17 haftalik hamişler bebek hareketleri nasil gidiyor hissedenler paylaşirmisiniz

chatlak_4180

serap
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
535
6
96
44
Kocaeli
Canlarım bebek hareketlerini nasıl hissediyorsunuz..sizde paylaşırmısınız benim içime kelebek girmiş gibi sanki karnım seyiriyo gözümden yaş gelcek gibi oluyo sizlerin nasıl arkadaslar Allahım herkese hissetmeyi nasip etsin inş Allah bebeklerimize saglık versin...:CüvCüv:

ben de 17 haftalık hamileyim ama şubat annesiyim, sen de mi yanlışlık var ben de mi?

neyse ben öyle kelebek kıpırtısı falan yaşamadım, 14. haftamda başladı benim kıpırtılar, seyirme şeklinde pıt pıt atıyordu, yine aynı şeyleri yaşıyorum, tabii 17. haftamda iyice hissettim, bakalım 20. haftaya kjjadar elimle de hissedebilecekmiyim minnoşumu..

ya arkadaşlar doktorlar 20. haftadan önce hissedilenin bebek hareketi olmadığını söylüyolar,ben 18. haftadayım daha hiçbişey hissetmiyorum

ben de 17 haftalık hamileyim ama şubat annesiyim, sen de mi yanlışlık var ben de mi?

neyse ben öyle kelebek kıpırtısı falan yaşamadım, 14. haftamda başladı benim kıpırtılar, seyirme şeklinde pıt pıt atıyordu, yine aynı şeyleri yaşıyorum, tabii 17. haftamda iyice hissettim, bakalım 20. haftaya kjjadar elimle de hissedebilecekmiyim minnoşumu..

canım ben çarşamba günü 17 haftalık olucam o yüzden 17 haftalık yazdım normal doğum yaparsam mart annesi olucam ama sezeryan yaparsam subat dedi doktorum sezeryan yaparsam subat sonu bebegim dünyaya gelicek Allahın izniylee...valla yanlışlık var mı bilmiyoum ama benim üçüncü doktorum üç doktorumda aynı seyi söyledi....yerimseniben

Ben 16.haftadayim birsey hissetmiyorum arada sirada kipirdilar var ama doktorum 20. haftadan önce hissettiklerimin bebek kipirdilari olmadigini söyledi :emir_bebek:

Dört gözle bekliyorum bebisimin beni sabahlara kadar uyutmamasini hergün benim icin daha güzel birgün olucak ve hergün daha güzel seyler yasayacagim ayy heycanlandimmm :CüvCüv:

17. Hafta Anne Karnında Bebek Gelişimi

İştahınız gittikçe düzelmektedir. Düşük korkusu oldukça azalmış , doğum ise bir hayli uzaktadır. Yükünüz henüz ağır değildir,hareketleriniz çok kısıtlanmamıştır.Yavaş yavaş hareketlerini dinleyerek çocuğunuzla kabaca bir iletişim kurabilirsiniz. gebelik büyüdükçe elini karnınıza koyarak çocuk hareketlerini eşiniz de hissedebilir.

Eklemlerde gevşeme artarak devam etmektedir. Yataktan önce oturup sonra el ve kollarınızın yardımıyla ayağa kalkınız. Dengesiz ve ağır yükler taşımayınız. Yerden bir şey alırken belden eğilmeden diz çökerek alınız. Raflardan iki elinizle ulaşamadığınız yüksekliklerdeki eşyalara uzanmaya (özellikle tek elle) çalışmayınız.

Bebeğin cilt altı yağ depoları bu gebelik haftasından itibaren hızla artmaya başlar. bebek ve plasenta bu haftada yaklaşık aynı boyutlardadır. Bebeğin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bebeğin kemiklerinde kalsiyum depolama işlemi hızlanır. Parmağını emebilir.Bu haftada bebeğin minicik kalbi günde 30 lt (1.5 kova dolusu kadar) kan pompalar.Bu hafta sonunda boy 18 cm, ağırlık 150 gr’dır.

benimde 17.hafta bitiyor hiç birşey hissetmiyorum kızlar doktorum 20 haftada hissetmeye başlarsın dedi bende sabırsızlıkla hissetmek istiyorum

benimde 17 ama yarın 18egirecez inş:nazar: valla benimki acaip yaramaz kuduruyo içerde hele bide konuşursak onunla allaaaaah şımarıyoda şımarıyokaydirigubbakcemile2 boşverin dokdorları onu taşıyan hisseden sizsiniz onlar değil benim ikinci bebeğim ilkinde(oğlum)bu kadar kıpırdamazdı ama bu(kız) şimdiden kıpırdakhihoyyyt

ben 19. haftama giricem suanda 16. haftada hissetmeye basladim, nasil 20 haftadan once hissedilmezmis bal gibide hissediliyo, ikinci bebekse daha cabuk hissediliyo, benim ikinci tecrubeliyim yani:) en azindan kuzumun kipirtisini anlayacak kadar, pit pit vuruyo benimkibazen ayaklariyla vuruyor kasiklarima dogru bazende gobek deligime dogru vuruyo elleriyle:) bilgisayarin basina gectigim zaman mutluka vuruyo nedendir cozemedim daha:))

ya bende birseyler yolunda gitmiyor galiba üzülüyordum sali günü doktora gittim hersey yolunda :Saruboceq:

Ben sadece kelebek varmis icimde sanki böyle pit pit atiyor sanki birden *hihi* ama baska birsey yok benimde doktorum bana 20. haftadan önce birsey hissetmezsin hissettigindede cok sessiz ortamda pit pitlamalar hissedersin okadar dedi ama ikinci hamilelikte daha erken hissediliyormus bunuda duymus ve okumustum...

Benim tek dilegim hepimizin bebislerinin saglikli olmasi korkuyorum yaa:Saruboceq:

Rabbim hepimizin kucagina kavustursun saglikli bir sekilde :Saruboceq:

arkadaşlar bebişimin kıpırdamasını güm güm vurup annesini o derecerahatsız etmesini istiyorum bende göz seğirmesi gibi böyle kıpır kıpır ve hafifde kaşınıyo gibi oluyooo ne garip yarabbim içimdeki varlığı hissetmek BEBEĞİM SAĞLIKLA GELLL OĞLUŞUMMMM

bende 17.haftadayım daha 1 kere hissettim bebişimin hareketini gecen haftaydı hatta.O da ilk tekmesiydi acayip bi şeydii çok güzeldi hissetmek:))

ya arkadaslar bende 17 haftalık hamıleyım ama bnm kuzum bıraz tembel anlasılan hıc ben burdayım demıyr bn hc bırsey hıssetmedım doktorda 20 haftya kadar hıssedersın dıyr o mutlu anı yasayacagım gnu ıple cekıyrm adeta ınsallah hayırlısıyla bı hıssetseydım

ben 16.haftada hissetmiştim doktora da sordum doktorlar 20 haftadan önce hissedilenin bebek hareketi olmadığını söylüyor diye o da sen zayıf olduğun için daha rahat hissedersin dedi kontrolümün üstünden 15 gün geçti ve şu anda çok net hissedebiliyorum sürekli tekme atıyor ama dışardan görülmüyor

ya bende 18 haftalık gebişim ve 15 haftalıkken hissetmeye başladım ne zaman bilgisayar başına geçsem kasık altımda ve göbek deliğime doğru başlıyo hareketlenmeye bende anlamadım neden olduğunu evet ben,mde 2. bebişim ve erkek dedi bakalım nasip hayırlısıyl agels,nde kız erkek benim evladım nasılsa

Kizlar,2 defa bir sey frak ettim.Sol tarafa yattigimda sanki bir kalb atişi daha hissediyorum.Ama nedir bilmiyorum:uhm:

valla kızlar ben 16. haftadan sonra seyirme seklinde ard arda gelen kıpırtılar hissediyodum ama drların hissetmezsiniz demesinden dolayı heralde baska bişey diyodum şimdi 20. haftadayım anladım ki onlar bebeğimin hareketleriymiş galiba zayıf anneler daha kolay hissediyor.

merhabalar been 12 yıldır evliyim ve ikinci tüp bebek denememde bebişim bana tutundu ve şu anda 17 +2 günlük gebeyim.
dr umun söylediğine göre oğluşum olacak bende henüz bir şey hissetmiyorum ilk gebeliğinde 20 haftaları bulurmuş ama benimki çok yaramaz daha ilk haftalarda kanamam oldu ve yattım şimdi ise kasıklarımda ağrılar var o da dün acile gittim korktum oda bebek büyüdüğü için dedi rahatladım allahım isteyen arayan herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin .
eşim ev ben çok heyecanla ömer asaf'ımızı bekliyoruz. allahıma binlerce şükür ediyoruz sağlıkla inşallah kucağımıza alırız . cuma günü dr randevum var kaç gr olduğunu boyunu ellerini ayaklarını her şeyi öğreneceğim. 2 li tarama yaptırdım ve allaha şükür bişey çıkmadı 3 lü tarama zamanı geldi ama kararsızım bakalım doktorum ne diyecek şu ana kadar 2 kilo aldım ama ben zaten tonbiş bir anneydim 76 ile hamile kalmıştım ilk başlarda düşmüş ve dişlerim kırılmış dudağım patladığı için bişey yiyemedim ve 2 kilo vermiştim ama şimdi iyiyim bebeğimde iyi allah bekleyen herkese sabır ve sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin

benim hikayemde böyle paylaşmak istedim herkese allahım kolaylık versin hayırlı doğumlar......

ben de 17 haftalık hamişim bi kaç kere seyirme şeklinde hissettim onun dışında bişey hissetmedim henüz !! sanırım 2-3 hafta daha var Allahın izniyle :emir_bebek:

Back
X