tebrik ederim gerçekten büyük başarı :) şuradaki linkte de güzel birkaç sağlıklı yiyecek tarifi var, bunları da deneyebilirsin, motivasyonunu hiç bozma :)
Çoğu zaman bir yerlere geç kalıyoruz ve bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz. En son ne zaman arkadaşlarımla ya da ailemle oturup birlikte güzel bir öğle yemeği yediğimizi hatırlamıyorum bile. Çünkü çoğu zaman acelem vardı ve bu durumu hep ‘fast food’ ile geçiştirdim. Adı üstünde ‘fast’. Fakat bir yerden sonra artık bu durumdan sıkıldım ve fast food yerine sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık tarifler hazırladım kendime. Bunları şimdi sizlerle paylaşacağım.
Kırmızı biber, domates, mozarella peyniri ve kepekli sandviç ekmeği bu tarif için sahip olmanız gereken malzemeler. Sandviç yapımını bilmeyen yoktur zaten ama benim bu tarifi paylaşmamın amacı bu içindekilerin sandviçte mükemmel bir uyum yakalaması ve çok lezzetli olması :) Sandviçinize birazcık da limon suyu eklerseniz tadından yenmeyecektir.
Keçi peyniri, enginar ve kırmızı biberli roka salatası
Yuarıda saydığım malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Damak tadınıza göre domates de ekleyebilirsiniz. İlk karıştırmanın ardından biraz zeytinyağı ekleyip bir kez daha hafif karıştırıyoruz.
Mantar Salatası
Tek kişilik bir mantar salatası için isteğinize bağlı olarak 150-200 gram mantar fazlasıyla yeterli olacaktır. Mantarın yanında dereotu, konserve mısır, bir adet biber, zeytin yağı ve limona ihtiyacınız var. Mantarları çok küçük doğramayın, orta boy mantarlar kullanacaksanız dörde bölmeniz yeterli. Mantar ve biberleri aynı tencerede 5 dakika boyunca kavurduktan sonra diğer malzemeleri istediğiniz oranda katın. Mükemmel bir öğle yemeğiniz oldu, afiyet olsun :)
Aklıma geldikçe sizlerle başka tarifler de paylaşacağım. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim :)