18 inde evlenip hamile kalamayanlar varmı :(

amerikada doktorlar gebeler için folik yerine bulgur öneriyorlarmış..
hatta vaaza şöyle devam edeyim balık yiyemeyenler omega 3 ü fazlasıyla dereotundan temin edebilirler bunları biliyor muydunuz:KK48::KK48::KK48:

dere otunu da yemek pek bir zor bee, sadece kabak enginerla yiyebiliyorum o da kırk yılda bir

Eee o kadar doktora gitmişsin eşinin ve senin bütün kontrolleriniz yapılmış sonuç ne?
Doktor bir şey demedim mi?

Ne klişe bir şey sordun ama anlamsız bir o kadar da bunun kararı sana bana düşmez sorgusu da beni de ilgilendirmez belki evet ama tepkmi koymak istedim çünkü bana göre epey anlamsız dır bu soru (=

Canım çocuk yaşta evliliklerin sonu malum genelleme yanlış tabi ki ama çoğunluk sorun yaşıyor bu sebepten klişe gelen bir durumu belirttim

Eee o kadar doktora gitmişsin eşinin ve senin bütün kontrolleriniz yapılmış sonuç ne?
Doktor bir şey demedim mi?
genelde sebepsiz inferlite der geçerler ve kasmayın kendinizi gezin dolaşın hava değişimi yapın olmazsa bir sene sonra gelin diye bir cevap verirler ama bilemedim şimdi..

2senelik evliyim bebiş düşünüyorum olmuyor sorunda yok
vakti gelince elbet olur güzelim daha vakit varmış demekki bir problem olmadığına göre en hayırlı zamanını bekliyor olmalı belki de anneciğinin daha olgun olmasını bekliyordur:KK66:

doğru çocuk düşünen birieiylerin minimum 3 ay önceden folik asit kullanması gerekiyor ha ben hergün bulgur pilavı yiyorum dersen o da olur malum o da folik asit :KK66:
aa ciddi 3 ay öncemi kullanılmalı ama onu nasıl kestirebilcez hani ddoktor mu yazıo bız mı alıorz ayrıca ben bulgur hastasıyım her gun yerim buna sevındım hoş çocuk düşünmüyuorum da konuşayım dedim (=

genelde sebepsiz inferlite der geçerler ve kasmayın kendinizi gezin dolaşın hava değişimi yapın olmazsa bir sene sonra gelin diye bir cevap verirler ama bilemedim şimdi..
Ben 9 ayın sonunda rahim filminden sonra hamile kaldım. Gerekli her şeyi yapmış mı diye merak ettim.
Mesela yumurta takibi yaptırabilir.

aa ciddi 3 ay öncemi kullanılmalı ama onu nasıl kestirebilcez hani ddoktor mu yazıo bız mı alıorz ayrıca ben bulgur hastasıyım her gun yerim buna sevındım hoş çocuk düşünmüyuorum da konuşayım dedim (=
valla kimisi planlı hamilelik adına ön kontrole gider ve doktor tarafından alır folik asiti ya da ben gibi gider 42 lira verir alırsın bir folik asit korunmayı bırakırsın akabinde:KK66:

Ben 9 ayın sonunda rahim filminden sonra hamile kaldım. Gerekli her şeyi yapmış mı diye merak ettim.
Mesela yumurta takibi yaptırabilir.
yaştan ötürü doktor da pek ilgilenmemiştir bence eğer özele gitmedilerse.sadece sperm ve yumurtlamaya bakılmıştır bir şey yok denmiştir..

aslında bu kısmı sorgulamak size bize düşmez annelerimiz 18 nde evlendiklerinde çocuk babalarımız sapık değildi zira,devir değişti şartlar değişti ergenlik ilerledi falan derken şimdi bize küçük bir yaş olarak geliyor ama devlet bile 18 yaşı reşit ve yetişkin kabul ediyor..daha ılımlı olmalıyız diye düşünüyorum..

:KK9:

Ve genel olarak söylemek istiyorum ;
1.anayasamızda olağan evlilik yaşı 17. (çoğumuz tasvip etmesek de bu böyle. tabi herkes 17-18sinde evlensin demiyorum. Aksine tabiki kişi okuyup kendini geliştirmeli;fakat seçimini bu yönde kullanmayanları yargılamanın ve türlü yorumlarla yadırgamanın bize düşeceğini sanmıyorum.

2.burda çocuksun, ergensin atıfları yapmak devletin 18yaşındaki birini çocuk olarak kabul etmeyişini değiştirmiyor.

3.irrite edici yorumlar yapıp 20yaşında ve evli olanlara,sanki başka gezegenden gelmiş gibi bakanlara da ellerine ne geçtiğini sormak istiyorum. Hani bunu yazmak neyi değiştiriyor merak ediyorum. Ne zaman o yaşlarda biri konu açıp yardım istese neden evlendin, derdin neydi, bekleyemedin mi gibi yorumlar görmekten ben bile bunaldım. sırf şuanki konu değil yani

Dn: erken yaşta evliliği değil insanların seçimlerini yadırgamanın doğru olmadığını savunuyorum.

Canım çocuk yaşta evliliklerin sonu malum genelleme yanlış tabi ki ama çoğunluk sorun yaşıyor bu sebepten klişe gelen bir durumu belirttim
şimdi bizde bu kişinin yaşantısını ,eşini, durumu bu elbette bilemeyiz ama yinede canını sıkmayalım neticede evlat sahıbı olmak istediğini bir şekil bilgi edinmek amacıyla yazdığını biliyoruz hadi en azından can sıkmayalım hayırlısı olsun diyelim gerek yok yani ayrıntılara takılırsak biz zaten memleketçe sallantıdayız yani siyasete gerek duymuyorum duymayalım :)

X