- 28 Eylül 2024
- 596
- 1.145
- 30
-
- Konu Sahibi hanyolcuhanciyolcu
18 ay aşısı biraz ağır bir aşı , yan etkileri yok diyemeyiz...Ben kızıma bu zamana kadar yaptırmam gereken tüm aşıları yaptirdim ve aşılar ile ilgili hiçbir zaman acaba mi demedim. Aralık ayında 18 ay asisi için gün verilecek ancak ben o kadar çok şey görüp okuyorum ki ilk defa bir aşıdan çok korkuyorum. Detaylı incelediğim zaman birçok doktorun bebeklerde otizm semptomlarının o aylarda belirginleştigi veya farklılıkları o aylarda anladigimiz için aşı ile bagdastiriyorlar açıklamasını gördüm. Evet bu benim aklıma yatıyor işte ama annelik, çok farklı şeyler de okudum.. yok asi yaptırdı sonra yuruyemedi vs bir sürü şey. Bir yanım hep acaba mi diyor istemsizce. Siz yaptirdiniz mi? Sonrasında bir şey yaşadınız mı?
Ben butun asilari yaptirdim ozel olanlar dahil. Acikcasi yan etkiler konusunda bende endiseliydim ama sonra sunu dusundum. Neyin yan etkisi yok ki? Binde 1 lik bir riski goze alarak hastalik kaptigi takdirde cok daha kotu seyler yasamasina karsi tedbir aliyoruz aslinda. Yani cok kotu bir durumu yasamamak icin risk aliyoruz. Isi birazda sansa birakiyoruz. Bu arada asi yaptirdi yuruyemedi olaylari genelde cocukta halihazir bir hastalik varken yanlis zamanda yapilan asi ya da asiyi yapanin asi yaparken yaptigi bir hatadan da kaynaklanabiliyor yani benim cevremdeki vakalar hep bu yuzden oldu ama elbet farkli durumlarda yok degildir. Ornegin menenjit asisi icin cok riskten bahsediyorlar ama bu risklerin olasiligindansa menenjit kaparak yasanabileceklerin olasiligi daha yuksek oldugu icin onuda yaptirdim. Yani biraz kar zarar karsilastirmasi ile verilecek bir karar. Bende 18 ayda hic istemeyerek yaptirmistim asiyi gprdugum bir zarari olmadi simdilik. Allah butun miniklere guzel, saglikli, uzun omurler versin.Ben kızıma bu zamana kadar yaptırmam gereken tüm aşıları yaptirdim ve aşılar ile ilgili hiçbir zaman acaba mi demedim. Aralık ayında 18 ay asisi için gün verilecek ancak ben o kadar çok şey görüp okuyorum ki ilk defa bir aşıdan çok korkuyorum. Detaylı incelediğim zaman birçok doktorun bebeklerde otizm semptomlarının o aylarda belirginleştigi veya farklılıkları o aylarda anladigimiz için aşı ile bagdastiriyorlar açıklamasını gördüm. Evet bu benim aklıma yatıyor işte ama annelik, çok farklı şeyler de okudum.. yok asi yaptırdı sonra yuruyemedi vs bir sürü şey. Bir yanım hep acaba mi diyor istemsizce. Siz yaptirdiniz mi? Sonrasında bir şey yaşadınız mı?
Menenjit aşısını yaptırmamanizin özel bir sebebi var mıydı acaba? Ben özel asilardan rotayı yaptırdım 2 doz. Menenjit aşısının da ilk dozunu 3 aylıkken yaptılar ama çok ağır geçti çok korktum bir daha da diğer dozlarini yaptırmadımÖzel menenjit aşısı dışında bütün aşıları yaptırdım. Hiçbir yan etki, değişiklik gözlemlemedim. 18 ay aşısı beni de çok korkutmuştu ne yalan söyleyeyim, aşı yaptırdığımız gün ben korkudan titrerken çocuk normal hayatına devam etti. Uyku, halsizlik falan yapar belki diye bekledim ama yok yani kıpır kıpırdı. Anneyiz korkmamız çok normal ama hastalık kapma olasılıkları bu komplikasyonları yaşamalarından çok daha fazla diye düşünüyorum
Amin inşallah çok teşekkürlerBen butun asilari yaptirdim ozel olanlar dahil. Acikcasi yan etkiler konusunda bende endiseliydim ama sonra sunu dusundum. Neyin yan etkisi yok ki? Binde 1 lik bir riski goze alarak hastalik kaptigi takdirde cok daha kotu seyler yasamasina karsi tedbir aliyoruz aslinda. Yani cok kotu bir durumu yasamamak icin risk aliyoruz. Isi birazda sansa birakiyoruz. Bu arada asi yaptirdi yuruyemedi olaylari genelde cocukta halihazir bir hastalik varken yanlis zamanda yapilan asi ya da asiyi yapanin asi yaparken yaptigi bir hatadan da kaynaklanabiliyor yani benim cevremdeki vakalar hep bu yuzden oldu ama elbet farkli durumlarda yok degildir. Ornegin menenjit asisi icin cok riskten bahsediyorlar ama bu risklerin olasiligindansa menenjit kaparak yasanabileceklerin olasiligi daha yuksek oldugu icin onuda yaptirdim. Yani biraz kar zarar karsilastirmasi ile verilecek bir karar. Bende 18 ayda hic istemeyerek yaptirmistim asiyi gprdugum bir zarari olmadi simdilik. Allah butun miniklere guzel, saglikli, uzun omurler versin.
2 yaştan sonra tek doz yapılıyor diye 2 yaşı bekledim, yan etkilerinden korktum biraz. Yaptırmayı düşünüyorum ama hastalıklar üst üste geldi iki çocuğum da krup oldular şimdi, uzun bir süre yaptıramam sanırım.Menenjit aşısını yaptırmamanizin özel bir sebebi var mıydı acaba? Ben özel asilardan rotayı yaptırdım 2 doz. Menenjit aşısının da ilk dozunu 3 aylıkken yaptılar ama çok ağır geçti çok korktum bir daha da diğer dozlarini yaptırmadımama bu aralar tekrar yaptırasim var
Ben de sizin gördüğünüz şeyleri gördüm ve kaygilandim 18 ay asisinda endiselensemde yaptırdım bir sorun yaşamadım ateş bile olmadı. iki çocuğum daha var ve hepsinin aşılarını yaptırdım sorun olmadı. Şimdi okul çağındalar onlar . 2 yas aşısı var şimdi aynı tarz videolar çok düşüyor benim önümede
Ben bunu daha önce duymamıştım. 2 yas sonrası tek dozda yapılıyor muymus? Ben de öyle yaptırırım olmadi.2 yaştan sonra tek doz yapılıyor diye 2 yaşı bekledim, yan etkilerinden korktum biraz. Yaptırmayı düşünüyorum ama hastalıklar üst üste geldi iki çocuğum da krup oldular şimdi, uzun bir süre yaptıramam sanırım.
Çok geçmiş olsun bu arada2 yaştan sonra tek doz yapılıyor diye 2 yaşı bekledim, yan etkilerinden korktum biraz. Yaptırmayı düşünüyorum ama hastalıklar üst üste geldi iki çocuğum da krup oldular şimdi, uzun bir süre yaptıramam sanırım.
12.ay aşısını yaptırırken 18.ay aşısına gün verdiler. Ben de hemşirelere sordum çok fazla bilgi kirliliği var 18.ay aşısının özelliği nedir böyle şeyler doğru mu diye? 18.ay aşısı daha önce yapılan aşıların2 .dozuymuş. Yani zaten daha önce yaptırmışız. Ben özel aşıları da yaptırıyorum. Son 2 aşısı kaldı bu ay yaptıracağım Allahın izniyleBen kızıma bu zamana kadar yaptırmam gereken tüm aşıları yaptirdim ve aşılar ile ilgili hiçbir zaman acaba mi demedim. Aralık ayında 18 ay asisi için gün verilecek ancak ben o kadar çok şey görüp okuyorum ki ilk defa bir aşıdan çok korkuyorum. Detaylı incelediğim zaman birçok doktorun bebeklerde otizm semptomlarının o aylarda belirginleştigi veya farklılıkları o aylarda anladigimiz için aşı ile bagdastiriyorlar açıklamasını gördüm. Evet bu benim aklıma yatıyor işte ama annelik, çok farklı şeyler de okudum.. yok asi yaptırdı sonra yuruyemedi vs bir sürü şey. Bir yanım hep acaba mi diyor istemsizce. Siz yaptirdiniz mi? Sonrasında bir şey yaşadınız mı?