18 Mart Çanakkale Zaferi

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün eşsiz dehası ve vatan aşkıyla,
Kahraman silah arkadaşları Mehmetçiğin mukaddes, taktir edilen, kutsal güçlü vatan mücadelesinin azmi ile,
Kazanılan bu zaferde Çanakkale Geçilmez destanını yazdıran,
Bu uğurda can veren ve bu toprakları kanları ile sulayıp bize bu eşsiz vatanı emanet eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum..

Gazi Mustafa Kemal atam ve silah arkadaşları mehmetciklerimiz ruhları şad olsun. Onların sayesinde bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bedeli vatanımıza sahip çıkmak.

Çanakkale destanını yazan şehitlerimizin önünde saygıyla ve bir o kadar da utanarak eğiliyorum
Onların emanetine sahip çıkamamış olmanın utancıyla kıvranıyorum
Mustafa Kemal ve askerlerini dünya ayakta, dizleri titreyerek alkışladı da kendi topraklarında bugün çiğneniyorlar
Terörün, bölünmenin, vatan toprağı satmanın normalleştiği şu günlerde alnım açık karşılarında duramamanın ezikliğini yaşıyorum. Başımı kaldıramadan, ancak kendim duyabilecek kadar bir sesle ruhlarına Fatiha okuyabiliyorum. Bir gün gerçekten hakkıyla bu vatana sahip çıkabiliriz umarım, Allah kötüye fırsat vermesin.

Çok sukur Çanakkale yine görmek nasip oldu bana çok istediğim bir şeydi. Ama gördüğüm için daha çok üzülüyorum o koskoca atalarımız omuz omuza çarpısmis ne tür ne Kürt alevi Sünni yarimi yapmamış bize bu mirası bırakmış. . Şimdide koca ülke b.k püsür elinde yok oluyor

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.
M. Kemal ATATÜRK

O topraklarda açan çiçeklerde bile göz yaşı var. sevgili atalarımız, canlarımız orada Allah onlardan razı olsun mekanları cennet, ruhları şad olsun..

Vurulup Tertemiz Alnından Uzanmış Yatıyor

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makber'i kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe"desem, sığmazsın.

Herc ü merc ettiğin edvara da yetmez o kitab...
Seni ancak ebediyetler eder istiab.
"Bu, taşındır" diyerek Ka'be'yi diksem başına;
Ruhumun vayhini duysam da geçirsem taşına;

Sonra gök kubbeyi alsam da, rida namıyle;
Kanayan lahdine çeksem bütün ecramıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan;
Yedi kandilli Süreyya'yı uzatsan oradan;

Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına;
Uzanırken, gece mehtabı getirsem yanına,
Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırına.
Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini,
Şarkın en sevgili sultanını Salahaddin'i,

Kılıç Arslan gibi iclaline ettin hayran...
Sen ki, İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, ruhunla beraber gezer ecramı adın;

Sen ki, a'sara gömülsen taşacaksın... Heyhat,
Sana gelmez bu ufukalar, seni almaz bu cihat...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.

MEHMET AKİF ERSOY

Allah makamlarını arttırsın, bizleri de onlara layık eylesin..
O şuur yeniden can bulsun, tek yumruk olmak, milletçe geçirdiğimiz bu zor günleri bir an evvel atlatmak nasip olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…