17 yaşında kızım var ve hamileyim

Oyle sürekli hasta olmuyorlar inan.Sen çalışıyorsun o zaman... Bebeğe sen ise gidince kim bakacak ?
Zaten eşim çoğunlukla gündüzleri evde vardiyalı çalışıyor ve 4 sene sonra emekli zaten annemde var bakar ama zorlanırsa da komşum var bakarım defi zaten

Zaten eşim çoğunlukla gündüzleri evde vardiyalı çalışıyor ve 4 sene sonra emekli zaten annemde var bakar ama zorlanırsa da komşum var bakarım defi zaten
Çok iyiymiş ....arkadaşıminda eşi bu sistemle çalışıyordu iki yaşına kadar ücretsiz izin /bakıcı getirdi ,sonrasında gündüz eşi baktı çocuğa...Allah sana ,eşine ,çocuklarına sağlık versin.Senin yaşadığın insanların yaşadıklarının yanında "bal börek " .Evinize neşe gelecek onun gulusuyle.Ne sağlık sorunları var Allah'ın verdiği ...hayatta kalabilmek için mutlaka kullanması gereken ilaçları bırakıp hamile kalanlar var,bebeğine zarar vermesin diye kullanamıyor ...yine de anne olmak için tutunuyor hayata ....Sonra evine ekmek girmeyen aileler var ..bezi de dert bebeğin biten mamasi da!!Anne genç olsa ne olur ki bu durumda? Senin yapacağın çevrede iyi bir ozel çocuk doktoru arayışına girmek..zaten çalışıyorsun buna maddi gücün yeter. Doğduğunun 2.3. günü götüreceksin ona bebeğini ..emzirmeyi de onun asistanı gösterdi bana ,sutumun yetip yetmediğini de onlar söyledi ,günlük vereceğim ek mamanin miktarını da hesapladı doktorumuz.Zaten bir sağlık sorunu olursa o ne yapacağını söylüyor.

Tşkler zaten 4 5 ay evde olurum ücretsiz izin alamam bu aralar da yarım gün süt iznim var esim annem idare olur diye düşünüyorum

Koalina bana kızma bazen iyi bazende kötü oluyorum bebek küçücük ondan korkuyorum ya napcam ben
Merak etme normal bunlar. Sabaha karşı ve sabahları daha kötü oluyor insan sonra geçiyor. Her gün aynı döngü.
Korkacak bir şey yok benim hiç sabaha kadar uykusuz kaldığım olmadı mesela. İlk 1 ay alışmak zor oluyor ama sonradan düzene giriyor. Benim bebek 3 aylık, 4 kere uçak yolculuğu yaptım, akrabalara yatıya gittik, markete-gezmeye çıkıyoruz. Hemen her şeyi yapıyoruz ama hislerim hala tam geçmiş değil.
Zamanla iyileşeceksin mucize bekleme. Azalarak bitecek kaygıların ama kim ne derse desin ancak yaşayarak o kadar kötü olmadığını göreceksin.

Anladım cnm saolasin ya eşimde büyütüyorsun diyor yine çıkar gezeriz vs diyor internette kileri bile bıktırdın diyo belki hiç korktuğum gibi olmicak boşuna büyümüşüm dicem belkide geri dönüşüm yok biliyorum şimdiden bebeğin herşeyi oldu bile gelinim görümcem vs kendi çocuklarının iyo kıyafet araba vs kısmeti bebek iyice aklımdan çıkardığım için oldu aldırmadım ama böyle kaygı yasayaçağımızın tahmin edemedim cnm zaten eşimde aldırtmazdi hayatta Koalina yaş geç değil diolar ha 38 39 ha 40 ne farkeder degilmi cnm ya

Yaş konusuna hiç takılma brnim annem 43 yaşında doğurdu kız kardeşimi. El birliğiyle bğyüdü annemr daha kolay oldu hatta sürekli birileri ilgilenince:)

Surekli done done ayni sorular gec mi kaldim gec mi kaldim.
Herkes cvp yazdi bir seyler soyledi.
42 yas planli olsa evet 2nci icin biraz gec kalinmis bir yas; ama sizinki surpriz gebelikmis. Oyle olmasa bile bence cok guzel bir sey yeniden anneligin nasip olmasi.
Bunu siz de biliyosunuz konu sahibi. Burdaki insanlar daha ne desin size?
Annem, esim, teyzem, komsum vs yardim edicek buyur gider yaziyorsunuz sonra yine ayni sey, 42 yas gec mi falan.
17 yasinda kiziniz var, tecrubeli olmaniz lazim.
Bebek bakmak zor mu diye soruyosunuz, 18 yasinda hamile degilsiniz ki tecrubesiz olasiniz. Elbette zor bebek bakmak. Hele ilk zamanlar cok cok zor. Ama surekli bunlari dusunerek isin icinden cikamazsiniz ki.
Sizin bence de yukardaki arkadasin dedigi gibi iyi bi psikiyatr bulmaniz lazim.

Evet farkındayım aynı şeyleri sorduğumuz sende geç bi yaş diyosun off benim için yolun sonu artik

Evet farkındayım aynı şeyleri sorduğumuz sende geç bi yaş diyosun off benim için yolun sonu artik
Yolun sonu mu?
Hey Allahim
Bak ablacim, senin durumunda olmak isteyen, hatta Ileri Yasta Hamile Kalmak isteyenler grubuna da yazmistin kac kez; gormussundur.
Defalarca tup bebek ilaclari alan, sayisiz tedavi olan insanlar var.
Bence zorluklarina degil guzelliklerine yogunlasmaya calis.
Gercekten hic sakinlesemiyorsun; yazik etme gunlerine.
Kendine, kizina, esine, karnindaki bebise..
Yazik.

Son düzenleme:
MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Kazen bu hanımın herhangi bir yakınına bir şekilde ulaşmanız mümkün değil midir?
günlerdir hatta haftalardır "benim için yolun sonu, kendime bir şey yapacağım vs vs" yazıyor da yazıyor. ben açıkçası hiç sağlıklı görmüyorum ruh halini.

Evet yakınlarımız haberi var psikiyatriye gidiyorum ama yeniden başka doktora gideceğim başa dönmek korkutüyo doğum korkutüyo annemde sen nasıl bebek bakıcısı böyle olursan diyo

Kardeşinle aranda kaç yaş var cnm yeniden basa dönmek çok kaygilandiriyor beni

Dikkatimi çekti hep aynı sorular farkında mısınız?

Neden bu kadar işkence çektiriyorsunuz kendinize ?

Olan olmuş artık geriye dönüş yok. Allah sağlıkla almanızı nasip etsin kucağınıza.

Bi relax olsanız. Su akar yolunu bulur. Bırakın geç mi kaldım vs. vs. diye düşünmeyi

Geç kalsanız ne kalmasanız ne. Siz böyle yaptıkca karnınızda ki bebek huysuz olacak haberiniz olsun.

Bence Tanrı'ya binlerce şükür edin size bir can bağışlamış daha ne olsun

Şimdi sizin tek derdiniz sağlıklı olması bebeğin kontrollerinizi yaptırın ve psikiyatri ilaçlarını hamile iken kullanabilir misiniz onu sorun.

Siz biraz izin alıp dinlenseniz iyi olur. Silkelenin ve kendinize gelin.

Eğer bu yazdıklarımı düşünmezseniz sağlıksız bir hamilelik geçireceksiniz ve bebek te bundan etkilenecek.

Koskoca kadınsınız 15 yaşında değilsiniz ki .

Ve son olarak tekne kazıntısı sağlıkla renk katsın hayatınıza

Iste 42 yasinda olup bu kadar "zor mu bebek bakmak, gec mi kaldim, sona geldim, kendime bi sey yapicam vs" demesi psikolojisinin hic iyi olmadigini gosteriyor ve endiselendiriyor.
Kendi kendine rahatlayamiyor ki. Uzman yardimi sart.
Gerci gidiyorum psikologa dedi; ama durmadan ayni yerde dönüyor hala.

Kardeşinle aranda kaç yaş var cnm yeniden basa dönmek çok kaygilandiriyor beni
merhaba canım benim kızkardeşimle aramda tam 17 yaş var Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin evde herkes üstüne titreyecek merak etme hem çocuklarımla kardeşim arasındada yaş farkı az oldu arkadaş gibiler şimdi onunla

Yani yigenlerinle çocukların arasındaki az fark var peki kardeşinle aran nasıl yani eve bebek geldiğinde nasıl oldu ya annen kaç yaşında doğurdu cnm anlatirmisin

Evet bende farkındayım hep aynı şeyleri sorduğum için inanki bende yoruldum ve aşamıyorum bir türlü başta aldirsaydım dahaki kötü olurdum bilmiyorumki off off

Cnm haklısın hepinizden özür dilerim biliyorum devamli aynı şeyler bende çok yoruldum inanki tamam cahil değiliz tabi ama yeni bebek evde nasıl olur vs başa dönmek

Yani yigenlerinle çocukların arasındaki az fark var peki kardeşinle aran nasıl yani eve bebek geldiğinde nasıl oldu ya annen kaç yaşında doğurdu cnm anlatirmisin
evet canım annem 36 yaşındaydı ..oğlumla kızkardeşim arasında 8 yaş var kardeşimle aram iyi ancak şimdi daha iyiyiz çünkü o büyüdükçe yaş farkı azalıyor..şimdi 19 yaşında biraz kuşak farkı oluyor tabi ama güzel bir şey ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…