17. Hafta bebeğin hareketleri bu şekilde hissedilir mi :)

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.245
2.285
53
31
Kızlar 17. Haftaya girdim gebeliğimde.

Son birkaç gündür özellikle bebeğin olduğu rahmin orada değişik şeyler hissetmeye başladım. Ama daha önceden okuduğum şeyler gibi değil. Daha çok böyle içerden biri mıncıklıyor gibi hafif acılı bi şey oluyor. Ama aniden oluyor ve bazı noktalarda olup geçiyor. Hatta çok kısa sürdüğü de oluyor. Küçük noktalarda oluyor gibi.

Merak ettiğim şu , şimdiye kadar kasıklarda Ağrı oluyordu ama hiç rahim üzerinde bu tarz şeyler hissetmiyordum. Bu bebeğin hareketlerinden dolayı meydana gelen şeyler olabilir mi? Yani bebeğimi değil de , onun ayağıyla eliyle aniden vurduğu yerin hafif sızısını hissediyor olabilir miyim :) benzer bi şey yaşadınız mı

Bu haftalarda 200 gram olsun en fazla. Böyle bir şey hissettirmez. Minik dokunuşlar olabilir arada. Ki o da çook nadir. Bie gün hemissedip bir kaç gün hissedilemeyedebilir. 20 haftadan önce hissetmek çok zor. Bazı anneler erken hissedebiliyor ben de hissettim 16 hafta gibi çok değişik bir dokunuş. Sonra 3 4 gün hissetmedim. Sonra bir iki günde bir hissettim. Sonra 18den sonra düzenli hissettim. 19 20de ayaktayken bile hissediyodum. Karnım da çok büyüdü hemen onla da ilgili mi bilemiyorum.

Bu haftalarda 200 gram olsun en fazla. Böyle bir şey hissettirmez. Minik dokunuşlar olabilir arada. Ki o da çook nadir. Bie gün hemissedip bir kaç gün hissedilemeyedebilir. 20 haftadan önce hissetmek çok zor. Bazı anneler erken hissedebiliyor ben de hissettim 16 hafta gibi çok değişik bir dokunuş. Sonra 3 4 gün hissetmedim. Sonra bir iki günde bir hissettim. Sonra 18den sonra düzenli hissettim. 19 20de ayaktayken bile hissediyodum. Karnım da çok büyüdü hemen onla da ilgili mi bilemiyorum.
Merve şunu da merak ediyorum her kadının hissettiği aynı şey mi acaba başta 😅 muhtemelen tam bi şeyler hissedince yok o değilmiş falan diyebilirim sanki

Bence hissedebilirsin ben de 15 16 haftalarda hissetmeye başladım hatta 16. Haftada kız kardeşim dışardan bile hissetti. Sanırım erkekler daha erken hissediliyor kızlar daha geç. Kuzenim kız hamileydi 20. Haftalarda hissetmiş. Kişiden kişiye bebekten bebeğe değişebilir.

Merve şunu da merak ediyorum her kadının hissettiği aynı şey mi acaba başta 😅 muhtemelen tam bi şeyler hissedince yok o değilmiş falan diyebilirim sanki
Dokunuş ama acıma filan değil. Anca sıkışacak 30 haftaya yakın da tekme atacak o zaman acır bence.

O haftalarda içinde sanki kelebek varmış kanatlarını pır pır ettiriyormuş gibi hissedilir hafif gıdıklanma gibi yani. Acı hissi vermez. Ben şu an 36 haftalık hamileyim bazen çok sert vuruyor ama şimdi bile acı hissi olmuyor. Sadece ilk gebeliğimde kaburgama tekme atınca acımıştı o kadar. Rahmin kasları gevşiyordur.

O haftalarda içinde sanki kelebek varmış kanatlarını pır pır ettiriyormuş gibi hissedilir hafif gıdıklanma gibi yani. Acı hissi vermez. Ben şu an 36 haftalık hamileyim bazen çok sert vuruyor ama şimdi bile acı hissi olmuyor. Sadece ilk gebeliğimde kaburgama tekme atınca acımıştı o kadar. Rahmin kasları gevşiyordur.
Henüz hiç pır pır etmedi yavrum 🥹

Ben karnımın üstünde baskı varken hissediyorum, yan yatarken yada elim üstündeyken. Çok ufak pıt pıt hareketler oluyor. Doktora sorduğumda hissediyor olabilirsin normal demişti

18. Haftadayım eşim hissediyor ama erkek bebek daha çabuk kıpırdar falan diyorlar bilmiyorum

1 hafta öndesiniz benden yeni mi başladı :)
Ben doktora söylediğimde 17+4 tü ama o zaman daha azdı. Bazen yastık desteğiyle yüz üstü yatıyorum azda olsa baskı oluyo karnıma o zaman çok net hissediyorum ama gün içinde yürürken ederken hissedilmiyor elim ordaysa hissediyorum. Doktorda küçük olduğu için demişti

Back
X