- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.882
- Konu Sahibi gunebakan_
Teşekkür ederim yorumunuz için. Kızım da çişi gelince zıplıyor Her çocuk farklı evet, o yüzden zaman tanımaya devam ediyorum. 3 gün her şey yolunda 2 gün her yer çişli vaziyette beklemeye devam edeceğim bir süre daha.Cocugun ustun zekali oldugu nasil anlasiliyor
Ben 24 aylik basladim 10 gunde ogrendi sonra altina da kacirdi yeri geldi gece yatagada cis yapti ama ben direndim hic altina bez takmadim gece yatagini islatinca agladi olsun olabilir bidaha olmaz dedim onu uzmefim sonra hamdolsun duzeldi
Ben ilk basta gece bezledim oyle milletin dedigi gibi olmuyor her cocuk farkli zaten gunduz isyan icinde gece uyandirip dengesini bozmadim ve her gece bezi kuru uyandi sonrada hic takmadim gece gunduzde sormadim cisi gelince zipliyordu oturtuyordum lazimliga agliyordu sonra cislere baybay dedik beraber kukuli gibi sarkiyi soyledik
Kesin tanı için 2 yaşından itibaren uygulanan zeka testleri var. 4 yaşından itibaren uygulanması tercih ediliyor sonuçların güvenilirliği bakımından. 4 yaşından önce ise gelişim testleri klinik tanı koydurmak için değil fakat fikir edinmek için kullanılıyor. Onun yanında çocuğun zeka puanının nispeten yüksek olması durumunda belirtiler kör göze parmak şeklinde belirgin olabilir işin uzmanı için. Bu durumda yine klinik tanı konmuş olmaz fakat aileye ne yapması gerektiği konusunda bir fikir olabilir uzman değerlendirmesi.