19 aylık bebek

Tv nin gün boyu açık olması çok kötü..bebeğiniz durumu gayet normal ama siz tv yi tüm gün açık tutmayın yine de.
Benim de 17 aylık kızım var,bir yaş civarında bir çok kelimeyi kullanıyor,cümle dahi kuruyordu. Ama biz kütüphane,park ve sokaklarda yaşıyorduk resmen kızımla. Evde tv de yok. Bir de insanlara yakın olsun diye sırtımda taşıyordum,laf atıp duruyordu başkalarına,onlar da kızıma. Yanlız 16 aylıkken ancak yürüyebildi boncuğum. Her çocuk farklıdır,üstelik 3 ay ciddi fark ettirir gelişimini çocuğun. Kaynananız saçmalamasın,bi kükreyin ona siz.

Sen kendini hiç üzme. Her çocuk aynı anda konuşacak diye birşey yok tabi ki.
Kayınvalideyi susturmaya devam. Ben sinir oldum kadına. Çocuğa sürekli konuşamıyor dersen tabi konuşmaz seni yüzünden oluyor de. Baktı üstüne kalacak azıcık susar belki :)
Ki gerçekten de bu böyledir yani çocuklar herşeyi duyar ve hayatlarına yansır.

Benim kızım da 21 aylık. Son zamanlarda her g8n yeni bi kelime söylemeye başladı. Ya da bozuk olanı düzeltti. Bi yandan da hafızaya yenilerini alıyor. Acele etmeye gerek yok ki gayet normal bence

Benim oğlum 17 aylık baba dede annii dışında birşey söylemiyor. Onları da çok seyrek canı isterse söylüyor. Ama herşeyi anlıyor.
Eğer duyuyor ve anlıyorsa bence endişe etmeyin. Sonuçta duyma problemi olmadığı müddetçe bu çocuk illaki konuşacak.

Eşimin bir arkadaşının oğlu 3 yaşında konuştu. Hatta çocuğu baya bir doktora götürdüler ve çocuk üstün zeka çıktı. Şuan okumayı, yazmayı, ingilizce yazmayı ve okumayı, çift haneli rakamları çarpmayı falan biliyor henüz 6 yaşında. Sınıf atlatmışlar 4. Sınıfa geçirdiler çocuğu. Büyük ihtimalle devlet himayesine alınacak. Yani konuşmak ve zekanın hiç bir ilişkisi yok. Panik yapma.

Ayy maşallah :))

benim oğlum 20 aylık.sizinki kadar kelime diyomuyor.2 gin önce basladım 8 cesıt kagıda resımler çiziyorum .çiçek araba bardak kuş el göz.ve anneciğim araba nerde dediğimde 8 kagıdın arasından arabayı veriyor.saati bul diyorum buluyor.hatta duvardakş saatide gösterıyor.ama genelde ıh ıhh tarzı anlatmaya çalışıyor.zehir gbi maşallah.ilk oglum 10 yaşında .18 aylıkken iki kelime yanyana getiriyordu eksiz şekilde.ama daha izin yok.izin gelecek annesi .biraz sabır

Oğlum 26 aylık. Bu ay sonunda 27 aylık olacak. Son 1 aydır konuşmaya başladı. Konuşmak dediysem öyle bülbül gibi şakımak gelmesin aklınıza :) Anne, baba, mama, meme vs.. Sizin kızınız gibi her komutu anlar, renkleri ayırır, sayıları tanır. Yemeğini kendi yer, suyunu kendi içer.. Gelişimi çok normal. Dediğim gibi son bir aydır biz ne desek kendince tekrar etmeye çalışıyor. Daha bir hafta önce ilk cümlesini kurdu: "anne memm" (anne çok yorgun olduğu için çaresizce emzirmeyi ertelemeye çalışıyordu ama bu cümle ve yalvaran bakışlar sonrası dayanamayıp emzirdi)

Kızın gayet normal sen o kaynana eğitim ver saygi ve fitnelikten vazgeçme eğitimi

daha ne desin bebek anlamadım ki??
oğlum 30 aylık anne baba dedi. şimdi 4,5 yaşında dır dır hiç susmuyor maşallah. neler diyor neler. tabi biz şok

Benim arkadasimin cocugu 25 aylik ve kız cocugu o da konuşamıyor anne bab baaa baaak falan diyor ama,annesi onun eve gelen misafir cocuga,bahceye cikarlarken beni bekleyin dedigini duymus cocuklarda tamam demis
Babasi diyormus ki,bilerek konusmuyor biz ona sorumluluk veririz diye. Gercekten saka gibi ya bazi cocuklar. Ayrica sizin cocuk baya biseyler konusuyormus ne yapacakti daha sempozyum mu vercekti bu yasta kayinvalideniz gercekten terbiyesiz ve ukalaymis.

Oglum 3 yasinda, daha yeni yeni konusuyor, cogunlukla kelime kelime konusuyor. Zaman zaman ben de endiselenmistim, faydasi olsun diye biz konusma terapistine de gittik, daha dogrusu terapist krese zaman zaman da eve geldi. Eger soylediklerinizi anliyor, anlamsiz da olsa sesler cikariyor, goz kontagi kuruyorsa endise etmeyin, her cocuk farkli oluyor, kiyaslama yapmayin. Icinizi rahatlatmak icin alin bir doktora goturun, doktor sizi yonlendirir.

18 aylık benim kızım aynı dediğin şekilde bı kaç kelime söyleyip herşeyi anlayıp sözümü dinliyor

Elbette konuşup kendini geliştirecek zamanlar

Tabi bunu anlamaz kaynanan illa beterini görmek zorundalar

20 gün fark bile çocukların gelişiminde çok etkili 2-3 ay fark daha çok olacak tabiki de

Gereksiz ruhunu sıkmış kaynanan yavv he he de geç uğraşma

Sağlık ocağında ki kontrollerinde herşeyi sor anlat

Eminim onlarda normal karşılayacak

Kaynana öyle söylediğinde de kaç yıllık doktor hemşire normal dedi yok bir sorun de geç çocuk takir takir konissada başka şey bulur öylesi ://

Dino1isi yardim eder bu konu hakkinda .

söyle konular okuyunca icimi resmen korku sariyor.

oglum 18 aylik en fazla 5 kelime söylüyor bitti. ayakabi getir götür anlamaz

Aynen öyle valla memnun edemeyiz kimseyi asla.. Sağlık ocağında doktora sordum çok normal dedi. Kelime kelime konuşarak başlar yavaş yavaş ilerler dedi. Ki bu kelimelerddışında da kendi diliyle konuşuyor anlamıyoruz. Anlamadığımız şekilde çok ama çoookk konuşuyor.. Ama gel görki bu insanlar hepsi doktor olmuş

Benim kizim da 3,5 yasinda konustu.o da yarim yamalak.şimdi hic susmuyor.hatta sizinki kadar bile yoktu kelime sayisi.

heralde onu dıyenler 1 yaşında konservatuvara gonderı çocuklarını..ne bu aceel ..yaşı geldı nıye yurumedı benımkı 4 aylıkken yurudu..2 yaşına geldı nıye konuşmuyor benımkı ıngılızceyı soktu.4 yasında tuvaletı bırkamadımı benımkı ortadan tuturuyodu.emmeyı bırkamadı mı benımkı dunya yemeklerını tadıyor..dunyanın en ıyı mukemmelınıde yetiştırsenız elalem ve dedıklerı hiç bitmez.keyıfle bebeğini buyut kulak tıkayıp

Valla çok güzel anlattınz. Aynen bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…