• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 18 aylık kızıma yarn tuvalet egıtımıne baslıyorum.. Deneyımlı anneler yardımınıza ihtiyacım olacak..

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

dream0

Hakkidir Hakk'a tapan milletimin Istiklâl.. (☆
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
1.039
691
158
Evet hanımlar.. Bu süreci yerı uygunsa burda yardımlasarak paylasmak ıstıyorum.. Hem bilgilenmiş olurum,, hemde benm gıbı baslayan anneler varsa beraber halledelim su bez isini..:KK39:

Bugun alıstırma kuloduyla gecırdık gunumuzu ama kızım ıstemıyor, lazımlıga oturunca aglıyor:110: Sanırım zorlanıcaz bıraz.. Yada daha erkenmi acaba ya... Esim daha erken oldugunu dusunuyor..

Anladım canm.. Bılgı verdıgın ıcın tesekkur ederım.. Galıba daha erken evet. Cunku kızım kaksı geldıgı zaman degıl yaptıktan sonra eeh dıyo. Sadece yaptıgını haber verebılıyor. Ben ögretebılırmıyım dedım ama olmcak sanırım..

çocuklar ne zaman isterlerse o zaman öğreniyorlar bence. hamilesiniz 2. doğmadan öğreteyim istiyorsunuz sanırım. bende öyleydim 21 ay var aralarında oğullarımın. büyük oğlum 19-20 aylıkken falan denemeler yaptım ama ısrarla yapmadı lazımlığa

25 aylık olduğunda bir gün kendi bezini çıkarmak istedi sabah kalkınca , lazımlığı getirdim salona koydum orda yaptı birkaç gün, her yapışında da beraber döküp bay bay çiş dedik çok mutlu oldu

acele etmeyin bence sabah uykudan kalkınca altının kuru olmasını, kaka yaparken tepkisini (oğlum koltuk arkasına saklanırdı mesela) takip edin kendisi kesinlikle belli edicektir zamanının geldiğini

çocuklar ne zaman isterlerse o zaman öğreniyorlar bence. hamilesiniz 2. doğmadan öğreteyim istiyorsunuz sanırım. bende öyleydim 21 ay var aralarında oğullarımın. büyük oğlum 19-20 aylıkken falan denemeler yaptım ama ısrarla yapmadı lazımlığa

25 aylık olduğunda bir gün kendi bezini çıkarmak istedi sabah kalkınca , lazımlığı getirdim salona koydum orda yaptı birkaç gün, her yapışında da beraber döküp bay bay çiş dedik çok mutlu oldu

acele etmeyin bence sabah uykudan kalkınca altının kuru olmasını, kaka yaparken tepkisini (oğlum koltuk arkasına saklanırdı mesela) takip edin kendisi kesinlikle belli edicektir zamanının geldiğini

Cook tesekkur ederım .. Evet dedıgınız gıbı ıkıncı dogana kadar ogretebılırmıyım acaba dedım.. Neyse biraz daha beklıcem.. Aglamasına da kıyamıyorum. Zorlayamam cocugu.c

2 yaştan önce tuvalet eğitimi çok erken
2 yaşını geçtikten sonra temmuz gibi alıştırcam kızımı
oğlum 2 günde öğrendi zamanı gelince böyle sorun olmaz ;)

Yaaa iki günde mi ögrendii.. Masallah subhanallahh.. Benmkide ögrenırmı acaba :)

Bence yanlis yapiyorsunuz. Daha cok erken. Cocugunuz birakin psikolojik olarak fiziksel olarak bile hazir degil kaslari tuvaletini tutmaya vs uygun degil daha. En erken iki yas

Evet anlıyorum.. Cok tesekkur ederım vazgectım Zaten. Tekrar bez bagladım bugun..:anneadayı:

Evet anlıyorum.. Cok tesekkur ederım vazgectım Zaten. Tekrar bez bagladım bugun..:anneadayı:
Merhabalar. Aslında 18 ay çiş eğitimi için oldukça ideal bir zaman,okuduğum bilgilere ve araştırmalarıma göre. Lakin sizin durumunuz biraz değişik. Hamilesiniz ve 1-2 haftaya yeni bir bebeğiniz daha olacak ve bu durum eğitim için doğru bir zaman olmaz. Ayrıca her çocuk bir olmaz. Çiş eğitimi bir kaç ay sürebilir. Sabır ve istikrar önemli. Kolaylıklar diliyorum.

Back