Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yapamazlar bunu.Benim oğlum çalışarak ,uğraşarak Anadolu lisesine gidiyor.Düz liseyle aynı olmamalı.Son durumları bilmiyorum.Halkın tepkisi olur bu duruma .
Şimdi "değişen bir yok" diyorsunuz ama biraz önce yapamazlar, aynı olmamalı dediniz. Ben anlayamadım ne demek istediğinizi.3 yıl önce benim oğlanın okuduğu okulda düz liseydi.Okula başlamadan önce değişti.O liseye girmek için çok uğraşanlar oldu.Bu sene de dahil olmak üzere.Ama puan durumu yüzünden alınmadılar.Değişen bir şey yok bana göre.Sadece düz lise kalmadı gibi.Ya Anadolu,ya meslek,ya İHL.
Anlatamadım sanırım,haklısınız.Demek istediğim düz lise ortadan kalktı demek ki.Yerine Anadolu olmuştur.Yoksa düz liseyle aynı kategoride değil.Yine puanı yetemeyen giremiyor.Şimdi "değişen bir yok" diyorsunuz ama biraz önce yapamazlar, aynı olmamalı dediniz. Ben anlayamadım ne demek istediğinizi.
İzmir Fenİhl neyinize yetmiyor be gözü doymazlar.
Çocuğu teog döneminde olanlara minik bir tavsiye vereyim. Eğer gücünüz özel okula yetiyorsa havacılık liselerini gözden geçirin. Çok azlar, yatılılar, puanları da biraz yüksek ama gelecekleri sağlam. Aklınızda bulunsun.
İzmir Fen
İzmir'de yaşıyorsanız zaten ne gerek var İstanbul'lara gitmesine. İzmir fen Türkiye'nin en başarılı fen liselerinden biri. Hem akademik hem sosyal olarak çok iyi bir okul. İlk teog Nasıl geçti?İzmir Fen
İzmir' de yaşamıyorum maalesef..İzmir'de yaşıyorsanız zaten ne gerek var İstanbul'lara gitmesine. İzmir fen Türkiye'nin en başarılı fen liselerinden biri. Hem akademik hem sosyal olarak çok iyi bir okul. İlk teog Nasıl geçti?
İlk sınav geçtiğimiz yıllara göre zordu ama. Bunu iyi yaptıysa ikinci de iyi geçer inşallah. Zor teog annesi olmak, bizde geçen yıl atlattık o stresi. Allah kolaylık versin size.umarım gönlünüzden geçtiği gibi olur herşey.İzmir' de yaşamıyorum maalesef..
Okulun çok iyi olduğu konusunda şüphem yok zaten.İlk sınavımız gayet iyi geldi o yüzden hedefi büyük .
Ama ikinci sınav nasıl geçer bakıcaz malum konular bir hayli fazla.
Amin inşallah :)İlk sınav geçtiğimiz yıllara göre zordu ama. Bunu iyi yaptıysa ikinci de iyi geçer inşallah. Zor teog annesi olmak, bizde geçen yıl atlattık o stresi. Allah kolaylık versin size.umarım gönlünüzden geçtiği gibi olur herşey.
Aynı durumdayızŞu bir ay bir an önce geçip gitsin diye bekliyorumAmin inşallah :)
Birde ergenlik streside eklenince gerilim filminin içindeymişcesine yaşıyoruz :))
Kolay gelsin bize o zaman:)Aynı durumdayızŞu bir ay bir an önce geçip gitsin diye bekliyorum
İhl neyinize yetmiyor be gözü doymazlar.
Çocuğu teog döneminde olanlara minik bir tavsiye vereyim. Eğer gücünüz özel okula yetiyorsa havacılık liselerini gözden geçirin. Çok azlar, yatılılar, puanları da biraz yüksek ama gelecekleri sağlam. Aklınızda bulunsun.
Uçak bakım bölümünü araştırmıştım. oğlum liseye gitmeden önce.Fazla önerilmiyordu.İşinin pis oluşundan,çalışma şartlarından,maaşının azlığından bahsediliyordu.Bilmiyorum ne derece doğru.Kesinlikle seph. Ayrica havacilik olmasa da ucak teknisyenligi bakim onarim bolumu var.Turkiyede sadece 3 yerde diye biliyorum.Ekisehir,Aydin,Istanbul.Havacilik kadar yuksek puan istemiyor hatta ortalama bir puan yetiyor ama lisede yogun bir ingilizce kurs takviyesiyle gelecegi garanti,maasi iyi mesleklerin basinda.
Kesinlikle seph. Ayrica havacilik olmasa da ucak teknisyenligi bakim onarim bolumu var.Turkiyede sadece 3 yerde diye biliyorum.Ekisehir,Aydin,Istanbul.Havacilik kadar yuksek puan istemiyor hatta ortalama bir puan yetiyor ama lisede yogun bir ingilizce kurs takviyesiyle gelecegi garanti,maasi iyi mesleklerin basinda.
Bak bunu bilmiyordum, şimdi baktım üstten azıcık. Burdan çıkışlıların uçak mühendisi olma şansı da varmış. Şahane bence. Çocuğum olsa şu an yönlendireceğim tek meslek liseleri bunlar sanırım. Bir öğrencimi havacılık lisesine soktum geçen sene, ince ince işledim çocuğa. Bu sene birini daha sokmayı planlıyorum. Şu uçak teknisyenliği iyice bir araştırayım da aydına yollayalım bizim oğlanı.
Uçak bakım bölümünü araştırmıştım. oğlum liseye gitmeden önce.Fazla önerilmiyordu.İşinin pis oluşundan,çalışma şartlarından,maaşının azlığından bahsediliyordu.Bilmiyorum ne derece doğru.
Bak bunu bilmiyordum, şimdi baktım üstten azıcık. Burdan çıkışlıların uçak mühendisi olma şansı da varmış. Şahane bence. Çocuğum olsa şu an yönlendireceğim tek meslek liseleri bunlar sanırım. Bir öğrencimi havacılık lisesine soktum geçen sene, ince ince işledim çocuğa. Bu sene birini daha sokmayı planlıyorum. Şu uçak teknisyenliği iyice bir araştırayım da aydına yollayalım bizim oğlanı.
Biz gecen yil bir akrabanin oglunu gonderdik ama cok cok istekliydi.Niraz mekanige merakli olmali ya da yonlendirilmeli...Valla saglam bir ingilizceyle ki en buyuk aranilan sart bu maaslari da gunumuz standartlarinda gayet iyi diye arastirdik.Tabi bu biraz goreceli bir kavram.Aldigin puan,girdigin& mezun oldugun lise ,ordan alacgin puan dogrultusunda alternatif boyle garanti ve maasi olabilecek baska bir is kolu yoksa bence gayet iyi.
Ondan dedim ya ingilizce ve puan ortalamasi onemli lise surecinde.Biraz ustunde durulursa cocugun,alip basini yurur gider mesleginde saglam sekilde ve ortalama basarida olan erkek cocuklari icin yerinde bir tercih diye dusunuyorum.
tüm liselerin başına anadolu lisesi geldi. benim olduğum bölgede nüfus fazla anadolu lisesi az olduğu için iyi öğrenciler anadolu lisesine gidiyo orta şekerler imam hatip veya maslek lisesi. düz lise diye bişi yok. meslek liselerine gidenlerin aklı başına sonradan gelse bile üniyi kazanmaları çok düşük oluyoEskiden düz liseler vardı okul puanı ile direkt geçiş yapılabilen. Şimdi kalkti mi onlar Teog sonucu mu gerekiyor illa?
aynen öyle mecburen imam haipe giden çok öğrencim olduÖyle deme name
Anadolu lisesini kazanamayan İmam hatip e gidebilir yani. Yeterinden fazla İmam hatip lisemiz var, onu beğenmiyosada açık lisede okuyacak.