Benim kızım da 21 aylık. Son zamanlarda her g8n yeni bi kelime söylemeye başladı. Ya da bozuk olanı düzeltti. Bi yandan da hafızaya yenilerini alıyor. Acele etmeye gerek yok ki gayet normal benceMerhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Ayy maşallah :))Benim oğlum 17 aylık baba dede annii dışında birşey söylemiyor. Onları da çok seyrek canı isterse söylüyor. Ama herşeyi anlıyor.
Eğer duyuyor ve anlıyorsa bence endişe etmeyin. Sonuçta duyma problemi olmadığı müddetçe bu çocuk illaki konuşacak.
Eşimin bir arkadaşının oğlu 3 yaşında konuştu. Hatta çocuğu baya bir doktora götürdüler ve çocuk üstün zeka çıktı. Şuan okumayı, yazmayı, ingilizce yazmayı ve okumayı, çift haneli rakamları çarpmayı falan biliyor henüz 6 yaşında. Sınıf atlatmışlar 4. Sınıfa geçirdiler çocuğu. Büyük ihtimalle devlet himayesine alınacak. Yani konuşmak ve zekanın hiç bir ilişkisi yok. Panik yapma.
Kızın gayet normal sen o kaynana eğitim ver saygi ve fitnelikten vazgeçme eğitimiMerhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
18 aylık benim kızım aynı dediğin şekilde bı kaç kelime söyleyip herşeyi anlayıp sözümü dinliyorMerhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Aynen öyle valla memnun edemeyiz kimseyi asla.. Sağlık ocağında doktora sordum çok normal dedi. Kelime kelime konuşarak başlar yavaş yavaş ilerler dedi. Ki bu kelimelerddışında da kendi diliyle konuşuyor anlamıyoruz. Anlamadığımız şekilde çok ama çoookk konuşuyor.. Ama gel görki bu insanlar hepsi doktor olmuş18 aylık benim kızım aynı dediğin şekilde bı kaç kelime söyleyip herşeyi anlayıp sözümü dinliyor
Elbette konuşup kendini geliştirecek zamanlar
Tabi bunu anlamaz kaynanan illa beterini görmek zorundalar
20 gün fark bile çocukların gelişiminde çok etkili 2-3 ay fark daha çok olacak tabiki de
Gereksiz ruhunu sıkmış kaynanan yavv he he de geç uğraşma
Sağlık ocağında ki kontrollerinde herşeyi sor anlat
Eminim onlarda normal karşılayacak
Kaynana öyle söylediğinde de kaç yıllık doktor hemşire normal dedi yok bir sorun de geç çocuk takir takir konissada başka şey bulur öylesi ://
Benim kizim da 3,5 yasinda konustu.o da yarim yamalak.şimdi hic susmuyor.hatta sizinki kadar bile yoktu kelime sayisi.Merhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..
Öylemi . Gerçekten her çocuk bir olmuyormuş yaaBenim kizim da 3,5 yasinda konustu.o da yarim yamalak.şimdi hic susmuyor.hatta sizinki kadar bile yoktu kelime sayisi.
Valla çok güzel anlattınz. Aynen bu şekildeheralde onu dıyenler 1 yaşında konservatuvara gonderı çocuklarını..ne bu aceel ..yaşı geldı nıye yurumedı benımkı 4 aylıkken yurudu..2 yaşına geldı nıye konuşmuyor benımkı ıngılızceyı soktu.4 yasında tuvaletı bırkamadımı benımkı ortadan tuturuyodu.emmeyı bırkamadı mı benımkı dunya yemeklerını tadıyor..dunyanın en ıyı mukemmelınıde yetiştırsenız elalem ve dedıklerı hiç bitmez.keyıfle bebeğini buyut kulak tıkayıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?