• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 yaşında bir Dünya Şampiyonu: Mete Gazoz

METANOL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2015
1.391
2.013
133
46
Mete Gazoz 19 yaşında milli bir sporcu. hem de işini dünya standartlarında yapan nadir Türk sporculardan. Okçuluk konusunda gelişmek için birçok farklı alanda özel dersler alarak iş ahlakını küçük yaşlarda kazanmış birisi. Bunun meyvelerini de toplamaya devam ediyor ve Dünya Kupası 4. ayak yarışlarında klasik yay kategorisinde altın madalyayı kazandı.

Aile desteği ve azim
fft373_mf30247671.Jpeg

Mete Gazoz, ailesinin de desteğiyle omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna gitti. Okçulukta koordinasyon sağlamak amacıyla basketbol da oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene de resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu alan ve iki sene piyano çalan Gazoz, sanatın ve sporun çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.

Yani okçuluktaki hedeflerine ulaşmak için küçük yaşlardan beri hem kendisinin hem de ailesinin idealist yaklaşımıyla en iyisini yapmaya çalıştı.

İspanya'da da altın madalyayı kazanmıştı
fft373_mf30247672.Jpeg

Mete Gazoz, 2018 yılındaki bir diğer altın madalyasını ise İspanya'nın Tarragona kentinde yapılan 2018 Akdeniz Oyunları'nda kazanmış ve ülkemizi gururlandırmıştı. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen şimdiden birçok altın, gümüş ve bronz madalya elde eden Mete, ileride daha da büyük başarılar kazanacağının sinyallerini veriyor.

Daha çok ilgi görmeli

Kabul edelim okçuluk ya da futbol ve basketbol haricindeki diğer spor dalları, maalesef çok ilgi görmüyor. Fakat futbol ve basketbolda da dünya çapında çıkardığımız sporcu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Durum böyleyken spor dalı konusunda seçicilik yapma lüksümüz var mı? İster futbol, ister okçuluk, ister basketbol, ister eskrim, hangi alanda başarılı sporcu yetiştiriyorsak, onların arkasında olmamız gerekiyor. Hak ettikleri değeri vermediğimiz sürece onları küstürebiliriz.

Yalnızca spor ve sporcular değil; yaptığı işte dünya çapında başarılı olan kaç kişi tanıyoruz?

http://www.milliyet.com.tr/19-yasinda-bir-dunya-sampiyonu--mete-gazoz-molatik-8769/

Son düzenleyen: Moderatör:
İster futbol, ister okçuluk, ister basketbol, ister eskrim, hangi alanda başarılı sporcu yetiştiriyorsak, onların arkasında olmamız gerekiyor. Hak ettikleri değeri vermediğimiz sürece onları küstürebiliriz.

Yalnızca spor ve sporcular değil; yaptığı işte dünya çapında başarılı olan kaç kişi tanıyoruz
....İşte esas mesele bu zaten arkasında durmak taktir etmek....
Aferin oğlum gurur duyduk:)

Genç arkadaşımızı tebrik ve takdir ediyorum. İnşallah başarısı daim olur.
Okçulukta başarıya ulaşmak için gerekli olan el ve göz koordinasyonlarını elde etmek için yüzme, resim ve piyano dersleri almasını ayrı bir takdir ettim. Başarı için ne gerekiyorsa yapmış, şansa bırakmamış..

METANOL METANOL ,
haber İçerikli konuları açarken sadece kaynak linkini paylaşmayalım, haberi olduğu gibi paylaşım altına linkini ekleyelim Hoppa

Genç evladımı tebrik ediyorum, umarım adını dünyaca tanınmış sporcular arasına yazdırmayı başarır, ayrıca dilerim ülkemizde spor denince sadece futbol, basketbol gibi spor dalları öne çıkarılmaya devam etmez, Avrupa ve dünya şampiyonluklarında tenis, buz pateni, buz hokeyi, hentbol, su topu ki maalesef şu sıralar su topu Avrupa şampiyonalarında kötü skorlarımız var, bu gibi spor dallarında da iyi sporcular yetiştirmemiz gerekiyor, gençler birkaç spor dalına mahkum edilmesin.

METANOL METANOL ,
haber İçerikli konuları açarken sadece kaynak linkini paylaşmayalım, haberi olduğu gibi paylaşım altına linkini ekleyelim Hoppa

Genç evladımı tebrik ediyorum, umarım adını dünyaca tanınmış sporcular arasına yazdırmayı başarır, ayrıca dilerim ülkemizde spor denince sadece futbol, basketbol gibi spor dalları öne çıkarılmaya devam etmez, Avrupa ve dünya şampiyonluklarında tenis, buz pateni, buz hokeyi, hentbol, su topu ki maalesef şu sıralar su topu Avrupa şampiyonalarında kötü skorlarımız var, bu gibi spor dallarında da iyi sporcular yetiştirmemiz gerekiyor, gençler birkaç spor dalına mahkum edilmesin.
Teşekkür ederim düzenleme yaptığınız için temennilerinize aynen katılıyorum

Başarılarını ileri taşır inşallah.
Gurur verici böyle güzel haberlerede ihtiyacımız var.

Back