19 yandaym acele yardm cevab yazarsanz:((

elma az önce sanada cevap yazmıştım bakıyorum da bulmuşsun senin durumunda olan birileri bakın kızlar eminimki ikiniz de pırıl pırıl genç kızlarsınız ama bundan sonra daha kontrollu davranın hiçbir şey yaşamayın demiyorum ama sınırları zorlamayın yav eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın erkeklere fazla yüz vermeyin zaten evlenince herşeyi yaşıycaksnız hayatta seksten başka yapması zevkli çooook daha şeyler var bu zevkleri tadın bence

uyarmanın nesi yanlış ben de onu anlamadım... şu an herkes genç bir kıza yardım ediyor... bence herkesin farklı görüşünü görmesinde de fayda var... biz bu toplumda yaşıyoruz ; ve bu toplumun belli değerleri var... ben evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim ; isteyen istediğini yapar elbet ... ama içinde yaşadığı topluma göre de başına gelecek sonuçlara katlanır... ve bu sonuçları önceden görebilmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz diye düşünüyorum...

en önemlisi konuyu açan arkadaşın cinsellikle ilgili çok fazla bilgisi olduğunu düşünmüyorum... gerginlikten reglinin gecikebileceğini bizim söylememizle öğreniyor... bir bayan olarak önce kendi vücudunu tanımak gerek diye düşünüyorum...

eğer birşeyler paylaşılacaksa ; nelerle karşılaşabileceğini bilmesi gerek...
hamileliği bir kenara bırakıyorum ; pek sanmıyorum çünkü...

cinsel yolla bulaşan bir sürü hastalık var... erkek arkadaşının da bundan haberi olmayabilir... benim bir arkadaşımın başına gelmişti... erkek arkadaşından hastalık bulaşmıştı... arkadaşım 27 yaşındaydı ; maddi imkanı vardı ve olması gereken tedaviyi gördü...ve neyse ki tedaviside mümkündü...

senin başına böyle bir şey gelse nasıl tedavi olmayı düşünüyorsun ?

açıkçası benim sağlığım ; cinsellikten aldığım zevkten çok daha önemlidir...
biraz araştırmanızı ; bilgi sahibi olmanızı ve birşeyler paylaşmadan partnerinizin de bu konuda bilinçli olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyorum ...

bunun ahkam kesmekle ; gençliğimi unutmakla ya da akıl verme derdinle olmakla alakası yok...
ben de diğer arkadaşlarım gibi üzerime düşen görevi yapıyorum; tecrübemi paylaşıyorum...
herkesin yöntemi farklıdır... önemli olan ne anlatılmak istendiğini görebilmek ...

Son düzenleme:

Farklı gorus acıları,kendıyle aynı gorusden olmayınca adını ahkam kesmek koymak,beklenenın soylenmesı vs vs

Bu konuda yaptıgım yorumda bende buna degınmısdım.Ama senden baska da bu yuzunu goren olmadı olayın.Oyle ya hastalık kamufle edılebılır.AMa hadı hamıleyse o kamuflede edılemez.

Cınsel egıtımden uzak cınsellıgın bırlesmek dısında bı anlamı olmadıgını dusunen genclık yetıstırıyor olmakda belkıde bızlerın de sucu vardır...

19 yaşında çocukluktan yeni çıkmış birinden bahsediyoruz
tut ki oldu... hamile kaldın, napıcaksın ???
ailen çevren kabul edecek mi, hayır...
aldıracaksın, vebalini taşıyabilecekmisin, bunun vebali sandığın kadar kolay değil...
bu yaşta herşeyi tüketme, bırak bazı şeyler zamanı gelince güzel
19 yaşında bir bayan vücudu bile kadınlığa müsait değildir, farkettiyseniz 25ten sonra hatlar yuvarlaklaşmaya başlar, vücut bir değişime uğrar...
burdan bile anlaşılır doğanın veya yaradanın kadın için hangi yaşları uygun gördüğü
benim niyetin kesinlikle yargılamak değil ama senin yaşında kuzenim var, ona da kurduğum cümleler bunlar
gelip geçici hevesler için ömür boyu pişmanlık duyacağınız hatalar yapmanızı istemem...

müsadenizle imzamı atıyorum çok güsel anlatmışsınızopuyorumnanaktan

kesinlikle katılıyorum... bizlerin de mutlaka payı vardır ... ve ben de üzerime düşen payı doğruyu anlatmaya çalışarak kullanacağım... yerimseniben

yakınımız olsa da evet bu cümleleri kurmaktır bize düşen... yakınımız diye hatayı görmezden gelecek değiliz ; ya da tanımıyoruz diye susacağız demek de değil ... yerimseniben

bu yaşta aklınız derse çalışacağı yerde nerelere çalışıyo kafanızı böyle şeylerle meşgul ediyorsunuz.akıllı olun ya yaşın ne ne cinsellik neyine bide önlem almıyorsunuz ne bilelim hamilemisin yanındamıydık.şimdimi aklın başına geldi.bu gençlik iyice sapıttı cinsellikten başka bişey düşündüğü yok.düşünüyolar ama bide korunmayı akıl edebilseler.biz evliler bile çok dikkatliyiz siz bekar olarak bu nasıl bi cesaretttir.

hamile değilsindr büyük ihtimalle
ama dikkat et ne olur
öünüde güzel yılların var daha çok gençsn harcama boşuna
pişman olursun sonra

küçük böcüke katılıyorum bu durumun birde hastalık ihtimali var ayrıca ben o suyundan olan cok küçük ihtimallerden biriyim:))) annem hep fırlama olcagın ordan belliydi suyundan oldun sen der :kedi:

yok yok sen hamile falan değilsin ama psikolojik gebelik yaşıyorsun...
beynini öyle inandırmışsınki hamile olabileceğine mide bulantısı gibi belirtiler yaşıyorsun buna psikolojik gebelik deniyor.....

bak ben geçtiğimiz yıl yaşadım böyle bişey..
hatta eşimin izin günlerini zehir ettim eyvah hamilemiyim diye..
tam 6 adet tes yaptım hepsi negatif ama neden hala adet olmuyorum?
yok yok kesin hamileyim diye kafama öyle bir takmıştım ki mide bulantılarım-koku duyarlılığım başlamıştı..
sonra doktora gittik doktorda sen kafana taktıkca gecikiyor..
stresten dedi...
kan thlilinde bile yokken ben oturup hayıflanıyordum hamileyim diye...
ne zamanki boşverdim o an adetim geldi...
canım beyin gücü vücudu öyle etkiliyor ki...
bu nedenle hamile kalamayan arkadaşlarımız bile var....

bence senin tüm nedenin stres rahat ol bence hamile değilsin...

ha bu arada artık böyle bir durum yaşarsan ya korun..
yada 72 saat içinde ertesi gün hapı iç...
kafan rahat olur...

Burada bı cogu zaten yasamasın demıyor kı.
Yasamanın kurallarının neler oldugunu hatırlatıyor.Eger bılmıyorsan bak bunları yapman gerek denılıyor.
Yoksa kımse yasama dedı dıye bı dıgerı ıcınden gecenı saklı tutupda aaa bana yasama dedıler yasamamalıyım demıyecek.
Kımse anne babasının koydugu kurallara uymazken burada bızlerın soyledıgı ya da bunu yapma dıyen arkadasların soyledıklerını mı dınleyecek.
Tek amac burada bır daha kı sefer olmasın.Bura da olmasın denılen yasananlar degıl sonucları!!!!
19 yasındayım dıyen bır kıza korunma yontemlerının önemının anlatılması?
Etiklik konusunda ıse hıc bısey demıyorum.Lakin gunumuzde etik durumlar bıle artık kılık degıstırdı!
Sızın son cumlenız daha detayla verıldı kızımıza sadece ama buna da neden se ahkam kesmek gecmısı unutmak dendı.Buda ayrıca dusundurucu bır konu...
Demek ınsanlar vajınusmus olmamak ıcın bılgılenmek yerıne dırek tatbıke gecmelıler...

illa cinsellik yaşamak ya da kendini okşamak seçeneklerinden birine mi ait olmak gerekir...
herkesi kendiniz zannetmeyin
çok çirkin yakıştırmalar :sinifsinif:
19 yaşında birine verdiğiniz akla hayran kaldım...
yapmaya çalıştığınız o kişiyi koruyor kisvesi altında kendi hatalarınızı da aklama çalışmasıdır.

Şuan burda önemli olan arkadaşın içinde bulunduğu durumdur. Bence hamile değil ve hatta bence bir daha böyle bir olayla karşı karşıya gelmeyecektir. Bir kişiye bir şeyi ne kadar söylersen söyle kendi yaşamadan ders çıkaramaz anlatılanlardan. Arkadaşımız şimdi kendi yaşadı ve eminim dualar ediyor, sözler veriyordur şuanda, eğer hamile değilse, bi daha asla bu duruma gelmeyeceğine dair. Şans genç arkadaşımızla birlikte olur inşallah.

kendinizle çelişiyorsunuz, sizin talihsiz açıklamanıza göre kendinizi okşadınız sonucuna varılıyor...
benim samimiyetime inanmak inanmamak değil konumuz
burda benim samimiyetimle ilgili bir konu konuşmuyoruz ki
samimiyetimin konuyla alakasını çözemedim doğrusu :sm_confused:

ki zaten benim laflarımdan evlilik öncesi beraberliğe karşı olduğum sonucuna ulaşmanız da hayret verici.
herkes istediğini yaşamakta özgürdür, geçmişte takılı kaldığım hiçbişey de yok çok şükür
benim yorum özgürlüğüm varsa bu yorumlarımı bizden akıl isteyen bir kardeşimin de geçmişinde biyere takılı kalmaması adına kullanırım...

tekrar düzeltmek isterim, ne yaşadığı sadece kendisini ilgilendirir
ama bu yaşta hamile kalma olasılığını gözardı etmemesi gerekir...
başka da bir şey söylemedim. bu dediğimin de arkasındayım

canım bundan sonra cinsellik yaşamaya devam edeceksen ,her an bunu yaşamak istemiyorsan ,sende erkek arkadaşında korunacaksınız. bir kadın doğum uzmanına git. o sana neler yapacağını anlatır. belki kadın doğumhapı verir. böylece hamile kalma ,riskinde olmaz.....

evet evet 19 yaşında bir genç kıza aynen bu cümlelerle doğru yolu göstermek lazım...
ben de yapacağım madem işinize böylesi geliyor...

yap güzelim ; ilerde vajinusmus olmamak için şimdiden birlikte ol ...
hatta ten uyumuna bak sevgilinin ; beğenmezsen bitir ilişkini başkasıyla dene...nasılsa evlenene kadar herşeyi tecrübe etmen gerek ... hayatta yaşamadığın birşey kalmasın... aman 30unda filan çocuk sahibi olamazsın belki o yüzden şimdiden hamile kal..

bu mudur ya .... sadece yok artık demek istiyorum ...yok artık !!! :1shok:

biz genç arkadaşımıza doğruyu göstermeye çalışırken cümlelerimizi onu incitmeyecek ; rencide etmeyecek şekilde seçerek kullanıyoruz...

sizin onay cümleleriniz ise gerçekten okuduğum zaman tüylerimi diken diken eden cinsten... tebrik ediyorum ...
evliymişsiniz madem siz çocuğunuzu bu şekilde yetiştirin... en doğrusu bu ... :1closedeyes:

ben de o akla hayran kaldım... hatta ağzım açık kaldı valla ... :1shok:

ben yanlış anlaşıldım sanırım, ben burda evlilik öncesi beraberlikle ilgili hiçbirşey söylemedim.
tek söylediğim yaşı bunlar için erken, kendini riske atmamalı
bu yaşta hamile kalırsa ömür boyu toplumumuz tarafından yapıştırılan etiketle gezer
kendi ayakları üstünde durabildiği yaşa gelince işler değişir
söylemek istediğim sadece bu...
kimsenin namus bekçiliği bana kalmadı elbet
kendinizi okşama sonucunu da ben çıkarmadım ki, siz çıkardınız...
bişey yaşamayanlar kendini okşuyordur bu daha mı etiktir dediniz.

sizin boyutunuzdan bakıldığında siz de haklısınız ama ileride vajinismus olmaması için izlenecek yol bu olmamalı...
sonra bilgilenmeyen kızlarımız aids de olur, hepatit de olur, çocuk aldırma psikolojisini de yaşar.
vajinusmus olmamak yolunda onlarca doğmamış bebek feda mı edilmeli ???

burda bunu tartışan yok işte...
insanların ciddi düşündüğü veya düşünmediği biriyle bilinçli olarak beraber olması
bu bizi değil hiçkimseyi ilgilendirmez
çocukluktan yeni çıkmış, bilgi sahibi olmayan birinden bahsediyoruz.
cümlelerinizi seçerek kurun, bu akıllarla hadi toplumu bir kenara bırakalım hasta da olur allah korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…