- 8 Nisan 2017
- 56.976
- 300.260
- 698
Aynı benim kizimda da öyle langur lungur ağzıyla biseyler çeviriyor ama anlaşılır değil hatta biseyler söylemeye çalışırken tepki de veriyorAynen öyle valla memnun edemeyiz kimseyi asla.. Sağlık ocağında doktora sordum çok normal dedi. Kelime kelime konuşarak başlar yavaş yavaş ilerler dedi. Ki bu kelimelerddışında da kendi diliyle konuşuyor anlamıyoruz. Anlamadığımız şekilde çok ama çoookk konuşuyor.. Ama gel görki bu insanlar hepsi doktor olmuş
hiç bişeyi için acele etmeyın.ılrıde başınız en tatlı şekılde ağrıcak zaten.Valla çok güzel anlattınz. Aynen bu şekilde
Dino1isi yardim eder bu konu hakkinda .
söyle konular okuyunca icimi resmen korku sariyor.
oglum 18 aylik en fazla 5 kelime söylüyor bitti. ayakabi getir götür anlamaz
Tabi ki endişelenmemelisiniz. Anlattıklarınıza göre çocuk gayet sağlıklı görünüyor maşaallah. Çatlak seslerin arkasını kesemezsiniz. Ama kulaklarınızı tıkayabilirsinizMerhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Bu kaynanalarin gördüğü çocuklar.2 aylıkken dis cikarip 4 aylik oturup 8aylik destekli yürümüş.10 ayda da koşmaya başlamışlardır.çoğuda anne degil babanelerine ilk sözcüklerini söylemişlerdir.kaynana familyasına ait öyle bebekler sanırım
Kayanna biraz ufak atsın 10 aylık bebek bezin kakanın ne olduğunu nerden bilsin Çişi gelince annesine mi söylüyormış ay çok güldüm :)) sizin için de 19 aylık bebeğin yürümemesi bence biraz tuhaf başka doktorlara gösterseniz :)Aynen öyle. Benim kayınvalideme göre de görümcen 7 aylıkken yürümüş 10 aylıkken de tuvaletini alışmış. 10 aydan sonra hiç bezlememiş hep tuvalete yaptırmış. Şaka yapmıyorum ciddi söylüyorum Bana yıllardır bunu anlatıyor.
Size gelince konu sahibi benim de İkizlerim 19 aylık. Biri belki 20 kelime söylüyor. Diğeri de aynı sizin bebeğiniz gibi. İkiz bebekler arasında bile bu kadar gelişim farki oluyor.Mesela az kelime konuşan yürümüyor da. Doktora da götürdüm ama bir şey yapmadı prematüreler diye.bekleyelim dedi.
Kayanna biraz ufak atsın 10 aylık bebek bezin kakanın ne olduğunu nerden bilsin Çişi gelince annesine mi söylüyormış ay çok güldüm :)) sizin için de 19 aylık bebeğin yürümemesi bence biraz tuhaf başka doktorlara gösterseniz :)
İnşallah:))Öyle diyor gerçekten bezini işaret ediyormus :))
Farklı iki üniversite de iki nöroloji profesöru bir de çocuk gelişim uzmanı gördü.takip ediliyor.Yavas yavaş ilerliyor. Kaba motor becerileri geriden geldi hep. Bakalım inşallah en kısa zamanda yürür.
4 yaşına üç ay var ve akıcı olmasa da daha yeni başladı konuşmaya oğlum.endişelenmeye gerek yok gibi, anlıyor, söylediğinizi yapıyor.sanırım fazla tv izliyor ve tek çocuk.tv yi kapatın.izlemesin fazla.Merhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Kendini ifade edemeyen çocuk sinirli olur şiddet gösterir kendisine o olabilir geç konuşan çocuklarda bu olur. Ama kayınvalideniz çocuğa çok zarar veriyor. Ciddi ciddi konuşun yapmasınBide çocuk bişey dökünce falan hafif kızıyorum kaynanam araya giriyor kızma zavallı konuşmayor derdini anlatamıyor ne yapsın dili yok falan bende eşime ters bakıyorum annesine o kızsın bişey desin belki artık öyle şeyler demez diye Eşimde söylüyor uyarıyor annesini. Çocuğum yanında öyle deme faln diyor ama anlamıyor ki kadın. Bildiğin kaynana işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?