Kızım tam 20 aylık.
18 aya kadar 10 kelime ile falan geldi. Aşı zamanı ebe iki kelimeli cümle kuruyor mu dediğinde yooo dedim. Arkadaşlarımın tam akran bebeleri bayağı konuşuyordu hemde, var yani cidden konuşan bebek.
19 aylıkken kelime sayısını artırdı, 40 50 falan oldu ama hala tek kelime tek kelime idi.
20 aylık oldu, hala iki kelimeli cümle kurmuyor. Çok nadir. Gidip gidip 3 kelimeli kuruyor. Alakasız şeylere düzgün cevaplar vermeye başladı. Geçen teşekkür ettim, rica ederim dedi, iki saat sonra teşekkür ettim bişey değil dedi. Nereden duydu ise... Hala %90 tek kelime tabi ki.
Bir sürü faktör var. Benim çocuğum yalnız büyüyor. Çevrede çocuk yok, anne babadan başka kimse yok, babayı zaten akşamları 2 saat görüyor. E demek ki ben bu kadar yapıyorum.
Benim babaannem de konuşsun diye suya dualar okuyup içiriyor bu arada
eskiden eminim daha erken konuşurduk ama TV desen çocuğa açılmayacak kadar kıymetli, çocuğa bu kadar ilgi yok çocuk derdini anlatmak zorunda, e kalabalıkta büyüyor vs derken.
Benim kızım yeri geliyor konuşmamak için (anlamamış taklidi yaptığımda) gidip kendi işini kendi görüyor istemekten vazgeçiyor. Daha ne yapalım yani mp3 mü yükleyeyim ben buna. Olduğu kadar.