Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Manisada kına gecesi biraz farklı olur. Esas kına gecesi salondaki eğlenceden sonra başlar. Kınadan sonra kızın evine gidilir topluca. Orda yüksek yüksek tepeler eşliğinde:) gelinin ellerine ve ayaklarına kına yakılır. (yakılır derken işkence gibi görülmesin:) sürülür diyeyim:) sonra hep beraber yürüyerek darbuka ve ziller eşliğinde kayınvalidenin evine gidilir. Kayınvalide misafirlerini kapıda karşılar. ve elinde içinde donunun olduğu bir poşet verir kız tarafına.yazarken bu da pek kötü göründü gözüme düzeltiyorum:)don dediğim pijaması:) Pijaması yakılarak yola atılır ve gelin ile damat bu yanan ateşin üzerinden atlar. Bu artık kayınvalidenin değil artık gelinin sözünün geçeceği anlamına gelir:) sonra kayınvalidede yenilir içilir. Tabi gelinin elleri daha yıkanmadığı için özellikle damat kendi elleriyle besler eşini. Karınlar doyduktan sonra iki ailenin gençleri, arkadaşlar ve gelin damat dökülür kına yıkama yollarına. 7 tane cami dolaşılır ve yavaş yavaş ellerini ve ayaklarını yıkar damat gelinin. Daha sonra ellerini yıkadığı çeşmede gelinin elinden su içer, onun elinden su içmiş derler ya, huyları benzemesi açısından ve iyi anlaşmalarını sağlamak açısından bir gelenektir bu. Kına yıkama işlemi bittikten sonra yine darbukalar (bulamayanlar için tepsi tencere gibi ses çıkaran metaryellerde olur:) eşliğinde yakın akrabaların evlerinin önlerine gidilir ve çıldırmışçasına oynanılır. Ne kadar iyi oynarsan o kadar iyi para atarlar balkonlardan pencerelerden. Sabaha doğru bu akraba ziyaretlerinden elde edilen hasılatla bi çorbacıya gidilir ve sonra evlere geri dönülür. Kız evinde eğlence bitmemiştir, çünkü kızın yakın akraba ve arkadaşları onda kalır. Bir nevi Pijama partisi verilir.dans edilir, hoş sohbetler olur yorgun düşüp erken uyuyanlar yatağa dikilir, yüzleri ruj ve göz kalemleriyle itinayla boyanır. Sabahta hiç uyumamış gibi kalkılır çünkü gerçekten hiç uyunmamıştır:) Bu yüzden kına gecesiyle düğün arasında en az bir gün olmalıdır bence çünkü gelin daha gözlerini açmadan kuaförde alır soluğu:)))))))
böyle işte arkadaşlar....Manisaya yerleşmek isteyenlere bir uyarı, eğer gecenin bir yarısı dışardan darbuka sesleri geliyorsa korkmayın tamtamlar değildir gelenler, bizimkiler kına yıkamaya çıkmıştır))))))))
cıdden cok guzel olmussun
kınada esının gomlegı senın kıyafetındekı uyum super
kına yakılırken bındallın cok şık ve esının elınden su ıctıgı resım cok guzel
nıkahta sacın harıka ve elınde nıkah cuzdanınla olan poz super
bıde cok yakısmmısınz bebegınızde olccakmıs mutluluklar
Gelinliğini ve tacını çok beğendim :) Saçların çok uzundu galiba rengide çok yakışlmış beyaz gelinliğine romantik pozlarınıza bayıldım fikir oldu benim için Allah bir yastıkta yaşlanmayı kısmet etsin opuyorumnanaktan