17 yaşında kızım var ve hamileyim

Cnm haklısın hepinizden özür dilerim biliyorum devamli aynı şeyler bende çok yoruldum inanki tamam cahil değiliz tabi ama yeni bebek evde nasıl olur vs başa dönmek
Çok güzel olur....tazelenirsiniz eşinle...bunca yıl çocuğun olmayabilirdi...şimdi ilk kez anne olabilirdin öyle düşün bence.

Arkadasimla kardesi arasinda 21 yas var olabiliyor boyle durumlar suan sorun olsa bile ilerde kardesi olmamasindan daha iyidir kucukte olsa bir kardesinin olmasi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah

Hımm anladım teyze yiğenim ne güzel işte ben 41 im sorun orda yada bana göre sorun birkaç sene önce olmadı olmamıştı denemiştık demek vakit saat buymuş nasip diorum ama yine başa dönüyorum bende anlanadim

İnş bebekken de sever inş. Ya ne dersin kardeş sonuçta ya sevmezse
Arkadasimla kardesi arasinda 21 yas var olabiliyor boyle durumlar suan sorun olsa bile ilerde kardesi olmamasindan daha iyidir kucukte olsa bir kardesinin olmasi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah

Doğru söylüyorsunuz ilk bebek olsa takmazdim bu kadar ama hem 17 yaş kız olunca gerçi ara verip yapanlar var
17 yaşında ki kendini kurtardı artık .Bakar başının çaresine ....sen hamile olmasan da daha çok akranlarıyla ve kendi başına vakit geçirmek isteyecekti.Vaktin olunca küçük yürüyüşlere çık .Okumaktan hoslandigin konular varsa bu konularda dergi ,kitap al...ingernetten film indir onları izle yani bebek dışında bir şeyleri de düşünmüş ol.

Cnm haklısın hepinizden özür dilerim biliyorum devamli aynı şeyler bende çok yoruldum inanki tamam cahil değiliz tabi ama yeni bebek evde nasıl olur vs başa dönmek

Özür dileyecek birşey yok. Ama galiba cidden ruhi anlamda yorgunsun. Oğlum 19 yaşında şehir dışında az önce eşimle konuşurken her zerresini özledim dedim. 46 yaşımdayım. Eşim işte sırf bu isim için bile çocuk yapılır dedi . ''Zerre '' tabi bu bi espriydi ama olsa fena olmazdı galiba . Zor ama güzel şeyler bunlar . Önce siz kendinize güvenin sonrası su gibi gelir. Şimdilik en önemli şey sizin ve ufaklığın sağlığı.

Haklısın tabi önce kendime güvenmem lazım tabiki hani 37 38 olsa sorun olurmu yük diom bana 1 kaç sene farketmez di herhalde

Evet zaten bir yere bile gitsek gelmiyor bizimle arkadaşım gidiyor yada çağrıyor doğumdan sonra sever inş bebek eve gelince

Ben evlendiğimde bile anneme bir tane daha yapsana demiş insanım ben kizinis yerinde olsam çok mutlu olur sorun etmezdim

yoldaş olacak ona ne güzel hem yardımcı da olur sag salim kicagina almayı nasip etsin rabbim
Tşk ederim cnm sorun etmiyor ama bişey de demiyo ama ismini koydu mesela ara sıra keyifliydi hareket ediyomu diyo oda haklı şimdiye kadar tek çocuktu ve plansiz kardeş geliyo dogunca sever tabi diye dusunuyorum

Ailecek buyutursunuz bence hayatıniza renk gelir.

Kardeşim doğdugunda ben 16 yaşındaydım. Annem ben ve diğer kardeşlerime bırakıyordu çalışırken. Kendisi çok bakmadı desem yeridir. Çok problem yaşamadık.

Kotu bi durum.. ben 17 yasindayken bu olsa evi terkederdim..

Anladım kardeşinle aran nasıl peki cnm
Sevgili paradise baya bir mesajını okuduktan sonra sana bende yazmaya karar verdim. Gerçekten de bu kadar çok takma kafana. Bende senden iki yaş küçüğüm ve bende geçtiğimiz hafta korunduğum hatta ilaç kullandigim halde hamile olduğumu öğrendim. Üstelik senin gibi iki olsa iyi benim ki tam da milletin ağzını açacak cinsten. Eşim ölüp bitiyordu o yüzden onun için hiç sorun olmadı ama bana ilk tepkisi istersen daha yeni aldırabilirsin dedi. Bende ona onuncu çocuğum bile olsa bunu yapmam dedim. En büyük çocuğum 16 yaşında hepsi de isteyerek oldu sadece bu sonuncu gerçekten de hani şu nasıl hamile kaldığını anlamazlar ya yada spiraller filan kalır bazen arkadaşlar gerçekten de oluyormuş. O kadar emindim ki hamile olmadığıma benim için gerçek bir şok oldu. Şimdi bırak milleti başta benim annem dünya laf sayacak ama ben bu bebeğe laf gelmesin diye sırtıma şimdiden bir sürü zırh giydim. Birincisi şu an kimseye söylemiyorum çünkü bilmeyi hak etmiyorlar. İkincisi söyleyeceğim zaman bu bebeğin gerçekten tedbirsizlik sonucu değil tüm tedbirlere rağmen Allah vergisi olduğunu söyleyeceğim artık birşey derlerse o onların sorunu olacak . Üçüncüde bebeğim o kadar değerli ki benim için bunu insanlara ilk zamanda bildireceğim. Bana yıllarca sordular düşünüyor musun bir daha diye. Ben de şunu dedim ben istemişim Allah vermiş eğer birgün de ben istemeden Allah verir se verdiği başım gözüm üstüne olur o yüzden büyük konuşmak istemem demiştim. Evet dediğin gibi 60 yaşında iken 20 yaşında çocuğumuz olacak eğer o günleri görürsek napalim yani kızların dediği gibi yeni nesil zaten 35 inde evleniyor bu hicde anormal olmayacak insanlar elli yaşında hala tüp bebekle anne olmaya çalışıyor. Hayati yaşarken aslında bizim plânlarımızın değil de Allah ın mutlak planının işlediğini çok acı şekilde son iki yıldır tecrübe ettim. Bence sende artık bu içindeki sesten kurtul ve bebeğini sonsuzluk duygusu içinde kucakla. Düşünsene doğada canlılar sürekli anne oluyor kimi çok erken kimi çok geç yaşta. Bu bebeğin senin kollarında huzur duymaya ihtiyacı var ve inan kızının bile karışmaya söz söylemeye hakkı yok. Anne yüreği oldukça geniştir çocukları çoğaldıkça büyür. Oda alışır hatta gün gelir senden korumaya başlar ablalık yapar yarın birgün okumaya gitse başka şehre iyiki doğmuş dersiniz minik için. Bir kere de kısım ne düşünecek millet ne diyecek düşüncelerini kenara koyup karnındaki bebeğin senin bu hislerini bilse o ne düşünecek diye yaklaş. Onun minicik elleri elini tutunca kendini kırk değil yirmi yaşında hissedeceksin. Yumuk gözleri yüzüne bakıp gülünce 17 yıldır geciktirdim diye kendin pişman olacaksın bu güzel duyguyu. Ben şimdilik sessiz bekliyorum. Çocuklarımın bile eleştiri hakkı olmayacak. Sadece bundan önce düşük yaşamıştım bir süre sağlıkla gelmesi için sessizce beklemek en mantiklisi. Günü gelince inşallah aslan gibi çıkıp Allah in nimetini insanların yüzlerine karşı duyuracağım. Fakat kendimi pek te hamile gibi hissetmiyorum dua edin de hayırlısı ile sağlıkla geçsin zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…