uyarmanın nesi yanlış ben de onu anlamadım... şu an herkes genç bir kıza yardım ediyor... bence herkesin farklı görüşünü görmesinde de fayda var... biz bu toplumda yaşıyoruz ; ve bu toplumun belli değerleri var... ben evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim ; isteyen istediğini yapar elbet ... ama içinde yaşadığı topluma göre de başına gelecek sonuçlara katlanır... ve bu sonuçları önceden görebilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz diye düşünüyorum...
en önemlisi konuyu açan arkadaşın cinsellikle ilgili çok fazla bilgisi olduğunu düşünmüyorum... gerginlikten reglinin gecikebileceğini bizim söylememizle öğreniyor... bir bayan olarak önce kendi vücudunu tanımak gerek diye düşünüyorum...
eğer birşeyler paylaşılacaksa ; nelerle karşılaşabileceğini bilmesi gerek...
hamileliği bir kenara bırakıyorum ; pek sanmıyorum çünkü...
cinsel yolla bulaşan bir sürü hastalık var... erkek arkadaşının da bundan haberi olmayabilir... benim bir arkadaşımın başına gelmişti... erkek arkadaşından hastalık bulaşmıştı... arkadaşım 27 yaşındaydı ; maddi imkanı vardı ve olması gereken tedaviyi gördü...ve neyse ki tedaviside mümkündü...
senin başına böyle bir şey gelse nasıl tedavi olmayı düşünüyorsun ?
açıkçası benim sağlığım ; cinsellikten aldığım zevkten çok daha önemlidir...
biraz araştırmanızı ; bilgi sahibi olmanızı ve birşeyler paylaşmadan partnerinizin de bu konuda bilinçli olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyorum ...
bunun ahkam kesmekle ; gençliğimi unutmakla ya da akıl verme derdinle olmakla alakası yok...
ben de diğer arkadaşlarım gibi üzerime düşen görevi yapıyorum; tecrübemi paylaşıyorum...
herkesin yöntemi farklıdır... önemli olan ne anlatılmak istendiğini görebilmek ...
uyarmanın nesi yanlış ben de onu anlamadım... şu an herkes genç bir kıza yardım ediyor... bence herkesin farklı görüşünü görmesinde de fayda var... biz bu toplumda yaşıyoruz ; ve bu toplumun belli değerleri var... ben evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim ; isteyen istediğini yapar elbet ... ama içinde yaşadığı topluma göre de başına gelecek sonuçlara katlanır... ve bu sonuçları önceden görebilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz diye düşünüyorum...
en önemlisi konuyu açan arkadaşın cinsellikle ilgili çok fazla bilgisi olduğunu düşünmüyorum... gerginlikten reglinin gecikebileceğini bizim söylememizle öğreniyor... bir bayan olarak önce kendi vücudunu tanımak gerek diye düşünüyorum...
eğer birşeyler paylaşılacaksa ; nelerle karşılaşabileceğini bilmesi gerek...
hamileliği bir kenara bırakıyorum ; pek sanmıyorum çünkü...
cinsel yolla bulaşan bir sürü hastalık var... erkek arkadaşının da bundan haberi olmayabilir... benim bir arkadaşımın başına gelmişti... erkek arkadaşından hastalık bulaşmıştı... arkadaşım 27 yaşındaydı ; maddi imkanı vardı ve olması gereken tedaviyi gördü...ve neyse ki tedaviside mümkündü...
senin başına böyle bir şey gelse nasıl tedavi olmayı düşünüyorsun ?
açıkçası benim sağlığım ; cinsellikten aldığım zevkten çok daha önemlidir...
biraz araştırmanızı ; bilgi sahibi olmanızı ve birşeyler paylaşmadan partnerinizin de bu konuda bilinçli olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyorum ...
bunun ahkam kesmekle ; gençliğimi unutmakla ya da akıl verme derdinle olmakla alakası yok...
ben de diğer arkadaşlarım gibi üzerime düşen görevi yapıyorum; tecrübemi paylaşıyorum...
herkesin yöntemi farklıdır... önemli olan ne anlatılmak istendiğini görebilmek ...
Farklı gorus acıları,kendıyle aynı gorusden olmayınca adını ahkam kesmek koymak,beklenenın soylenmesı vs vs
Bu konuda yaptıgım yorumda bende buna degınmısdım.Ama senden baska da bu yuzunu goren olmadı olayın.Oyle ya hastalık kamufle edılebılır.AMa hadı hamıleyse o kamuflede edılemez.
Cınsel egıtımden uzak cınsellıgın bırlesmek dısında bı anlamı olmadıgını dusunen genclık yetıstırıyor olmakda belkıde bızlerın de sucu vardır...
19 yaşında çocukluktan yeni çıkmış birinden bahsediyoruz
tut ki oldu... hamile kaldın, napıcaksın ???
ailen çevren kabul edecek mi, hayır...
aldıracaksın, vebalini taşıyabilecekmisin, bunun vebali sandığın kadar kolay değil...
bu yaşta herşeyi tüketme, bırak bazı şeyler zamanı gelince güzel
19 yaşında bir bayan vücudu bile kadınlığa müsait değildir, farkettiyseniz 25ten sonra hatlar yuvarlaklaşmaya başlar, vücut bir değişime uğrar...
burdan bile anlaşılır doğanın veya yaradanın kadın için hangi yaşları uygun gördüğü
benim niyetin kesinlikle yargılamak değil ama senin yaşında kuzenim var, ona da kurduğum cümleler bunlar
gelip geçici hevesler için ömür boyu pişmanlık duyacağınız hatalar yapmanızı istemem...
degilsin canim hamile falan buarada hayat dersi verenler kendi gencliklerine baksinlar hic mi cinsellik yasamadilar evlilik oncesi hicmi opusup koklasmadilar adaaam sizdelmaz: yasamadim diyenler kendini oksamistir zannimca hangisi etik?? genclik bu ya durmazki yerinde sonra vay ben niye vajinusmus oldum diye topic acarlar .guzelim yasicaksan buna degen biriyle yasa hayat senin hata yapma yanliz..
degilsin canim hamile falan buarada hayat dersi verenler kendi gencliklerine baksinlar hic mi cinsellik yasamadilar evlilik oncesi hicmi opusup koklasmadilar adaaam sizdelmaz: yasamadim diyenler kendini oksamistir zannimca hangisi etik?? genclik bu ya durmazki yerinde sonra vay ben niye vajinusmus oldum diye topic acarlar .guzelim yasicaksan buna degen biriyle yasa hayat senin hata yapma yanliz..
herkesi kendim gibi gordugumu nerden cikariyosunuz ben cinsellik yasamadim evlilik oncesi ve pismanim keske yasasaydim yuzeysel olsa bile en azindan ilk gece sokuna girmezdim .. ayrica hata yaptigimi nereden cikariyosunuz bence sizin gecmisinizde takilip kaldiginiz yerler var beni de oyle sandiniz neyse ayrica ben niye vajinusmus oldum derler derken bir erkegi istememis erkeklerden igrenms ve bunu ilk gece kabusu haline getirmis kizlarimizdan bahsediyorum. diyelim ki iliskileri ciddi bu kizimiz cinsellik yasamazsa (yuzeysel bile olsa) karsindaki adam sapik mi manyakmi mazosist mi nerden bilecek taniyacak elbette bunu demeye calisiyorum siz tutup cevirip koyuyosunuz masaya olmuyor yani.. hic samimi bulmadim sizi uzgunum
herkesi kendim gibi gordugumu nerden cikariyosunuz ben cinsellik yasamadim evlilik oncesi ve pismanim keske yasasaydim yuzeysel olsa bile en azindan ilk gece sokuna girmezdim .. ayrica hata yaptigimi nereden cikariyosunuz bence sizin gecmisinizde takilip kaldiginiz yerler var beni de oyle sandiniz neyse ayrica ben niye vajinusmus oldum derler derken bir erkegi istememis erkeklerden igrenms ve bunu ilk gece kabusu haline getirmis kizlarimizdan bahsediyorum. diyelim ki iliskileri ciddi bu kizimiz cinsellik yasamazsa (yuzeysel bile olsa) karsindaki adam sapik mi manyakmi mazosist mi nerden bilecek taniyacak elbette bunu demeye calisiyorum siz tutup cevirip koyuyosunuz masaya olmuyor yani.. hic samimi bulmadim sizi uzgunum
illa cinsellik yaşamak ya da kendini okşamak seçeneklerinden birine mi ait olmak gerekir...
herkesi kendiniz zannetmeyin
çok çirkin yakıştırmalar :sinifsinif:
19 yaşında birine verdiğiniz akla hayran kaldım...
yapmaya çalıştığınız o kişiyi koruyor kisvesi altında kendi hatalarınızı da aklama çalışmasıdır.
herseyde haklisinda yanlis anladigini dusunuyorum anlatmak istedigim yukardaki gibi sadece okadar diyorum ya ben bir hata yaptim korktum kactim tiksindim ve kotu oldu benim icin tanimak lazim ama mantiklica korunarak kendimi oksadigim sonucunu cikarman yanlis keske oksasaydim be canim kendimide tanirdim :lepi: buarada samimiyet konusuna gelince ben bu sitede ne yorum yapsam cok ters bir cevapla karsilasiyorum saka gibi bunu kastettim daha detayli yazmam gerekiyor sanirim gayet insancil iyi niyetle yaziyorum hep suclamalar geliyor hadi hayirlisi
benim dogrularim bunlar hayatim..hayatin verdigi tecrubeler bunlardi cocuguma da bunlari anlaticam ayrica suna katilmiyorum begenmezsen baskasini dene lafi cok sacma ben boyle birsey demedim ki.. eger ciddi dusunuyorsan! yuzeysel veya tam manada yasamalisin gormelisin diyorum altini ciziyorum .... tek birliktelikten yanayim begenmemek ne demek performans olcumu yap demiyorum karsindaki sapikmi mazosistmi manyakmi bunu olc diyorum.. onay vermedim hata yapmis cunku korunmamis.... ama kararina saygi duyarim ve tekrar diyorum tek birliktelik yasamak kaydiyla ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?