Amaaan bu mu derdin? İleride zengin biriyle evlenerek hayata tutunabilirsin.
bu tip başarı sınavlarında temel olan istikrarlı çalışmak. önce onu belirteyim. istikrarlı çalışmak motivasyonu,dikkati arttırır, kendine güven verir,stresi azaltır.
ama önemli olan senin için şu an başlamak. bunun için de en basit ve başarılı olduğun konudan başlamanı öneririm.böylece öncelikli olarak kendine güvenin gelecek,motivasyonun artacak. örneğin bu akşam ya da okula çok erken gidiyorsan yarından başlayabilirsin. bi hızını alırsan gerisi kolay.
ayrıca bir adım attın buraya yazdın sorununu demek ki hazırsın, demek ki kendinde o gücü görüyorsun ki yardım istiyorsun.
sonuç olarak BAŞLA...
Müzik dinlemeyi, tv izlemeyi, interneti bırakırsan farkı farkedeceksin. Bunlar beyni çok yoruyor.
Bıraktığın zaman beyninin dinlendiğini hissedeceksin ve konsantrasyonun artacak.
Merabalar
17 yasındayım ve buradaki sorunum cogu yasıtımın aksine boyum kilom fiziksel ozelligim degil tabi heryerimi cok fazla takıyorum ama bu aralar stresten gozum kendimi gormez oldugu icin sorun yok :)
Kısa kes demenizi duyar gibiyim o yuzden asıl sorunuma geliyorum
Lise son sınıftayım ve bu sene ygs lys beni bekliyor
ama ben hic ders calısamıyorum kitabın basına oturuyorum saatler geciyor bir bakıyorum 2 sayfa ilerlemisim dolayısıyla denemelerim de kotu geliyorum netlerim hep dusuk aslında sınıf birincisi hep ben olurdum ama artık millet calısıp onume geciyor bense saatlerce kitap basında oturup aslında hic birsey yapmıyorum
mesela bi arkadasımla aynı saatte calısmaya basladık o 27 sayfa ilerlerken ben 5 -6 sayfa ilerledim sadece
ayrıca soru cozme hızım da dusuk bu yuzden de cok soru cozemiyorum ve ayrıntı soruları kacırıyorum
ve en onemlisi calıstıgım konuyu cabucak unutuyorum bu herkes de oluyor mu? normalde de unutkan biriyimdir
ben kesinlikle yapabilecegime inanıyorum fakat calısmam gerek ve cok az kaldı
sizce ne yapmam gerek benim gibi olanlar var mı
dikkatimi nasıl toplayabilirim ?
off off cok stresliyim istedigim bolum su an bana cok uzak ve seneye de hazırlanmak istemiyorum
kafana taktığın başka şeylermi var? aile arkadaş çevresi, ygs de başarısız olma korkusu falan?
basit şeyleri yani senin deyiminle neden mavi göz değil diye takıyorsan destek alman gerekebilir.basarısız olma korkum var evet stresen ruyalarımda sınavımı yetistiremedigimi goruyorum hep arkadas cevremde bir sorun yok ailemle de idare ediyoruz surekli kavga ediyorlar ama ben alıstım artık dogdugumdan beri boyle ama ben cok takıntılı bi insanımdır yani gozlerim neden yesil de mavi degil diye gunlerce takıp moralimi bozdugum olmustur sacma sapan seyleri takmak benim huyum heralde :)
CakmaLaraCroft
konu sahibi
calisma düzeni ayarla kendine
bende öyleydim malesef cok basarili bir ögrenim hayatim olmadi
o yuzden fazla birsey söyleyemeyecegim sana
umarim toparlarsin kendini
istedigini basarirsin
tesekkur ederim insallah basarırım
basit şeyleri yani senin deyiminle neden mavi göz değil diye takıyorsan destek alman gerekebilir.
ben de bir zamanlar( kpss ye çalışırken) gecem gündüzüm belli olmadığı için gündüz yatardım güneş ışığı gözüme gelirdi perdeye küfrederdim
Olur olmaz şeylerden sinirlenirdim. Sinirlenecek hiç bir sebep yokken durduk yere sinir küpü olup ağladığımı bilirim.
Sonra doktora gittim hap vermişti psikiyatri ilaçları falan.
Kullandım 1 hafta sonra baktım uçuyorum dünya umrumda değil. Olcak gibi değil ders çalışamıyorum, bıraktım gözümün yaşını ders kitaplarıma akıta akıta çalışmıştım.
Zor bi dönemdi.
sana bunu neden anlattığımı söyleyeyim: Her şey kendinde biter. Sen kafana koyarsan başarırsın. Korkmadan devam etmelisin...
Bana bak sen neden her topikte ortalığı karıştırıyorsun!