Şöyle anlatayım;çocuk 4.sınıftan 5.sınıfa geçtiğinde direk ortaokul öğrencisi oluyor ve branş dersleri almaya başlıyor.Bilmediğim için soruyorum 4 4 4 sisteminin eski sistemden farkı ne neden okula devam etmiyor bu çocuklar?
Eskiden düz liseler vardı okul puanı ile direkt geçiş yapılabilen. Şimdi kalkti mi onlar Teog sonucu mu gerekiyor illa?Şöyle anlatayım;çocuk 4.sınıftan 5.sınıfa geçtiğinde direk ortaokul öğrencisi oluyor ve branş dersleri almaya başlıyor.
Aslında sistemde pek bişey yok asıl mesele teog sınavı.Yani eskisi gibi adresim şu liseyi tutuyor oraya gideyim diye birşey yok.Sınavda aldığın puan, sıralama herşey önemli.Şimdiki müfredatta bu eksikliği tamamlamıyor.Maddi imkanı olan takviye ile ilerliyor.Maddi imkanı olmayanda tıpkı bu haberdeki gibi kaderine boyun eğiyor.
Aynen öyle olduEskiden düz liseler vardı okul puanı ile direkt geçiş yapılabilen. Şimdi kalkti mi onlar Teog sonucu mu gerekiyor illa?
Kötü olmuş gerçekten. Çocuk açıkta kalmış oluyor boş yere.Aynen öyle oldu
Öyle deme nameAynen öyle oldu
Ben onu unutmuşumÖyle deme name
Anadolu lisesini kazanamayan İmam hatip e gidebilir yani.Yeterinden fazla İmam hatip lisemiz var, onu beğenmiyosada açık lisede okuyacak.
Çıtlat çıtlat, gaza gelmesinde de etkili olacaktırBen onu unutmuşum
Benim kıza bi çıtlatayım
Meslek liseleri ayrı,imam hatip liseleri ayrı.Puanı tutmayan ya meslek lisesine ,ya imam hatip lisesine gidiyor.Okulu,bölümü bahane ediyor bazıları okulu bırakıyor.Kiminde de malesef madem başarısız,hiç okumasın,işte çalışsın mantığı var.Peki meslek lisesi mi imamhatip mi olacak kısmı nasıl oluyor? Eskiden düz meslek liseleri de vardı onlara noldu?
Tercih yapmıyor mu aileler? Çorba olmuş ortalık haberim yok.
Açıkcası meslek liseleri ile ilgili bir bilgim yok.Ama bu sınav bütün liseleri kapsıyor.Yani iyi bir puan alıp iyi bir liseye yerleşemeyen çocuk son umut meslek lisesi tercih ediyor.Peki meslek lisesi mi imamhatip mi olacak kısmı nasıl oluyor? Eskiden düz meslek liseleri de vardı onlara noldu?
Tercih yapmıyor mu aileler? Çorba olmuş ortalık haberim yok.
Yine de akademik anlamda çok başarılı olmayan çocuğu imamhatip yerine meslek lisesine göndermek daha mantikli. Seçim şansı yoksa gerçekten saçmalık bu sistem.Açıkcası meslek liseleri ile ilgili bir bilgim yok.Ama bu sınav bütün liseleri kapsıyor.Yani iyi bir puan alıp iyi bir liseye yerleşemeyen çocuk son umut meslek lisesi tercih ediyor.
Ayrıca yaşadiğım yerde mantar gibi meslek eğitimi veren kolejler açıldı.
O seçimi kimin yaptığı takıldı benim kafama. Eskiden iyiydi kim nereyi istiyorsa gidiyordu.Meslek liseleri ayrı,imam hatip liseleri ayrı.Puanı tutmayan ya meslek lisesine ,ya imam hatip lisesine gidiyor.Okulu,bölümü bahane ediyor bazıları okulu bırakıyor.Kiminde de malesef madem başarısız,hiç okumasın,işte çalışsın mantığı var.
Zaten amaç bu "seçim şansı" olmasın..Yine de akademik anlamda çok başarılı olmayan çocuğu imamhatip yerine meslek lisesine göndermek daha mantikli. Seçim şansı yoksa gerçekten saçmalık bu sistem.
O seçimi kimin yaptığı takıldı benim kafama. Eskiden iyiydi kim nereyi istiyorsa gidiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?