19 aylık bebek

Daha yaşı çok küçük yavrunun. Büyükler kıyaslamaya bayılır. Bence çok takmayın. Size tavsiyem sürekli konuşun çocuğunuzla, bir şey istediğinde adını söylemeden vermeyin. Işaret etmesi yeterli gelmesin. Ağlarsa ne istediğini sorun siz söyleyin o tekrarlasın öyle verin. Oyunla yapın bunları. Evcilik oynayın mesela yemek yapın, ne koyalım söyle gibisinden. Pişirelim mi diye sorun , hıhı değil de pişirelim demesini sağlayın. Benim tavsiyelerim bunlar.

Teşekkür ederim deneyecm

Ocak başı doğumlu bir oğlum var ve o da konuşmuyor henüz.
Sizin dediğiniz gibi bir kaç kelimeden ibaret konuşması.
Bu gayet doğal.
İlk oğlum da 2 yaşından sonra konuşmuştu, bu oğlum da öyle olacak.
Bundan daha doğal birşey yok, çocuklar zamanla konuşurlar, analarının karnından doğar doğmaz değil.
Bu ne acele? Kaynananız da bi tuhaf, hiç çocuk büyütmemiş sanırsın....

Ayrıca siz de her söylenene kulak asmayın.
"Bir daha böyle davranırsanız, gelmiyorum size" diyin veya "gelmeyin bize" diyerek kestirip atın.
Çocuğunuzun psikolojisine yazık.
Her çocuğun büyüme hızı aynı değil tabii ki, bazı çocuk erken konuşur, bazısı geç.
Bazı çocuk erken yürür, bazısı geç.
Bazı çocuk emekler, bazısı emeklemez.
Misal benim büyük oğlum emeklemeden yürüdü, ama ufaklık daha çok emekleme dönemi yaşadı.

Her çocuk bir değil, önce bunu aklına soksun kayınvalideniz.

Ewet haklısınız ama s.kamıyorum aklına

Oğlum 3 yaşından sonra konuşmaya başladı, öncesinde anne abi baba vs diyordu,sonrasında çok düzgün konuşmaya başladı bence geç konuşan çocuklar daha düzgün konuşuyor direk cümle kuruyorlar. Sizinki henüz çok küçük, zaten diyorsunuz bazı kelimeleri söylüyor diye.. Dilsiz olmadığına göre eninde sonunda konuşacak merak etmeyin =)

Kızınızın gelişimi gayet iyi..
1 buçuk yaşındaki bebekten bu kadar çok beklenti olmamalı. Cahil birinin lafına bakıp da strese girmeyin.

3 yaşına kadar konuşmazsa doktor inceliyor. Ama bir kaç kelime söylüyormuş zaten.

Benim kendi ailem bile kıyas yaptı çocuğumla ilgili. Sanırım ben uzun uzun açıklama yapmadığım için artık sustular. Her defasında "konuşur daha küçük. Algısı gayet yerinde çok zeki bir bebek. Konuşma merkezi her bebekte aynı zamanda aktif olmuyor." deyip kapattım konuyu..

Etrafınızda kıyas yapmaya meraklı birileri hep olacaktır..

T
Takmamak da elde deil ki...

Ne demek dili yok?
Bu laflara ben güzelce bir terslerdim valla. Neden susuyorsunuz ki?

Ne demek dili yok?
Bu laflara ben güzelce bir terslerdim valla. Neden susuyorsunuz ki?
Tabiki cevap veriyoruz ama herhalde yaşlılık bunamış diye pek takmamaya çalışıyorum..

Tabiki cevap veriyoruz ama herhalde yaşlılık bunamış diye pek takmamaya çalışıyorum..

Benim oğlum 25 aylık daha 3 hafta önce "anne su (du)" diyerek iki kelimelik cümleye başladı. 24 aylıkken yani.
Bu bir annenin hemen dikkatini çekiyor zaten :)
Halbuki daha 7 buçuk aylıkken baba diyordu..

Şimdi de ikinci kelimelerin son hecelerini yutuyor konuşurken. Ama ben onun dediğini onaylamadan aynı şeyi 150 defa tekrar ediyor.
Yani iletişim kurmak için çabalıyor çocuk :)

Annemin komşusunun torunu oğlumdan 2 ay falan küçük erken konuştu diye her gittiğimde anneme gelir ve anlatırdı. Hehe deyip geçiyorum ben.
Gerçekten insanı sinir eden bir şey ciddiye almamak en iyisi..
Ama öyle dilsiz lafları falan kabul edilemez. Terslenmeyi sonuna kadar hakediyor..

Kayınvalidenizin çocukları muhtemelen 3 aylıkken konuşmaya başladığı için kadın endişelenmekte haklı.

Arkadaşın bebeği 3 yaşında bu kadar konuşuyordu. Sonra kreşe başladı. 6 ay sonra şakıyırdu çocuk. Anlamasında sıkıntı yok, hiç endişelenmeyin..

Kızım tam 20 aylık.
18 aya kadar 10 kelime ile falan geldi. Aşı zamanı ebe iki kelimeli cümle kuruyor mu dediğinde yooo dedim. Arkadaşlarımın tam akran bebeleri bayağı konuşuyordu hemde, var yani cidden konuşan bebek.
19 aylıkken kelime sayısını artırdı, 40 50 falan oldu ama hala tek kelime tek kelime idi.
20 aylık oldu, hala iki kelimeli cümle kurmuyor. Çok nadir. Gidip gidip 3 kelimeli kuruyor. Alakasız şeylere düzgün cevaplar vermeye başladı. Geçen teşekkür ettim, rica ederim dedi, iki saat sonra teşekkür ettim bişey değil dedi. Nereden duydu ise... Hala %90 tek kelime tabi ki.

Bir sürü faktör var. Benim çocuğum yalnız büyüyor. Çevrede çocuk yok, anne babadan başka kimse yok, babayı zaten akşamları 2 saat görüyor. E demek ki ben bu kadar yapıyorum.

Benim babaannem de konuşsun diye suya dualar okuyup içiriyor bu arada eskiden eminim daha erken konuşurduk ama TV desen çocuğa açılmayacak kadar kıymetli, çocuğa bu kadar ilgi yok çocuk derdini anlatmak zorunda, e kalabalıkta büyüyor vs derken.

Benim kızım yeri geliyor konuşmamak için (anlamamış taklidi yaptığımda) gidip kendi işini kendi görüyor istemekten vazgeçiyor. Daha ne yapalım yani mp3 mü yükleyeyim ben buna. Olduğu kadar.

çok iyi konusuyo bence benim oglum 22 aylik konusmuyor ama masallah cok zeki her seyi anliyor mantikli tepkiler veriyor o yüzden endişelenmiyorum

Ay ne güzel başlamamış konuşmaya benimki baya baya çabalıyor ama erken ya yapamıyor işte onunda elinde deil

Çok normal sizinki. Aniden konuşacağı zamanı iple çekiyorum :)))

Bazı çocuklar geç konuşur,sorun olsa doktor birşey derdi

Otuz Milyon Kelime ,yazar Dr. Dana Suskind
0/3 yaşa arası çocuklarla ilgil okumanızı tavsiye ederim.
Kısaca ; Çocukla anne baba az konuşan çocuk az konuşur,anne baba çok konuşan çocuk çok konuşur.
Mesela zeka kartları var ,hergün belirli bir saatte kartları gösterin ya da hergün belirli bir saat dilimlerinde kelime söyleyin ve tekrarlamasını bekleyin.Yavaş yavaş sayı sayın çocuğunuzun tekrar etmesini sağlayın ,boyama yaparken mavi boyayı ,sarı boyayı verir misin diyin renkleri gösterin.
Akrabalardan uzağız apartmanda çocuk yok ben de pek konuşkan değilimdir, kızım 2 yaşına kadar düzgün konuşmaz, cümleleri eksik derdi tv programında bu kitaptan bahsettiker . 3 Ay ben hep söyledim kızım inatla tekrar etmedi ama sonunda duya duya beyine kayıt olmuş kendiliğinden demeye başladı, mesela boyama yaparken mavi boya gibi....
3yaşına girmeden kelime diyemeyen (mesela "düşmek " yerine "düş" derdi ) çocuk şükür cümle kurmaya hatta şarkı söylemeye başladı Tabi bu süreçte tv ,tablet ,telefon yasak vermedim , konuşmaya başlayınca tv günün belirli saatinde izletmeye başladım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…