Mete Gazoz 19 yaşında milli bir sporcu. hem de işini dünya standartlarında yapan nadir Türk sporculardan. Okçuluk konusunda gelişmek için birçok farklı alanda özel dersler alarak iş ahlakını küçük yaşlarda kazanmış birisi. Bunun meyvelerini de toplamaya devam ediyor ve Dünya Kupası 4. ayak yarışlarında klasik yay kategorisinde altın madalyayı kazandı.
Aile desteği ve azim
Mete Gazoz, ailesinin de desteğiyle omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Okçulukta koordinasyon sağlamak amacıyla basketbol da oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene de resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu alan ve iki sene piyano çalan Gazoz, sanatın ve sporun çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.
Yani okçuluktaki hedeflerine ulaşmak için küçük yaşlardan beri hem kendisinin hem de ailesinin idealist yaklaşımıyla en iyisini yapmaya çalıştı.
İspanya'da da altın madalyayı kazanmıştı
Mete Gazoz, 2018 yılındaki bir diğer altın madalyasını ise
İspanya'nın
Tarragona kentinde yapılan
2018 Akdeniz Oyunları'nda kazanmış ve ülkemizi gururlandırmıştı. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen şimdiden birçok altın, gümüş ve bronz madalya elde eden Mete, ileride daha da büyük başarılar kazanacağının sinyallerini veriyor.
Daha çok ilgi görmeli
Kabul edelim okçuluk ya da futbol ve basketbol haricindeki diğer spor dalları, maalesef çok ilgi görmüyor. Fakat futbol ve basketbolda da dünya çapında çıkardığımız sporcu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
Durum böyleyken spor dalı konusunda seçicilik yapma lüksümüz var mı? İster futbol, ister okçuluk, ister basketbol, ister eskrim, hangi alanda başarılı sporcu yetiştiriyorsak, onların arkasında olmamız gerekiyor. Hak ettikleri değeri vermediğimiz sürece onları küstürebiliriz.
Yalnızca spor ve sporcular değil; yaptığı işte dünya çapında başarılı olan kaç kişi tanıyoruz?
http://www.milliyet.com.tr/19-yasinda-bir-dunya-sampiyonu--mete-gazoz-molatik-8769/