19 aylık bebek

Aynen öyle valla memnun edemeyiz kimseyi asla.. Sağlık ocağında doktora sordum çok normal dedi. Kelime kelime konuşarak başlar yavaş yavaş ilerler dedi. Ki bu kelimelerddışında da kendi diliyle konuşuyor anlamıyoruz. Anlamadığımız şekilde çok ama çoookk konuşuyor.. Ama gel görki bu insanlar hepsi doktor olmuş
Aynı benim kizimda da öyle langur lungur ağzıyla biseyler çeviriyor ama anlaşılır değil hatta biseyler söylemeye çalışırken tepki de veriyor

Bizim söylediğimiz şeyi gidip yapıyor mi evet kendi isteklerini su yemek vs anlatabiliyor mi ? Evet

İsteyen istediğini yapsın desin boşver
Kaynana naptın bı toplulukta sana bunu söylediğinde

Anne bu çocuk beni anlıyor geliyor gidiyor herşeyi söylüyor

Ya sen ne yapmaya çalışıyorsun bu çocuk dilsiz değil bişey değil sen böyle aşağılarsan kucumsersen bu çocuğa kim ne demez deyip tersleyin en iyisi

Eğer tatlı dilden anlamiyorsa bu kesin çözüm sanırım

Dino1isi Dino1isi yardim eder bu konu hakkinda .

söyle konular okuyunca icimi resmen korku sariyor.

oglum 18 aylik en fazla 5 kelime söylüyor bitti. ayakabi getir götür anlamaz

Senin oglan bulaşık yıkıyor daha ne istiyosun :)
Burdan normal ya da değil olarak biseyler demeyi cok dogru bulmuyorum ama anlatilana göre ben bir skntı görmedim. Alici dil once gelisip daha sonra ifade edici dil gelişir o ayda bu kadar konusmasi beni tedirgin etmedi.

benım yeğenim 20 aylık en fazla 3-5 kelime söylüyor ama kızınız gibi her şeyi anlıyor. bence sorun etmeyin elbet konusacak her çocuk aynı olmak zorunda değil ki

Bugun seminerde bi hocamizin cocugu vardi 23 aylik ve sizin yazdiginiz kelimeleri cikaramiyor bile. Anne ve baba net soyledigi tek kelime. Baska hicbiseyi tam cikaramiyor. Normal mi? Evet normal. Gelisimde bireysel farkliliklar diyoruz biz buna. Gecmis senelerde 3 yas grubuyla calistim yani hepsi 36 aydan buyuk ve 3 tane nerdeyse hic konusmayan minigim vardi. Zamanla aştık mesela. Yavas yavas aştık. Korkulacak bisey yok su an cocugunuzun en tatli zamanlari bolca kaliteli zaman gecirin birlikte :)

Merhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Tabi ki endişelenmemelisiniz. Anlattıklarınıza göre çocuk gayet sağlıklı görünüyor maşaallah. Çatlak seslerin arkasını kesemezsiniz. Ama kulaklarınızı tıkayabilirsiniz

Konuşması için erken her çocuğun gelişimi farklı beş parmağın beşide birmi niye bunu anlamazlar bende bunu anlamam.Benim oğlumda 3 yaşına kadar tek söylediği şey baba kelimesiydi, ben doğum yaptıkdan 3 gün sonra çocuk avukat kesildi başıma halada susturamıyorum.

Bu kaynanalarin gördüğü çocuklar.2 aylıkken dis cikarip 4 aylik oturup 8aylik destekli yürümüş.10 ayda da koşmaya başlamışlardır.çoğuda anne degil babanelerine ilk sözcüklerini söylemişlerdir.kaynana familyasına ait öyle bebekler sanırım

Bu kaynanalarin gördüğü çocuklar.2 aylıkken dis cikarip 4 aylik oturup 8aylik destekli yürümüş.10 ayda da koşmaya başlamışlardır.çoğuda anne degil babanelerine ilk sözcüklerini söylemişlerdir.kaynana familyasına ait öyle bebekler sanırım

Aynen öyle. Benim kayınvalideme göre de görümcen 7 aylıkken yürümüş 10 aylıkken de tuvaletini alışmış. 10 aydan sonra hiç bezlememiş hep tuvalete yaptırmış. Şaka yapmıyorum ciddi söylüyorum Bana yıllardır bunu anlatıyor.

Size gelince konu sahibi benim de İkizlerim 19 aylık. Biri belki 20 kelime söylüyor. Diğeri de aynı sizin bebeğiniz gibi. İkiz bebekler arasında bile bu kadar gelişim farki oluyor.Mesela az kelime konuşan yürümüyor da. Doktora da götürdüm ama bir şey yapmadı prematüreler diye.bekleyelim dedi.

Aynen öyle. Benim kayınvalideme göre de görümcen 7 aylıkken yürümüş 10 aylıkken de tuvaletini alışmış. 10 aydan sonra hiç bezlememiş hep tuvalete yaptırmış. Şaka yapmıyorum ciddi söylüyorum Bana yıllardır bunu anlatıyor.

Size gelince konu sahibi benim de İkizlerim 19 aylık. Biri belki 20 kelime söylüyor. Diğeri de aynı sizin bebeğiniz gibi. İkiz bebekler arasında bile bu kadar gelişim farki oluyor.Mesela az kelime konuşan yürümüyor da. Doktora da götürdüm ama bir şey yapmadı prematüreler diye.bekleyelim dedi.
Kayanna biraz ufak atsın 10 aylık bebek bezin kakanın ne olduğunu nerden bilsin Çişi gelince annesine mi söylüyormış ay çok güldüm :)) sizin için de 19 aylık bebeğin yürümemesi bence biraz tuhaf başka doktorlara gösterseniz :)

Kayanna biraz ufak atsın 10 aylık bebek bezin kakanın ne olduğunu nerden bilsin Çişi gelince annesine mi söylüyormış ay çok güldüm :)) sizin için de 19 aylık bebeğin yürümemesi bence biraz tuhaf başka doktorlara gösterseniz :)

Öyle diyor gerçekten bezini işaret ediyormus :))

Farklı iki üniversite de iki nöroloji profesöru bir de çocuk gelişim uzmanı gördü.takip ediliyor.Yavas yavaş ilerliyor. Kaba motor becerileri geriden geldi hep. Bakalım inşallah en kısa zamanda yürür.

Öyle diyor gerçekten bezini işaret ediyormus :))

Farklı iki üniversite de iki nöroloji profesöru bir de çocuk gelişim uzmanı gördü.takip ediliyor.Yavas yavaş ilerliyor. Kaba motor becerileri geriden geldi hep. Bakalım inşallah en kısa zamanda yürür.
İnşallah:))

Oglum 2 bucuk yasinda. 2 yas 2 aylikken filan basladi. Gecikti ama cabuk alisti. Simdi her soylenileni tekrar ediyor. Acele etme yani herseyin bi zamani var:)

Merhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
4 yaşına üç ay var ve akıcı olmasa da daha yeni başladı konuşmaya oğlum.endişelenmeye gerek yok gibi, anlıyor, söylediğinizi yapıyor.sanırım fazla tv izliyor ve tek çocuk.tv yi kapatın.izlemesin fazla.
endişeleniyorsanız bir doktora götürün.

Bide çocuk bişey dökünce falan hafif kızıyorum kaynanam araya giriyor kızma zavallı konuşmayor derdini anlatamıyor ne yapsın dili yok falan bende eşime ters bakıyorum annesine o kızsın bişey desin belki artık öyle şeyler demez diye Eşimde söylüyor uyarıyor annesini. Çocuğum yanında öyle deme faln diyor ama anlamıyor ki kadın. Bildiğin kaynana işte
Kendini ifade edemeyen çocuk sinirli olur şiddet gösterir kendisine o olabilir geç konuşan çocuklarda bu olur. Ama kayınvalideniz çocuğa çok zarar veriyor. Ciddi ciddi konuşun yapmasın

2,5 yaşından sonra endişen şimdi gayet normal. Her çocuk başka sonuçta. Sende uyuzluğuna evet konuşmuyo ne yapayım söyle yapayım de. Bak konuşmuyo deyip dırdır edince anneye çocuk konuşcakmıymış. Tövbe tövbee...

Kitap okuyun ritmik tekerleme tarzi kitaplar var. Tombik ayi serisi kucuk vak vak serisi. Bol bol cocuk sarkisi soyleyin. Sevimli dostlar var youtube da izlemeden dinleyin beraber soyleyin.
Iki bebegim var biri 30 biri 15 aylik isimize yaradi.

Benim oğlum 19 aylıkken sadece içç diyordu o ne demekse. Şimdi 5 yaşında evde yolda gezmede dır dır dır anlatacakları hiç bitmiyor. Merak etme her çocuk bir degil.

Kardeşimin kızı ve kızım arasında bir hafta var yeğenim büyük 3 e bastılar
Kızım çok küçük tu konuştuğunda ama yeğenim iki yaşına kadar dediğiniz gibi konuşuyordu şimdi maasallah bülbül

Back