bakıyor zaman geçtikçe bu düzen böyle kendiliğinden kesiyor..Yani bu durum için ağlamanın fayda etmediğini biraz uzun zaman sonra anlıyor

Sadece aman sussun dur yapayım demeyeceksiniz işte o zaman herşey başa sarıyor...Yüzüme vurmalar vs.bunlara da ufff canım çok acıdı ufff diye tepki verdim hep..Anlamıyor gibi davranıyorlar ama anlıyorlar..Şuan 3 yaşında ve yanlışlıkla kolu vursa gelip öpüyor..Sabırlar diliyorum

Ya bu çok agliyo ben hiç karismiyorum sonra böyle Kendi kendime konuşunca gelip opuyo ama sürekli böyle agliyo bide hep istediğim olsun diyo ya geceleri hiç uyumuyo

Ya bu çok agliyo ben hiç karismiyorum sonra böyle Kendi kendime konuşunca gelip opuyo ama sürekli böyle agliyo bide hep istediğim olsun diyo ya geceleri hiç uyumuyo
Diş sıkıntısı mı var acaba ? Bu da hırçınlık yapıyor çünkü..Pişik varsa dahi hırçınlığa sebep oluyor..Onun dışında olmadı bir uzmana hem genel kontrol amaçlı götürün..Tiroitlerine falan baksın..Bazı değerler düşüp ya da çıkıncada böyle hırçınlık,yemede içmede farklılık vs.olabiliyormuş çünkü..Hem genel bir kontrol olmuş olur sizin içinizde rahatlar..

Valla sürekli doktordayiz hiçbise yok sadece bı alerjisi var neye olduğunu bilmiuorum test yapilcak ama zaten doktor alerji böyle davrandirmaz diyo ama ilk dogdundan beri böyle ya

Oğlum 2019 Aralık doğumlu tükendim resmen yaaa bugün mesela sabrım sınandı. Şuan vicdanım sızlıyor

En önemli nokta kararlılık. Ağlamasın diye asla bir şey yapmamalısınız bir kere yaptıysanız nerede pes edeceğinizi bilemediğinden dozu arttırarak devam ediyor. En güzeli krize dönüşmesi muhtemel noktalarda ona çaktırmadan durumu kabullenip o da tuturmadan SİZ de istediğiniz için ve durum uygun olduğu oluyormuş gibi olmasına döndürmelisiniz olayı. Olmayacak gibiyse de asla sizi ikna edememeli. Kararlı olursanız eğer tutturma olayını aşarsınız. Bahsettğim şey aşırı katı olmak değil. Tutarsız olmamak.

Oğlum 2019 Aralık doğumlu tükendim resmen yaaa bugün mesela sabrım sınandı. Şuan vicdanım sızlıyor
2019 Aralık 22 sen bana sor bide ya bugün odaya kitledim biliyomsn daha hiç yapmamıştım ya çok kötüyüm ya odaya koydum kapıda bekledim anne lütfen susucam dedi çıkardım bu başladı bağırmaya baja vurmaya

Gece uyku olayı nasıl ?

Evet bu aşırı doğru bir yorum . Ben çocuk psikiyatrine gittim sırf bu olayı danışmak için . Bana dediği şey şu o keşif döneminde şuan . Hayati vs bir tehlikesi çoksa bırak keşif yapsın kazanamayacağın savaşlara girme dedi . Önceden evi süpürürken elimden zorla almaya çalışırdı vermezsem saatlerce tepine tepine yerde ağlardı kafam kazan olurdu . Şimdi istiyorsa anında tuturup gerginlik çıkmadan veriyorum

Valla sürekli doktordayiz hiçbise yok sadece bı alerjisi var neye olduğunu bilmiuorum test yapilcak ama zaten doktor alerji böyle davrandirmaz diyo ama ilk dogdundan beri böyle ya
Değerlerinde sıkıntı yoksa Allah'a şükür başka da sadece size sabır düşüyor..Oyalanacak bişiler bulmak lazım..Yazları kovasına su doldurup ya da küçük havuzuna doldurup arabalarını içine atıyordum uzun süre oynuyordu..Krizlere gırınce sakinleştirmeye çalışıyorum sarılıyorum falan ama haddi aşınca tepkisiz bekliyorum ev içinde..Ama dışarda ki 2.5 yasındayken dediğim gibi saatlerce yalvarmıyordum valla kaldırıp omzuma bağırıyordu çağırıyordu ama eve giriyorduk...Ama dediğim gibi geçecek yani siz bile anlayamıcaksınız aaa bu artık hırcınlaşmıyor hayırdır diceksiniz ...

Ayakta sallıyorum bütün gece kendi ayağımda bende arkaya yaşlanıyorum bide bazen geceleri kalkıp dışarıyı parkı filan isteyip saatlerce agliyo
Bence bu normal değil . Gece düzenli uyuşmadığı zaman o gergin hali tüm güne yansıyor kendi çocuğumda biliyorum bunu. Eğer gece uyandıysa ağladıysa ben sabah kalktığımda çok yorgun bitkin oluyorum Oda bin kat sinirli gergin . Bence b12 sinebakılmadı doktor kan aldı mın

Ayy inşallah öyle olur

Bakıldı cnm hepsi normal

Merhaba oğlum 23 aylık mayıs 20 de yaşına girecek ama bu sendrom belirtileri yaklaşık 2 aydır var yavaş yavaş geliyodu ama sanırım bu hafta benimde katkım ve etkimle tam manasıyla geldi. Şimdi şöyle oğlumu emzirmeye devam ediyodum ancak bu hafta ilaç kullanmaya başladım antibiyotikler ağrı kesiciler vs doktor 10 saat bekle sonra sütünü sağ emzir desede etrafdakilerin yaşı geldi zaten keseceksin ilaçlar sütüne geçer şöyle olur böyle olur söylemlerine kayıtsız kalamadım e tabi birde oğlumun 10 saat memesizliğe tahammül etmeyeceğini de hesaba katarsak emzirmeyi sonlandırdım ilk üç gün herşey yolundaydı meme istemedi ama şu son iki gündür isteği meme ancak bahaneleri çok farklı şeyler üzerinden yürüterek ağlama krizlerine girmeye başladı dediğim gibi iki aydır zaten bunlar ufak ufak vardı ama şuan güçlendi. Dikkatini her seferinde farklı şeylere yönlendirmeye çalışsamda o yine istediği yöndekilere diretiyor direttiğine olumlu tepki versem dahi ağlamasına itirazına devam ediyor.Dün parka götürdüm o patktan nasıl döndüğümü asfalt dile gelse de söylese keşke kendini yerden yere atmalar vurmalar bağırmalar herkesin gözü üstümüzde eve gelip girdik 15 dakika boyunca ağlamaya yine devam etti tepki göatermedim bıraktım kendi haline sendromda neler yapılabilire baktımda sakin olun sessiz kalın vs. Şeyler okumuştum denileni yaptım ağlamasına müsaade ettim bu kezde komşuların art arta telefonlarına maruz kaldım neden ağlıyor ne oldu GörmeyEne ve bilmeyene izah etmekten daha zor bişey varsa o da zan altında kalmak bence yada bilmiyorum belki de böyle hisseden bitek benim. Her neyse arkaddaşlar sendromu memeyle tetiklemiş olabilir miyim ne yapmalıyım ne olur yardım edin kendini parçalarcasına ağlamasına dayanamıyorum ve kendimi suçluyorum bi çözüm var mı ne kadar sürer ne yapmalıyım?

Sendrom size yine geç gelmiş bence benim oğlum 18 aylıkken başlamıştı bu halleri .o zaman emiyordu mesela . 21.ayda bıraktım emzirmeyi belki sizde tetikledi ama tetiklese ne olacak ki netice de emecek hali yoktu bırakacaktınız. Bu sendrom öyle hemen gitmiyor sadece onunla yaşamayı öğreniyorsunuz . Oğlum 28 aylık dibine kadar yaşıyoruz daha 15 gün önce komşu aşağı indi neden sürekli herşeye ağlıyor diye . Yapacak bir şey yok netice de üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…