• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık bebeğim artık yemek yemiyor

Cicek061

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2017
1.114
907
123
27
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var şimdiye kadar çok güzel yemek yiyen çocuğum şimdi yemek yemiyo. Daha doğrusu sütten kestim 4 gün oldu onu kestigimden beri hiç bişey yemiyo aç karına ağlaya ağlaya uyuyo çok kötü oluyorum fikir verebilecek olan var mı ne yapmam lazım

Sütten kademeli olarak kesmediniz mi? Ne yaparak kestiniz birşeyler söylediniz anlattınız
Şöyle oldu. Çok bağımlı ve çok ısırdığı yara yaptığı için azaltarak kesmek istedim. Önce uykuya geçişlerinde vermeye başladım sadece. Bı sure böyle devam etti.4 gün önce hiç aramadan uyudu bende o aramadı istemedi diye vermedim. Bu şekilde 4 gün geçti bu kadar çabuk birakacagini tahmin etmiyodum. Ama asla ağzına tek lokma sokamiyorun sadece karpuz verirsem sınırsız yiyo onuda akşama kadar versem rahatsız eder. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan aç karına uyudu çok moralim bozuk

Şöyle oldu. Çok bağımlı ve çok ısırdığı yara yaptığı için azaltarak kesmek istedim. Önce uykuya geçişlerinde vermeye başladım sadece. Bı sure böyle devam etti.4 gün önce hiç aramadan uyudu bende o aramadı istemedi diye vermedim. Bu şekilde 4 gün geçti bu kadar çabuk birakacagini tahmin etmiyodum. Ama asla ağzına tek lokma sokamiyorun sadece karpuz verirsem sınırsız yiyo onuda akşama kadar versem rahatsız eder. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan aç karına uyudu çok moralim bozuk
Yani sabırla bıraktırmak gerekiyor diye biliyorum araştırdığım kadarıyla tecrübe etmedim hiç. Çok üzülüyosunuzdur suan tahmin edebiliyorum. İlk önce gece beslenmesini kesmek sonrasında öğlen uykuya geçişlerde varsa onları sonra günlük emme sayısını ve memedeki süreyi azaltmak bi müddet günde tek sefer vererek gitmek ve komple kesmek gerek diye biliyorum etkilenmemesi için. Diş çıkaracak olabilir mi karpuz belki iyi geldiği için onu istiyodur başka bişey istemiyodur. 4 gündür aç duruyorsa memeyi bıraktığı için sadece yapmaz diye düşünüyorum serin şeyleri reddetmiyorsa diş olabilir.

Gayet uygun bir yaklasimla kesmissiniz memeden. Kendi talep etmiyorsa azar azar keseyim diye istemeyen cocuga vermek gereksiz olurdu. Siz 2 yasindan once kestiginiz icin galiba biraz vicdan yaptiniz ve bebeginizin istahsizliginin sorumlusu da sizmissiniz gibi dusunuyorsunuz. Oyle gerekmis oyle yapmissiniz, vicdan yapacak bir durum yok canim anne, onu annesinden daha cok kim dusunebilir 🌸

Istahsizliginin emmeyi birakmasiyla ilgisi yoktur diye tahmin ediyorum. Muhtemelen ya atak haftasinda ya dis cikariyor ya da sicaklardan cok rahatsiz oluyor. Bu yuzden hem emmeye hem yemeye karsi bir isteksizlik gostermesi normal. Siz ne istiyorsa birakin ondan yesin. Karpuz istedigi kadar verin, rahatsiz ederse o zaman bir daha dikkatli verirsiniz, ac uyumasindan iyidir. Ayrica ac uyuma konusunu da kafanizda cok buyutmeyin. Hastayken hemen hic bir sey yemeyoz ama aclik da hissetmeyiz. Bebegini de oyle olabilir. Aglamasi acliktan degil sancidan da olabilir.

Belki dış filan geliyordur. Başka bir sıkıntısı vardır. Aciktiginda illa ki bir şeyler yer bir doktora götürün

Yani sabırla bıraktırmak gerekiyor diye biliyorum araştırdığım kadarıyla tecrübe etmedim hiç. Çok üzülüyosunuzdur suan tahmin edebiliyorum. İlk önce gece beslenmesini kesmek sonrasında öğlen uykuya geçişlerde varsa onları sonra günlük emme sayısını ve memedeki süreyi azaltmak bi müddet günde tek sefer vererek gitmek ve komple kesmek gerek diye biliyorum etkilenmemesi için. Diş çıkaracak olabilir mi karpuz belki iyi geldiği için onu istiyodur başka bişey istemiyodur. 4 gündür aç duruyorsa memeyi bıraktığı için sadece yapmaz diye düşünüyorum serin şeyleri reddetmiyorsa diş olabilir.
Dediğiniz şeyleri uygulayarak bıraktık zaten önce gece beslenmesini sonra gündüzü azaltarak bıraktı. Bugün asi oldu hemşire dedi emmeyi bıraktığı için yemek yemek istemeyebilir hiç bişey verme gün sonunda mecbur kalıp yicek dedi bakalım öyle yapacam sabredecem

Back