17.ci Denemede Ilginç Ama Pes Etmeyelim

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
17. denemede bebek sahibi olduk

Yıllardır bebek hasreti çeken Neslihan – Server Somuncu çifti, 15 yılda 17 kez tüp bebek denemesi yaptıktan sonra anne baba oldular. Anne baba olmak için deneme rekoru kıran Somuncu çifti; “30. kez de denerdik herhalde!” diyorlar ve hikayelerini kendi ağızlarından dinliyoruz:
“15 yıl önce evlendik. Ben henüz 21, eşim Server 27 yaşındaydı. Ben hep anne olmak istiyordum zaten. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmaya karar verdik. İlk altı ay içinde bir sonuç alamayınca doktora başvurduk. Yapılan incelemeler sonucunda eşime bağlı kısırlık sorunu olduğu ortaya çıktı. Ailede genetik olarak da böyle bir sorun bulunuyordu. Eşimin ağabeyi de tüp bebek yöntemiyle birkaç denemenin ardından tüp bebek sahibi olabilmişti. Bunun üzerine tedavi imkanlarını araştırdık. Sinop'ta o yıllarda bu imkanı bulamayınca İstanbul’a geldik. Neredeyse hayatımızın büyük bir bölümü tedaviler yüzünden İstanbul’da geçti. Hastane hastane dolaştık. Doktorlar tüp bebek öneriyordu...

ARTIK UZMAN OLMUŞTUK!
1994 yılında ilk tüp bebek denememizi yaptık. Dördüncü deneme hamilelikle sonuçlandı fakat bebeğimizi doğumdan 10 gün sonra kaybettik. Ama vazgeçmedik ve 1994 yılından beri tüm tatil dönemlerimizi, izinlerimizi ve vakit bulabildiğimiz her anı tüp bebek merkezlerinde geçirdik. İstanbul, Ankara arasında dolaşıp durduk. . Pek çok kez iğne, tedavi derken sonuçta hep aynı cevabı alıyorduk. 'Olmadı!' Gözyaşları, umutsuzluklar ve hayal kırıklıklarını bol bol yaşadık. Ama eşim de, ben de hiç pes etmeye niyetli değildik. 17'nci denemeye kadar gelmiştik. Doktorlarımızın bir kısmı çılgınlık olarak değerlendirdi. Zaten biz 17'nci denemeye kadar konunun uzmanı olmuştuk neredeyse…Her yeni çıkan uygulamayı takip ediyor, doktorlarımıza soruyorduk. Doktor kontrolünde yaşamaya başlamıştık zaten. Sadece ilk denememiz aşılama, diğer tedavi yöntemlerimiz hep mikroenjeksiyon yöntemi uygulamasıydı.

30 KEZ DE DENERDİK
Ve sonunda Alman Hastanesi'ne başvurduk. Doktorumuz Op. Dr. Enver Kurt 17. deneme için başvurduğumuzu duyunca çok şaşırmıştı hatta! ‘Hep bu son deneme’ diyorduk ama herhalde 17. denemede de olmasaydı, 30 kez denerdik…. 13 Mayıs'ta yani benim doğum günümde, hamilelik haberimi aldım. Yıllardır özlemle beklediğim bu haberi hayatımızda ikinci kez almıştık. Eşimle birbirimize sarıldık. Bu haberi almak için çok çaba harcayıp, çok beklemiştik. Ama ağlayamadım bile, çünkü bebeğime bir şey olur diye korktum. Bütün gebeliğim boyunca çok titiz davrandık. Üstelik, sonra bebek değil, bebeklerimiz olacağını öğrendiğimizde sanki kalbimiz duracaktı ikimizin de… İkizleri bekleme dönemi ve hamilelik hiç de kolay geçmedi. Üç kez düşük tehlikesi derken son iki ay hastanede yatarak geçirdim. 9 Aralık tarihini hayatımızın en anlamlı günüydü. Çünkü o gün sabaha karşı saat 06.00’da bebeklerimiz dünyaya geldi. Eren ve Elvin’le yepyeni bir kapı açıldı sanki… Yepyeni bir hayat. Çok şükür, çok mutluyuz...

Neslihan-Server Sabuncu
Nisan 2007

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…