18Agustos Sigarayi Birakiyorum....

gizemli7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
203
0
39
Artik defalarca denemekten biktim usandim. Bu sefer kesin bir sekilde kararimi verdim.. Artik bu tarihten sonra YOK YOK YOK
Burda bir cok arkadaslarim bilirler 1ocak basligi altinda 4.5 ay birakmistim .. Hic ummuyordum aklimin ucundan gecmezken oyle bir anda yaktim ve devami ne yazikki geldi..
Isin komigi o 4.5 aydan sonra ictigim ilk sigara bana hicte yabanci gelmedi:)) oylede keyifle ictimki saka gibi...Daha sonra bu zmna kadar yani 4 ay surekli ictim.. artik yeter!!
Ben hayatim boyunca sigara icmek istemiyorum.. Bir yerde dur dememin vakti geldide geciyor.. 26 yasindayim 7-8 senedir surekli ictim ..Henuz bir zararini gormedim.. tikanma hareketsizlik v,s ama tek sorunum dislerimden cok cektim mahfettim ,, ilerde bedensel olarak olusabilecek sorunlari dusunmek bile istemiyorum..

Az once dislerimi fircaladim ve bu isi bitirdim yarindan sonrada burayi gunluk gibi kullanicam arar ara girip kendimi nasil hissettigimi yazicam.. Cunku burasi insani cok motive ediyor .. Hem birakmak isteyenlerede onemli tavsiyelerde bulunmus oluruz
bende sabah kaltigimda gunduzleri birsey yok hatta nefret ediyorum kokusundan dumanindan.. ama o saat 17.30 da ilk kriz geliyor ve ardida geliyor ...Anlamiyorum yaa... Deliresim geliyor!!!!:95: bir yakiyorum yatana kadar 15 tane nerdeyse iciyorum boylede tuhafim..

Ama artik bundan sonra icmiyecegim .. bir sekilde o nalet krizleri gecirecegim Yarin esime soledim bana ebru sallinin selulit savar dvd sini getiricek .. sata 17 30 olgu gibi bir saat durmadan spor yapicam sonrada dus filan alirim zamani geciririm. Yogun krizimdede nane sakizlarimi sekerlerimi depoladim.. Su icmeyi daha once denememistim krizlerde onuda deniyecegim.. Bunu yaninda karabasotu (bir paketi 2.5ytl) aktardan aldim birde eczaneden sigaratix diye bir seker aldim .. bunlar bitkisel.. cok nikotinsizlikten yamulursam devreye sokucam..

Su an bile cok motive oldum insallah bu isi bu sfeer basaricam Allahim sen yardim et..

Son düzenleme:
canım tebrik ederim çok güzel bir karar almışsın.. bende yaklaşık 3 haftadır içmiyorum eşimle beraber bıraktık..

bende aynen senin gibiydim gündüz hiç canım çekmiyodu ama akşamları çok içiyordum, bıraktıktan sonra akşamları zorlandım ilk günler ama geçti

mutlaka canın çekecektir zorlancaksın ama önemli olan o zor anları geçirmek.. bol şans canım

Tebrik ederim bu sefer sonuna kadar gidebilecek kararlılıkta görünüyorsun.Diğer başlığıda okudum gerçekten azmine hayran olmuştum.Aslında 4,5 ay bırakıp tekrar başlaman ilginç bu kadar azimli olup tekrar yenilmemen dileğiyle.
Ben haziran ayında sadece 5 gün bırakabildim.Ama sonrasında içtiğim her sigarayı bunu bırakmalıyım diyerek içtim.Şimdi korkuyorum.Aslında beynimi yiyen sesi susturup biran önce bıraksam bu illeti hiç fena olmayacak.
Hissettiğin herşeyi yaz nolursun benim gibilere örnek ol.Benim içinde bırakmaya çok az kaldı inşallah.

Ne var bu aksamlarda anlamiyorum bambaska biri olup cikiyorum .. bedne alsiiyor aciliyor tam keyif saatleri sanirim.. Ama pes etmek yok Bugunu atlattim zamanla alisacaigim inaniyorum bir onceki birakislarimdan bilyiorum onemli olan tek bir sigaraya ozenmemek devami gelyior cunku..

Kizlar bugun hep disaridaydim eve geldim temizlik v.s derken kendimi epey bir oyaladim
inanirmisiniz daha ilk gun diye kendimden bir eminim bir kararliyim aklimin ucuna dahi gelmedi

beni 2.3 gunler zorlicak ve 3.4 haftalar onuda bilyiorum..

ama atlaticam

Bugun pilates topumu yeniledim yeni bir pilates dvd si aldim bugun cok yoruldum henuz baslayamadim ama yarin onada duzneli bir sekilde baslayinca hersey tam olcak.
Pilates nefes egzersizleri oldgu icin bana cok iyi geliyor uzun zmndir ara vermistim tekrar baslayacgm

birde bende istah acilicak bir onceki birakisimdan bilyiroum bununda onune gecicem
gecen birakisimda 4 kg fln almistim ama bu sefer onu istemiyorum

bakalim bugunu atlattim sayilir
az once sutlu kahvemi ictim ustune bir olips seker attim henuz delirmedim bakalim ilerleyen saatlerde ne olur
icmem asla ama zorlanabilirim
opuyorum hepinizi

merhaba
ben bırakalı bayağı oldu. sigarada önemli olan bırakmak değil. tekrar başlamamak. her zaman yaz yaşadıklarını. elimden geldiğince yardım etmeye çalışrım. benim de eşim bırakmıştı tekrar başladı. pazartesi bırakacak inşallah.
allah yardımcın olsun. ben de akşamarı çok zorlanoyordum. çareyi erken yatmakta bulmuştum.

bende biraktiktan sonra yine basladim ve basladigim her sigara ya senin gibi bunun bitmesi lazim dedim
ve kendimi psikolojik olarakta en rahat donemimde halletmem gerektgni dusundum
su an hazirim
bir onceki birakisimda gercekten cok azimliydim
aklimin ucundan gecmezdi tekrar icicegim
yani soyle soylim bir anlik ozlem.. keisnlkle nikotin istegi veya sigarasizlik degil.. sadece cek ufle

birde sicak havalara yenildim
simdi en zayif noktadan hava sicakken birakmak istiyorum

canim seni biliyorum ve gercekten tebrik ediyorum.. mis gibisindir simdi
Dedigin sey cok onemli birakmak degil devam ettirmek .. yani bir daha baslamamak... ne yazikki ben onu basaramadim bundan sonra olcak insllh

Kizlar bugunum cok rahat gecti
surekli gicik halindeydim bogazlarim..
ozellikle aksam
hafifi oksurme hali dunki ictigm son sigaralarin kalintilari .. beden artik sigarayi temizliyor resmen bunu hissediyorum
ama canim oyle istemiyor
bir hafta gecsin cok rahat edicem yeminle
sakiz cignemek ve olips seker bana iyi gelyior ama abartmiyorum artik bilincliyim hic birsyein esiri degilim modundayim

su an saat 1 30 tamamen uykumda geldi ohh be bugun hic icmedim ,,fazla zarar almadim.. yarindada ,mis gibi uyanicam..

cok girip yazamasamda her animi mumkun oldgmda kisa donemler halinde yazicam
bu hafta hergun yazarim:)

insallah seneler gecerde kounmu basa cekip su kadar yil oldu derimmm ahh ahhhh opuyorum hepinzii:89:

selaaammm..:92:
ne var ne yok?
ahh gizemli bahar aylarına yenildin başladın tekrar tabi,
canım bu sefer inşallah tamamen bırakırsın ben 11 ay oldu bırakalı,
canım hiç istemiyor hatta yurtdışından ablam geldi,o çok içer sigarayı onunla bir kaç kere yaktım ama içemeden söndüedüm,bende tekrar başlama gibi bir istek olmuyor arada bir yaklıp söndürsemde,artıık ben sigaranın esiri değil sigara benim esirimdir..

Ayguncum Merhba..

Ne guzel koskoca 11 ayy Ne demek !!! Helal olsun valla .. Sen bitirdin .. iste bende bunu istiyorum yaa

untumak cnaimin hic istememesini tekrar baslamamayi istiyorum.. Elinde sigarayla bisi olmuyor birsey kaznailmiyor onsuz mutlu olmayui ogrenmemazim
insallah bundan sonra basririm
Senide cok kutluyuorum Darisi bizim basimiza

Bugun 2 gunum saat su an 18.30
bugun bir kez saat 5 gibi yogun bir kriz geldi hakvemi ictikten 15 dk sonra oldu bu kriz.. pc baisndaydim.. sapsalladim bir an bosluga dustum agzimda kocaman bir bosluk beynim gitti sandim
bir ara foruma girip konuyu kapatip silip yokedip sigara yakmayi dusundum kimsecikelr bilmesin hissine girdim
ama ahaha bitmisti yok dusunmedim onu
attim bir olips bastirdim
Simdi cok iyiyim
bu hafta boyle gecicek sonra bilyiorum alisicam..

Ayrica buraya konu acmaminda birakmamda cok etkisi oldu yaa :)) istesemde burada konum var yenilemem moduna girdim
birakmak isteyenlere daha motiuve olacagim dedim
bugunluk boyle
kizlar ben karabasotu ve sigaratix almistim ama daha he rikisinide bir kez dahi kullanmadim delircegim bir zmn icin ayirdim onlari
ne olurs aolsun baslamak yok ..Yola devam

gizemli tebrık ederım kararın cok sevındırıcı.. bende sıgarayı bırakma gunumu 19 eylul olarak belırledım.. daha once cok kere bırakıp baslama hatasını bende yaptım.. bu kez farklı bı yontemle telkınle sıgarayı bırakmayı planlıyorum.. hepımıze basarılar :) sigarayı yenıcez

Bende nihayet kararımı verdim.O gün olsun yok yok başka tarih derken delirecek gibi hissettim kendimi.Bu arada iki kez fikir değiştirdim ama sonunda 5 eylülde bırakmaya karar verdim.Öğretmen olduğum için o zamana kadar izinliyim.İşe başlayacağım tarihte olursa oyalanırım diye düşünüyorum.Yine nikotin bantlarından destek almayı planlıyorum.Hadi bakalım bu son deneyişimiz olsun ve bizde başaralım inşallah.
Bu arada şu telkinle bırakmayı merak ettim.Sende yaşadıklarını ve gelişmeleri yaz lütfen, birbirimize destek olalım.Malum bu konuya çok rağbet yok:)))

SLM bende 14 ağustosta bıraktım.Aslında yıllardır bırakıp bırakıp başlıyordum ve bu durumdan çok sıkıldım.İlk bir hafta çok zor geçmişti,sürekli uykum geliyordu ve ilk haftayı uyuyarak geçirdim.İnşallah bir daha ağzımıza sürmeyiz.

Tebrikler:)))
Sen nasıl bıraktın,bir destek aldın mı yoksa kendi iradenle mi bıraktın?Zor kısmını atlatmışsın inşallah bidaha başlamazsın.Peki şimdiki durumun nedir içme isteğin varmı?
Bizim gibi deneyecek olanlara yol gösterirsen sevinirim.
Destek olan diğer arkadaşada teşekkürler.2 yıl dilekolay.İnşallah bizimde tam iki yıl oldu dediğimiz zamanlar gelir.
Başlık sahibi bidaha yazmadı.Umarım gelişmeler sevindiricidir.

Gizemli tebrik ederim canım,

ben de yarın sabahtan itibaren içememeyi düşünüyorum. offfff çok zor günler beni bekliyor, birazdan son sigaramı içeceğim. birbirimize destek olalım. benim önceki denemelrime göre en zoru ilk 3 gün. senin yarın 3. günün sanırım, Allah kolaylık versin.

Gizemli neredesin ben ağzımda bir tarçın çubuğu, kolumda bir nikotin bandı son sigaramın üzerinden henüz sadece 12 saat geçmiş olmasına rağmen vücudumun bazı yerleri uyuşuk bir durumda oturmaktayım pc başında

Ben antremanlıyım sigara konusunda Sürekli bırakıp bırakıp başladığım için.Ama en uzunu bu oldu sanırım.En fazla bir hafta dayanabilirdim önceden.Bu sefer çok direndim.Bir kaç gün geçtikten sonra krizler geldiğinde kendi kendime yazık değil mi kaç gündür verdiğin mücadeleye dedim.Birde canım sigara istediğinde bir kağıda sigaranın bana verdiği zararları yazıp defalarca okudum.Bol bol su içtim,sakız çiğnedim,maden suyu içtim,birşeyler yedim.Ağzımı boş bırakmayınca pek aklıma gelmez oldu.Düşünün tatile gitttik eşimle orda bile içmedim.Ben bayılırdım denizden çıkıp sigara içmeye ama içmedim.Hatta eşim tatilde bile içmedin ya yırttın sen artık dedi.Bakalım daha yolun başındayım henüz bıraktım demem erken olabilir.İçmiyorum diyebilirim.Bana kazandırdıklarını gördükçe çok mutlu oluyorum.Darısı herkesin başına ve bugünde sigara içmemek umuduyla diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…