doktor var doktorcuk var işte bazıları öle bakar bön bön ılgılenmez bıle ama korkma 3 lt kdr verebılırsın benım kızımda hıc ıcmıyo bnde ondan cok endıselıyım 1 bardk sutten muhallebı yapıorum bı onu yıyo peynır yogurt fln yıyo ama işte kemık ıcın onemlıya sut neyaptıysak ıcıremıyoruz.cok uzuluyorum bnde ama yapcak bısı yok ıns alıyodur yeteri sut vıtamınını
Tamam tatlim yarin yada ne zaman evine gecersen ne olur yaz adinida hemen aldirayim esime ,,,evet zor gercekten eskiden cok sakin bir yapiya sahiptim simdi en ufak bir seye sinirlenir oldum,,sinirlerim yiprandi iyice ikiside sagolsun huysuz gerci ufagindan sikayetim yok yiyor en azindan gecede fena degil guzel uyuyor ama abisi sabaha kadar uyumuyor uyuyor hemen uyaniyor agliyor,,e aglayinca ufagida onun sesine uyanip agliyor,,napim bende sabaha kadar evde kosusturmaca halindeyim yorgunum cok...allah razi olsun annem haftanin 4-5 gunu kaliyorda yukum hafifliyor,babacimda anlayisli sagolsun napsin adamcagiz halimi goruyor kizim diyor cocuklar biraz buyuyene kadar kalsin annen,ben idare ederim diyor...arada o da gelip kaliyor ama yasli insanlar iste 2 gunde sikilip evine gidiyor.allahtan evlerimiz yakin,bu arada ablamida unutmamam lazim oda sagolsun gunduzleri gelip yardimci oluyor annemle beni dinlendiriyor,,,gerci ne dinlenmesi annemle ablama cocukari verip ben ev isleri falan,,inan yetistiremiyorum hicbirseyi,,esimde sagolsun cok yardimci ,annem kendi evinde kaldigi gecelerde o da sabah 4 -5 lere kadar besik salliyor,,bir cocuk onda bir cocuk bende uyurlarsa ne guzel,,,adam birde kalkip ,,bazen hic yatmadan ise gidiyor...kendisi sinirli biraz cocuklar uyumayinca sinirleniyor ,genelde buyugunu o uyutur annem yokken odum patliyor valla sallarken besigi kiracak diye ,,ama hakli adam napsin zaten isi cok yorucu.....kib fantasy optm,,,lnsallah guzel bir yilbasi gecirirsin,,biz yine ev icinde sinirlenip kosusturmacalara devam:)
carlson tavsiye ederim...
Aliyordur canim sut vitaminini merak etmee,,bide sunu dene muzu sutle birlikte blenderdan gec,belki icer yada icine vanilya falan kat icer belki...benim oglumda ilk baslarda icmiyordu oyle alistirdim,banada eltim soylemisti..
Aliyordur canim sut vitaminini merak etmee,,bide sunu dene muzu sutle birlikte blenderdan gec,belki icer yada icine vanilya falan kat icer belki...benim oglumda ilk baslarda icmiyordu oyle alistirdim,banada eltim soylemisti..
slm canım geldım eve.vitaminın adı zincobest fıyatı nekadar bılmıyorum ama saglık ocagından da yazdırabılırsın.opuyorum kib
ozelden yazdim tavsiye ama cevap veeremiyorsun galiba :)
sut içmek kansizlik yapmaz
ama et yumurta yememek kansizlik yapar
yemegin yerine sut içerse sut gunah keçisi oluyo tabi ama masum aslinda
benim çocuklarda gunde 1 lt ye yakin sut içer , ama yemeklerini etini sebzesini meyvasinida yerler
kansizlik hiç olmadi..
Oncelikle hepinize selamlar,,nerden baslasam bilemiyorum inanin o kadar caresiz ve uzgunumki...Allahim bagislarsa 17 aylik bir oglum var..ogluma hicbirsey yediremiyorum ,kahvalti aliskanligi hic yok.et tavukbalik yumurta hicbirseyyemiyor,her sofraya oturdugumuzda onuda mama sandalyesine oturtup yanimiza aliyorum ,agzina ufak ufak yediklerimizden veriyorum hemen tukuruyor,taneli ve kati seyleri hic yemiyor,,degisik corbalar yapiyorum sebze meyve pureleri yapiyorum corbalarinin icine et kiyma yada balik falan koyup blenderda geciyorum ama iki uc kasiktan fazla yemiyor,evde yogurt mayaliyorum en fazla iki kasikyiyor hemen kalkiyor kaciyor ,agzini kitliyor ve basliyor kendini yerlere atip aglamaya, o oyle yaptikca sinirlerim tepeme cikiyor,okadar ozenerek hazirladigim hersey cope,resmen ac geziyor veben bu duruma cok uzuluyorum sinirlerim cok yiprandi.oglum yemedikce benim aglayasim geliyor,inanin cok yiprandim..sadece sut iciyor biberonla yada biberonda tahil mamasi falan..kac kez cok uzulerekte olsa ac biraktim,madem corbani yemiyorsun sana biberonda yok dedim,,kac saat evde ac gezdi huysuzlandi,mutfaga gelip gelip biberonunu gosterip agladi,bende cok acikti kesin corbasini yada puresini yer diye sevindim ama nafile yine ayni seyler yemiyoryemiyor agliyor huysuzlaniyor anne yuregi iste yine dayanamayip biberonda mama verdim,,yani kisaca kasikla beslemeye calistigim hicbirseyi yemiyor....inanin o kadar yoruldumki,,,ustelik evde 6 aylik bir bebegim daha var kafayi yemek uzereyim....oglum dogdugundan beri 17 aydir hep huysuz gece gunduz uyumaz uyusada en fazla yarim saate bir uyanir aglar,gerci uykulari biraz duzene girdi ama birsey yememesi beni cok uzuyor,1-2 ay oncesine kadar yine biseyler yiyordu ama simdi yemiyor,,doktorada goturduk kac kez bisey demiyorlar,yemiyorsa zorlama sevdigi seyleri ver diyor doktor,,iyide birsey yemiyorki sadece biberon,doktorlarda anlamiyor beni,istah acici birseyde vermiyorlar,zamanla yermisssss....neyse hanimlar cok uzattim kafanizi sisirdim,okuyan herkesin gozlerine yuregine saglik,,,,benim durumumda olupta care bulan yada tavsiyede bulunacak herkese simdiden cok cok tesekkurler....Rabbim cumlemizin evlatlarini butun kotuluklerden korusun,,,,herkese iyi geceler
onemli deil canim , ben biliyordum cevap veremyeegini :)
bu ya$larda genelde boyle olur, benim kiz bi 6 ay falan dumtektek le yedi yemegini:)
sofra adabina uygun yeti$sin diyolarda çocugunda aç olmasina ana yuregi dayanmazki
nasil yiyorsa oylve ver , hiç ugra$ma
kizim 4.5 oglum 3. ya$ina yakla$ti
suylada yediler,çizgi filmlede , oyuncaklada ,pencereden bakarakda :) herseyi denemi$tirim
$u an aç olunca beni yerler; kim kazanacak diyom bi saldiriyolar tabaga :)))
sona kalan biritemedim diye agliyo bide
her zaman oyle gitmez yani,bi sure ondanda SIKILIRLAR
kofteyi yap eline ver , oyle geze geze yer belki
et yememesi buyuk sorun çunku
yumurta yese bile etin yerini tutmaz, en garantisi direk et yemesi kansizlik olmasin diye
oğlum da inş. bu ay 17.ayına giriyor. bizm de aynı problemlerimiz var.
kahvaltı olarak muhallebiye hayır demezdi, ama son zamanda ağzını bıçak açmıyo( ancak simittir, kurabiyedir kahvaltıda yediği...
öğlen yemeğinde yoğurduyla beraber yemeğini yerdi, şuanda gene kuru şeyler peşinde...
ancak akşam, kısmet olursa o da, bişeyler veriyorum...
doktorların 'zorlamamama' sına pek katılmıyorum. anne yüreğim dayanmıyor ve savaşarak da olsa, kaşıkları tıkıyorum ağzına. ama içimden bir ses
bu savaşın pek hayırla biteceğine inanmıyorum...
bide, sırf süt veren annelere tavsiyem, bıldırcın yumurtasını da katsınlar, o da 2 günde 1. sağlam olsun minişlerimiz, yemek yemeseler de...
oğlumu 3,5 ay emzirdim. sonra sütüm kesilmişti. kaşığa alıştırmak zorundaydım dolaysıyla. şuanda da gelişmesinin yavaşladığı sürecindeyiz ki, pek yemek
istemiyor...
binbir kez sabır çeken anneler, bu günler de geçecek, kendinizi fazla üzmeyin! ufaklıklarımız ne yaptıklarını gayet iyi biliyor. bugün olmazsa yarın mutlaka
yemek arar...